Pris på skift af olie og oliefilter til VW/Volkswagen

Husk at få skiftet motorolie på din VW

28 december 2015, 07:15

Olie spiller en vigtig rolle i motorens system, og det er vigtigt, at den er i orden.

Hvis det er ved at være tid til et olieskifte på din VW/Volkswagen, kan du her se gennemsnitsprisen for et olieskifte på VW biler foretaget af værksteder tilknyttet Autobutler:

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 808 49%

Prisen afspejler den gennemsnitlige pris på olieskifte for alle VW-modeller, så hvis du vil have en pris, der passer på netop din model, kan du med fordel få tilbud. Så kan du let sammenligne priser, beliggenhed af værkstederne samt bilejeres bedømmelser af de enkelte værksteder.

Hvad indgår i prisen på et olieskifte på VW?

Selve delene, der bruges til et olieskifte er ikke så dyre, det er kun olie og oliefilter. Derfor er det mekanikerens timeløn, der udgør den største del af prisen på et olieskifte. Det er dog ikke et meget kompliceret job, og selvom der godt kan være lidt forskel i, hvor lang tid hvert værksted bruger på det, er det primært timelønnen, der kommer til at udgøre en forskel i dine tilbud.

Derfor giver det god mening at få tilbud fra flere værksteder, inden du bestemmer, hvem der skal udføre opgaven.

Hvordan kan jeg vide, at min VW skal have skiftet olie?

Der er en servicelampe i instrumentpanelet, der lyser, når det er tid til serviceeftersyn, og dermed også olieskifte.

Hvis ikke du får lavet regelmæssige services på din bil, kan du se på tælleren, hvornår det er tid - sammenlign kilometerstanden fra sidste olieskifte: De fleste modeller skal have skiftet olie for hver 15.000 km, hvilket også er angivet i servicebogen.

Der er også en motorlampe i instrumentbrættet, der indikerer for lav oliestand i din motor, og det kan du godt være ude for mellem olieskift. Hvis denne lampe lyser, skal du hurtigst muligt efterfylde olie. Det er dog bedst, hvis du regelmæssigt tjekker oliestanden, så du ikke ender der, hvor du lidt akut skal fylde mere på.

En for lav oliestand gør nemlig, at den resterende olie virkelig kommer på overarbejde og derfor bliver meget mere slidt. Derfor renser den også din VW’s motor dårligere, og så bliver motorens dele hurtigere slidt.

Hvorfor skal motorolien i min VW/Volkswagen skiftes?

Alle de bevægelige dele i din Volkswagens motor har behov for at blive smurt, og det er netop din motorolies job at gøre dette, så delene kører gnidningsfrit. Hvis du har gammel motorolie, så renser den ikke længere særlig godt, fordi den allerede har optaget en del snavs fra motoren.

Derfor skal motorolien skiftes med regelmæssige intervaller. Du må heller ikke have for lidt olie på motoren. Du kan relativt let købe ekstra olie online, hvor mange webshops har en funktion, som lader dig vælge din bil, model, årgang, motor osv., og så fortæller den dig præcist, hvilken olie din bil skal have.

Husk:

 • Det kan godt betale sig at købe en kvalitetsolie
 • Du skal fylde den samme olie på, som der er i motoren
 • Du må hverken have for lidt olie, for gammel olie, eller en forkert slags olie i din motor

Er du alligevel ikke helt sikker på, hvilken olie du skal købe til din VW, så kan du kontakte vores dygtige support på 77 34 32 21, og så hjælper vi dig videre.

5 tips til olie til din VW/Volkswagen

 1. På vej på en længere bilferie? Få tjekket oliestanden inden. Motoren kan nemlig godt bruge lidt ekstra olie, når den skal ud og køre rigtig langt, og det er så surt at starte ud med en lav oliestand og så løbe tør.
 2. På bilferier er det også en god ide at have ekstra olie med, så du har mulighed for at efterfylde, hvis nu du fx ikke fik tjekket, inden du tog hjemmefra. Så er du også sikker på, at det er den korrekte olie, der kommer på.
 3. Du må ikke blande to forskellige olier. I så fald kan du risikere, at oliens gode egenskaber bliver ødelagt, og så er du lige vidt.
 4. Oliepletter i motorrummet kan i værste fald betyde brand, så pas endelig på, hvis du skal fylde ekstra olie på.
 5. Hvis du sørger for jævnligt at skifte olie, så hjælper du med at forlænge levetiden på din VW/Volkswagens motor, da alle delene bliver smurt, og dermed bliver slidt mindst muligt.

Sådan kontrollerer du selv oliestanden på din VW/Volkswagen

Nye biler bruger markant mindre olie end ældre biler, men de bruger altså stadig olie. Derfor er det vigtigt, at du tjekker oliestanden. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du selv tjekker oliestanden på din VW/Volkswagen:

 1. Parkér din bil på et underlag der er fladt – altså ikke hen over en kantsten fx
 2. Vent 5 minutter, efter du har slukket motoren, så olien kan nå at synke til bunds
 3. Nu skal du finde oliepinden i motorrummet. Den har ofte en gul plastiktop og stikker lidt op. Hvis du ikke kan finde den, så se efter i bilens instruktionsbog, hvor det bliver beskrevet.
 4. Hiv derefter oliepinden op, og tør den af med en klud eller noget papir, som du har klar. Sæt oliepinden ned igen.
 5. Hiv oliepinden op en gang til. Nu kan du tydeligt aflæse, hvor oliestanden er markeret på pinden. Den skal være mellem minimum- og maksimumstregen. Hvis den er meget langt nede i nærheden af minimum, så vil det være godt at efterfylde med ½-1 liter olie.
 6. Husk at putte samme olie i, som der allerede er – det er fordi, at to forskellige olier risikerer at ødelægge hinandens gode egenskaber, og så får din bil ikke rigtig noget ud af det.
 7. Motorer er forskellige, og de har forskellige behov. Derfor findes der også forskellige slags motorolier. Se efter i din instruktionsbog, hvis du er i tvivl om, hvilken olie der skal på din VW/Volkswagens motor.

Hvis du ikke gider at få olie på fingrene eller ikke er helt sikker på, hvilken olie der skal på, så få tilbud på olieskift fra værksteder nær dig – så slipper du for olie på fingrene.

Kort om Volkswagen/VW

VW blev grundlagt i 1937, og bilproducenten er vokset til en af verdens største bilproducenter, med over 10 millioner solgte biler på verdensplan i 2013.

Den elskede Folkevogn blev produceret i over 60 år, og den er solgt i mere end 21 millioner eksemplarer. Senest er bilmodellen Golf blevet udnævnt til Årets bil i verden i 2013.

Læs mere om VW/Volkswagen her

Når du skal have skiftet olie, kan du med fordel få tilbud på Autobutler. Hvis du bliver i tvivl om, hvordan du gør, eller skal have hjælp med beskrivelse af opgaven, kan du få hjælp på vores chat, telefon 77 34 32 21 eller på email på [email protected].

Når du har fået dine tilbud, enten i din indbakke, kan du vælge det du synes er bedst, enten ud fra værkstedets beskrivelse, beliggenhed, prisen eller andre bilejeres bedømmelser. Det er nemt, sikkert og bekvemt.

Priser på reparationer af VW

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.