Mekaniker udfører diagnosticering af Renault's elektronik

Spar penge på fejlsøgning af Renault

22 november 2019, 10:18

Hver gang der opstår fejl på en eller flere af bilens elektroniske komponenter bliver det på nyere biler registreret via bilens computersystem.

Det kan være, at der er for lidt væske i servostyringens hydrauliksystem eller der er en løs ledning til advarsel i bremsesystemet. Det kan også være, at sensoren til olietemperaturen er gået hen og blevet defekt eller der er opstået en fejl på bilens tændingssystem.

Hvad værkstederne tager for en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder har vi beregnet nedenfor. Prisen er en gennemsnitspris baseret på alle de tilbud, som værkstederne, tilknyttet Autobutler, har afgivet til Renault-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
945 kr. / 76%

På Autobutler kan du læse brugernes bedømmelser af de mange værksteder. Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, så brug lidt tid på at læse bedømmelserne fra andre bilejere. Det vil med garanti gøre dit værkstedsvalg lettere.

Hvad går en diagnosticering ud på?

Computersystemet i din Renault indsamler en masse data om motorens sundhedstilstand, og når bilen er på værksted, kan mekanikeren foretage en elektronisk diagnose samt en fejlsøgning af bilens elektroniske udstyr.

Ved hjælp af et særligt fejlsøgningsværktøj undersøges alle de parametre, og eventuelle fejlkoder udlæses både for det elektromekaniske- og elektroniske system.

Hvis ikke værkstedsmekanikeren har adgang til det nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøj risikerer man, at der foretages en fejldiagnose. Det kan i sidste ende betyde en højere værkstedsregning.

Men bruges et af de værksteder, der er tilknyttet Autobutler, sikrer man sig, at værkstederne benytter det nyeste udstyr. Værkstedet er nemlig forpligtet af en omfattende reparationsaftale, der bl.a. også sikrer, at mekanikerne løbende efteruddannes, så de er i stand til at bruge de nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøjer.

Når du bruger tilbudsfunktionen på Autobutler, får du et fast pristilbud, der beskriver opgaven og hvad det koster at få fejlen udbedret.

Skulle fejlen vise sig at være en anden, eller dukker der flere fejl op i løbet af fejlsøgningsprocessen, vil værkstedet altid kontakte dig, førend mekanikeren begynder at udbedre fejlene.

Proceduren er med til at sikre, at det arbejde som udføres på din Renault altid ligger indenfor de aftalte rammer.

Overse ikke de lysende advarselslamper

For at sikre størst mulig stabilitet, sikkerhed og komfort er moderne biler i dag udstyret med avancerede assistent- og komfortsystemer.

Opstår der fejl på disse innovative teknologier vil en advarselslampe lyse i instrumentbrættet og gøre opmærksom på, at noget er galt.

Service af bilens elektriske system er gået hen og blevet langt mere avanceret end tidligere. De elektroniske komponenter kommunikerer med hinanden og er ofte forbundet, således at hvis der opstår fejl på en komponent (sensor) kan det få hele det elektroniske system til at bryde sammen.

Ved fejl kan advarselslamperne i instrumentbrættet enten lyse rødt eller gult. En gul advarselslampe indikerer at der er en fejl på bilen, som oftest en fejl der ikke er særlig alvorlig.

Dog er det vigtigt, at man aldrig overser en lysende advarselslampe gennem længere tid. Heller ikke selvom den blot lyser gult. Enhver fejl på bilen bør altså kontrolleres ved en fejlsøgning.

Kommer man ud for, at en advarselslampe lyser rødt, så skal det tages langt mere alvorligt. Ved en rød advarselslampe bør man slet ikke begynde at køre i bilen. I stedet skal man straks tjekke bilens instruktionsbog, for at finde ud hvad fejlen består i.

Vælger man at køre i bilen, til trods for at der lyser en rød advarselslampe, så risikerer man, at motoren eller andre dele kan tage alvorlig skade. I sidste ende kan det være den mest fornuftige beslutning at tilkalde vejhjælp, så bilen kan blive kørt hen til det nærmeste autoværksted.

På værkstedet kan mekanikeren med det rigtige diagnosticeringsværktøj udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.
Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Renault, så indhent tilbud via Autobutler og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.