Husk at få rustbeskyttet din VW

Pris på undervognsbehandling & rustbeskyttelse - VW

Ønsker du at rustbeskytte din VW med en undervognsbehandling kan du sætte opgaven i udbud hos Autobutler.

Vinteren er kold og våd i Danmark, og det er tid til at sørge for at bilen klar til denne. Du bør undersøge om undervognsbehandlingen er i orden eller om den trænger til en supplerende behandling.

Er det dyrt at få bilen undervognsbehandlet?

Prisen for at få din bil undervognsbehandlet svinger alt afhængig af værkstedsvalg, behandlingsform og årstid.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen for en undervognsbehandling af bilmærket Volkswagen (VW). Prisen dækker over alle modeller og forskellige typer af behandlinger, som er foretaget af værksteder tilknyttet Autobutler.

Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %
DKK 4.964 DKK 14 0 %

Der er tale om gennemsnitspriser for hele året, hvilket betyder, at du i forårs- og sommermånederne formentlig kan være heldig at finde et undervognscenter, der tilbyder en lavere pris.

Gør som tusindvis af andre bilejere har gjort før dig.

Når du bruger vores værkstedsportal til at indhente 3 skriftlige tilbud er du sikret FDM’s stikprøvekontrol og 24 måneders reparationsgaranti. Autobutler giver dig gennemsigtighed i dine aftaler og garanterer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Er bilen ny eller gammel? – rustbeskyttelse skal der til

Det lyder som sloganet på en (måske) mindre god reklame, men ikke desto mindre er det faktum, at din Volkswagen (VW) skal undervognsbehandles for at undgå, at der udvikles rust.

Det er en forkert opfattelse at tro, at nye biler ikke behøver at få rustbeskyttelse de første par år. ’For det er jo blevet gjort på fabrikken, inden bilen leveres’, lyder det fra den nybagte Volkswagen-ejer.

Men det er faktisk en sandhed med modifikationer. For godt nok er stort set alle biler i dag behandlet mod rust fra fabrikkens side. Problemet er blot, at Danmark har et af verdens mest rustfremkaldende klimaer, og at behandlingen derfor sjældent lever op til de betingelser, som det danske vejr byder.

Derfor bør bilen undervognsbehandles. Alternativet er begyndende rustdannelser og senere hen gennemtæringer.

Undervognsbehandling – hvad er det?

Autobutler anbefaler, at du mindst hvert andet år får din Volkswagen rustbeskyttet. Det tilrådes endvidere, at du vælger en professionel undervognsbehandling og ikke selv giver dig i kast med opgaven.

Hvis din bil ikke bliver korrekt rustbehandlet, kan det give alvorlige skader i undervognen, fordi bl.a. de bærende dele langsomt men sikkert begynder at ruste.

Vil du have garanti for, at rustbeskyttelsen foretages korrekt, så vælg et af de anerkendte rustbeskyttelsescentre, som er underlagt kontrol fra eksempelvis Autobutler, der i samarbejde med FDM foretager stikkontrol af centrenes udførte arbejde.

 • Undervognscentrene tilbyder forskellige behandlinger og kalder dem forskellige navne. 
 • Men grundlæggende så omfatter det, som kaldes for en komplet behandling nedenstående punkter:
 • Bundplader og andre plastdele som eksempelvis inderskærme afmonteres
 • Undervognen og hjulkasser vaskes og trykluftrenses for snavs og løstsiddende partikler
 • Undervognen tørres med varmluft
 • Inden behandlingen påbegyndes, undersøges undervogn for begyndende rust
 • Behandling i alle vognens hulrum (vanger, paneler, klapper og døre) med rustbeskyttelse
 • Behandling af bundplader og hjulkasser med rustbeskyttelse
 • Sprøjtehuller proppes.
 • Bilen vaskes og aftørres. Al overskydende rustbeskyttelse fjernes fra lak og andre steder
 • Rustbeskyttelse er et flydende produkt, så bilen stilles efterfølgende til afdrypning

Ovenstående behandling betragtes som den mest omfattende undervognsbehandling. Efter sådan en behandling skal din Volkswagen fremover blot have en vedligeholdelsesbehandling cirka hvert andet år.

Undervognsbehandling - skån bilens undervogn mod rust og gennemtæring

Undervognen på din bil er i den grad udsat for fugt, stenslag og vejsalt. Og går der først hul på undervognens overflade, så begynder bilen hurtigt at ruste. 

Rust kan nemt opstå i hulrum og opdages derfor først, når det er for sent. En undervognsbehandling forebygger rustangreb og lukker samtidig allerede opstået huller i undervognen. Rustbeskyttelse er altså med til at forlænge bilens levetid, og i sidste ende give dig en bedre brugtbil pris.

Hvornår er det bedst at få bilen undervognsbehandlet?

Når den kolde årstid nærmer sig kommer de fleste bilejere pludselig til at tænke på, at bilen da også lige skal have en undervognsbehandling for at kunne modstå vinterens strabadser.

Ude foran undervognscentret holder bilerne i kø, og prisen på en rustbeskyttende undervognsbehandling stiger i takt med køens længde. 

Er du for sent ude, risikerer du i værste fald at blive afvist, fordi værkstederne ikke kan tage flere ordrer ind, og så går du vinteren i møde uden at din VW er blevet undervognsbehandlet.

Både forår og sommer er der til gengæld god plads på undervognscentrene, og der skal derfor ikke meget til at regne ud, hvornår det bedst kan betale sig, at få bilen undervognsbehandlet. Selvom priserne ligger nogenlunde konstant hen over året, så vil der være udbydere, der giver klækkelige forårs- og sommerrabatter for at få gang i sprøjtepistolerne.

Priser på reparationer af Volkswagen

Mere om undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Få tilbud og sammenlign priser på undervognsbehandling

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.