Olie skiftes i en BMW

BMW – Få gode tilbud på skift af motorolie

29 maj 2019, 10:21

En velsmurt motor med ny påfyldt motorolie kører bedre og bruger mindre brændstof. Når motorolien skiftes, er det nemlig med til at holde motoren ren og velsmurt. Olien har også den egenskab, at den afkøler motorens enkelte dele, og desuden er motorolien med til at sikre, at alle de bevægelige motordele arbejder gnidningsfrit.

Nedenfor kan du se, hvad gennemsnitsprisen er for at få skiftet motorolie på en BMW.

Spar i gennemsnit*
927 kr. / 48%

Sådan fandt vi frem til prisen på et olieskift: Prisen er beregnet ud fra alle de tilbud på et olieskift, som BMW-ejere har modtaget fra værkstederne, som samarbejder med Autobutler.

Få et godt olieskift til din BMW

Er oliestanden for lav, smøres motoren ikke, som den skal. Dermed opstår der mere slitage end godt er. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med motorens oliestand. Tjek eventuelt oliestanden hver gang du har kørt 1.000 km., eller som minimum én gang om måneden. Skal du ud på en længere køretur, så anbefales det også, at du tjekker oliestanden, førend du begiver dig afsted.

Normalt skiftes motorolien, når bilen er til service. En hovedregel siger, at olien i hvert fald skal skiftes, når bilen har kørt 15.000-20.000 kilometer. Er du i tvivl, så tjek bilens servicehæfte eller kontakt dit lokale værksted.

Inden motorolien næste gang skal skiftes på din bil, så kig gerne i Autobutlers kunders værkstedsbedømmelser, inden du vælger mekaniker.

Sådan kontrolleres oliestanden

Selvom moderne motorer i dag kun har et begrænset olieforbrug, så forbrænder motoren alligevel hele tiden små mængder olie. Som tidligere skrevet er det derfor en god ide, hvis man regelmæssigt kontrollerer motorens oliestand. Vi giver dig her en kort vejledning til, hvordan det gøres:

  1. Parker bilen på et jævnt og fladt underlag.
  2. Tjek motorens oliestand efter kørsel, hvor olien er varm. Motoren skal dog have været slukket i et stykke tid, så olien har ’samlet sig’ i bunden af motoren.
  3. Åbn op ned til motorrummet og træk oliepinden op. Sørg for at den tørres grundigt af med en klud eller et stykke papir, inden den sættes tilbage på plads.
  4. Nu kan du én gang til trække oliepinden op og kontrollere oliestanden. På oliepinden ses en minimumstreg og en maksimumstreg. Olien skal dække op mellem minimum- og maximumstregen. Ellers skal der påfyldes mere motorolie.
  5. Brug altid den samme olie, som allerede er på motoren. Sammenblandes forskellige motorolier risikerer du at ødelægge motoroliens egenskaber.

For bilentusiaster er det nærmest en religion, hvilken motorolie der bruges, men gængse mærker som Castrol, Mobil, ELF, Liqui MOLY og Total har alle udviklet motorolier, som passer til BMW’s motorer.

Du finder den rigtige motorolie til din bil ved at kigge i instruktionsbogen. Her har bilproducenten angivet de nøjagtige specifikationer på den olie, som anbefales til netop din BMW.

Husk også at skifte oliefilteret, når du får foretaget et olieskift på din BMW.

Når det er tid til at få skiftet motorolie på din bil, så bestil tilbud på Autobutler og få skiftet motorolien på dit foretrukne autoværksted.

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.