Mekaniker udlæser fejlkoder på en Ford

Pris på udlæsning af fejlkoder til Ford

20 september 2019, 15:38

De fleste bilejere kender til, når bilen kører dårligt, lyder underligt eller blinkende lamper og ikoner lyser og fortæller, at der er fejl på bilen.

Når nogle af bilens komponenter svigter, så får bilens computersystem en fejlmelding via de mange sensorer, som sidder rundt omkring i det elektroniske system.

For at give dig en ide om, hvad det koster at få foretaget en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder har vi udregnet en gennemsnitspris kun gældende for Ford-biler.

Den viste pris har vi regnet os frem til ved at tage alle tilbud på fejlsøgning og diagnosticering, som autoværkstederne har afgivet til Ford-ejere, uanset model og årgang. Vær opmærksom på at den pris, som du ender med at skulle betale, kan variere fra den viste pris.

Spar i gennemsnit*
993 kr. / 77%

På Autobutler kan du læse værkstedsbedømmelser fra andre bilejere. Ud fra disse kan du danne dig et overblik og beslutte, hvem du har mest tillid til skal udføre opgaven med udlæsning af fejlkoder på din Ford.

Hvad sker ved diagnosticering?

Eksempelvis så indsamles al data om motorens sundhedstilstand i bilens computersystem. Her registreres også eventuelle fejl, og det gør mekanikeren i stand til at foretage en diagnosticering og en fejlsøgning af bilens elektroniske udstyr, når din Ford er på værksted.

Den computerstyret kontrol kaldes også for OBD (On-Board Diagnostics).

Ved en fejlsøgning gennemses bilens fejlkoder og mekanikeren får automatisk en oversigt over bilens elektronik og avancerede sikkerhedssystemer.

Tit og ofte er det ret enkelt og lige til at finde fejlen, mens fejlsøgningen andre gange kan være mere krævende.
Og hvis ikke værkstedsteknikeren bruger det rigtige diagnosticeringsværktøj risikerer man at der sker en fejldiagnose. Det kan føre til, at komponenter som egentligt ikke burde være skiftet bliver det alligevel.

Når du bruger tilbudsfunktionen på Autobutler, får du altid en pris på, hvad værkstedet mener det koster at udbedre fejlen. Prisen gives på baggrund af din beskrivelse af fejlen.

Viser det sig, fejlen er en anden, eller dukker der flere fejl op i løbet af fejlsøgningsprocessen, vil værkstedet altid kontakte dig, inden mekanikeren foretager sig yderligere.

Fremgangsmåden er din sikkerhed for, at det arbejde som udføres på din Ford altid ligger inden for de aftalte rammer.

Vær opmærksom på lysende advarselslamper

En nyere, moderne bil er i dag udstyret med avancerede elektriske systemer, der sikrer stabilitet, sikkerhed og komfort.
Og for at sikkerheden er i top er det vigtigt, at bilens elektronik fungerer 100 pct. efter hensigten.

Diagnosticering af fejlkoder samt eventuel fejlretning og nulstilling er derfor også en obligatorisk del af mekanikerens ’to-do’-liste, når bilen er på værksted til et almindeligt serviceeftersyn.

Hvis man under kørsel oplever fejl på bilens elektroniske systemer, vil det blive vist ved at en eller flere advarselslamper lyser i instrumentbrættet.

Eventuelle fejl registreres af de mange sensorer, som findes i bilen.

Advarselslamperne kan enten lyse rødt eller gult. En gul advarselslampe fortæller, at der er en fejl på bilen, som dog ikke behøver være alvorligt.

Man skal dog aldrig ignorere en lysende advarselslampe gennem længere tid og blot kører videre, som om intet var hændt. Heller ikke selvom den ’kun’ lyser gult. Det anbefales, at man får bilen tjekket på et værksted, hvis det ikke er noget man selv kan klare.

Registreres derimod en rød lysende advarselslampe, bør man straks kører ind til siden og slukke motoren.
Tjek så i bilens instruktionsbog, hvad fejlen består i. I de fleste tilfælde vil det være nødvendigt at tilkalde vejhjælp og få bilen bugseret hen til det lokale værksted.

Her kan værkstedet ved brug af det rigtige diagnosticeringsværktøj udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.
Oplever du lysende advarselslamper, så indhent tilbud via Autobutler og få foretaget en fejlsøgning af bilens koder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.