Mekaniker gennemgår en BMW til bilsynet

Det skal du vide, inden du kører til syn med din BMW

26 juli 2019, 13:32

Din BMW skal første gang til periodisk syn fire år efter første indregistreringsdato.

Herefter indkaldes bilen automatisk til syn hvert andet år.

Alle biler skal til syn for at sikre, at biler, der kører i trafikken, er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand.

De fleste bilejere modtager indkaldelsen fra Færdselsstyrelsen via e-Boks.

Med indkaldelsen i hånden har man otte uger til at få synet bilen.

Synsfristen på de otte uger kan ikke forlænges. Derfor er det en god ide at have bilen klar til syn, når man modtager indkaldelsen.

Mange værksteder tilbyder at tjekke bilen før et syn. Det kaldes for en synstest eller et synstjek. Leder du efter et kvalitetsværksted, hvor prisen holder, og hvor der ikke foretages reparationer uden det er aftalt på forhånd, kan du bestille tilbud på synstjek/synstest.

Pris for bilsyn og omsyn

Vælger man før syn at køre sin bil til et synstjek kan det være rart på forhånd at vide, hvad et sådant koster.

Derfor har Autobutler undersøgt gennemsnitsprisen på et synstjek af BMW. Den viste pris dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til BMW-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
809 kr. / 77%

Når du bruger et autoværksted, der er tilknyttet Autobutler, får du som en ekstra fordel automatisk 3 års garanti på alle udførte opgaver samt på reservedele.

Kan din bil gå igennem bilsynet?

Formålet med det periodiske syn er, at sikre, at alle færdselsmæssige og miljømæssige forhold omkring bilen lever op til lovkravene. Derfor gennemgår synhallen en lang række punkter på din bil.
Nedenfor kan du se, hvad synsfolkene kontrollerer ved et syn.

Stelnummeret kontrolles. Det skal være læseligt og findes der ikke noget stelnummer – måske fordi det er rustet væk, så skal det lokale motorkontor eller skattemyndighederne kontaktes for at man kan få en attest, der tillader indhugning af nyt stelnummer.

Lys og lygter gås efter. Alt lys, både positionslys, nærlys, fjernlys, eventuelle tågelygter, baglys, baklys, stoplys og nummerpladelys skal virke. Desuden kontrolleres også lygtejusteringen.

Lygteglassene og paraboler må ikke være i stykker. Der må ikke være revner i glasset, og parabolerne må ikke være misfarvet.

Bilens ruder – især forruden ses efter for stenslag og revner. Synsfeltet skal være frit.

Anhængertræk – har bilen anhængertræk kontrolleres det, at det er monteret korrekt og at stikdåsen virker som den skal.

Udstyr – alt udstyr tjekkes. Eksempelvis skal rulleselerne blokere, når der trækkes hurtigt i dem.

Motorrummet gennemgås - er eksempelvis batteriet ordentligt fastspændt og ses der tegn på oliespild. Det sidste kontrolleres af miljømæssige hensyn.

Bremser – synsfolkene gennemfører også en bremsetest, hvor alle bremser afprøves. Det sker i det, som kaldes for bremseprøvefeltet, hvor man bl.a. kan se skævbremsning og variation i bremsekraften på hvert enkelt hjul. Bremserne er så vigtig en del af bilens sikkerhedsfunktionerne at det anbefales at køre på et værksted og få bremserne efterset inden syn.

Undervogn - Bilen tages op på en lift, og undervognen kontrolleres. Det ses efter at styrekugler, bærekugler m.m. fungerer som de skal, og så tjekkes undervogn og skærmkasser samt bærende dele, herunder bærearme, forbro, fjederskåle og støddæmpertårne, for rustangreb.

Dæk – På dækkene findes der nede i rillerne nogle små markeringer, der indikerer lovens minimumskrav for, hvor meget dækkene må være slidt. Reglerne siger, at der skal være min. 1,6 mm. dækmønster. Er dækkene gamle, kan de være begyndt at mørne og slå revner på siderne. Derfor tjekkes dette også. Et slidt og mørt dæk kan resultere i en dækeksplosion, som kan skabe fare for trafiksikkerheden.

Ved miljøkontrollen – tjekkes det om udstødningsgassen indeholder et for stort indhold af skadelige gasser.

Prøvekørsel – afslutningsvist foretages der en prøvekørsel af bilen for at kontrollere at alt er i orden.

Godkendt eller ej. Synet afsluttes med at bilejeren får udleveret en synsrapport. Af rapporten fremgår det om bilen er godkendt, betinget godkendt eller ikke godkendt. Godkendes bilen ikke er det fordi der er fejl på bilen, som skal rettes førend den ikke længere er til fare for trafiksikkerheden. Bilen skal på værksted og til omsyn, førend den igen er lovlig at køre i.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.