Pris på skift af olie og oliefilter til Ford

Husk at skifte motorolien på din Ford – og brug den korrekte olie

28 december 2015, 07:17

Olien smører motoren, og den skal skiftes regelmæssigt. På Ford-biler er det for det meste for hver 15.000 km, og for alle værksteder er det et rutinejob, der nemt udføres.

Vi har fundet gennemsnitsprisen på olieskift for Ford, så når du skal have skiftet motorolie, kan du på forhånd have en ide om, hvad det kommer til at koste. Oftest skiftes olie og oliefilter i forbindelse med serviceeftersyn, men hvis bilen er et par år gammel, kan det nogle gange betale sig at nøjes med et olieskifte.

Prisen for et olieskifte er for Ford i gennemsnit:

Spar i gennemsnit*
861 kr. / 51%

Prisen er beregnet som den gennemsnitlige pris på olieskift, foretaget af værksteder tilknyttet Autobutler, og den dækker alle modeller og årgange.

Hvis du vil have en nøjagtig pris for olieskift på netop din Ford, kan du få tilbud og sammenligne dem ud fra både prisen på opgaven, bedømmelser fra andre bilejere og beliggenheden af værkstedet.

Hvad dækker prisen over?

Prisen i det her tilfælde udgøres af henholdsvis olie, oliefilter og timeløn. Olieskifte er en af de mindre reparationer, hvor prisen på olie og oliefilter er næsten ens for alle værksteder, mens arbejdsløn udgør en mindre del af regningen. Derfor er det heller ikke sikkert, at priserne varierer så meget for de forskellige tilbud.

Hvordan ved jeg, at min Ford skal have skiftet eller påfyldt olie?

Du kan se i din Fords servicebog, hvor tit bilen skal have skiftet olie. Meget ofte bliver det foretaget i forbindelse med et almindeligt serviceeftersyn, men hvis du har en ældre bil, som du ikke tager til service så ofte, kan det være godt at overveje et separat olieskifte.

Mellem olieskifte vil der være en risiko for at der skal efterfyldes olie på bilen, især på ældre biler vil der være slitage på motoren, der bevirker, at olieforbruget stiger lidt. Derfor vil det være en god ide at kontrollere oliestanden en gang imellem.

Hvis du ikke efterfylder olie, vil motorlampen for olie til sidst lyse i instrumentpanelet, og så bør du fylde ekstra olie på hurtigst muligt.

Hvornår skal motorolien i min Ford skiftes?

Hvis motorlampen for olie lyser i dit instrumentbræt, betyder det, at der virkelig er lavvande i olietanken, og så skal du skynde dig at fylde ekstra olie på.

Du skal dog også være opmærksom på, at din bils motorolie kan blive for gammel, og det er derfor nødvendigt, at olien og oliefilteret bliver skiftet. De fleste bilmærker og -modeller har oftest en indikation for, hvor langt bilen må have kørt mellem olieskift, fx 15.000 kilometer. Gerne inden den grænse skal din Ford have skiftet olie og oliefilter.

Som regel er denne opgave dog også en del af de regelmæssige serviceeftersyn, som i hvert fald nyere biler ofte er til. Men ved en ældre bil kan det måske være nødvendigt med separate olieskift, hvis ikke du tager den til service så ofte.

Hvorfor skal motorolien skiftes?

Alle de bevægelige dele af motoren bliver smurt af motorolien, som altså gør, at de kan bevæge sig gnidningsfrit. Derfor kan der opstå mere friktion, hvis der enten ikke er nok olie, eller hvis olien er gammel.

Hvis der ikke er nok olie på din Fords motor, så vil olien skulle arbejde så meget desto hårdere, og dermed gøres dens arbejde måske ikke helt så godt, som det kunne – og det kan skade vigtige dele i motoren.

Det er derfor vigtigt, at du har nok olie i din Ford – og samtidig at den ikke er for gammel, og at det er den rigtige slags. I din servicebog kan du slå op, hvilken olie fabrikanten anbefaler, at du bruger til netop din bil, og også hvor ofte den skal skiftes.
Hvis du selv vil købe motorolie og efterfylde, kan det sagtens lade sig gøre online. Her har de fleste webshops en mulighed for, at du kan vælge netop din bil, model, årgang osv., og så får du at vide, hvilken olie der passer til.

Samtidig er kvalitet vigtig – en kvalitetsolie kan forlænge din Fords motors levetid, og det er godt givet ud at bruge lidt ekstra penge på olien.

I tvivl om typen af motorolie til din Ford? Kontakt vores dygtige support på 77 34 32 21, og så hjælper vi dig videre - eller bestil et olieskift med det samme:

5 tips til olie til din Ford

 1. Hvis du er på vej på bilferie, så få lige tjekket oliestanden inden- Så er du sikker på, at du ikke står midt på en motorvej med manglende olie på motoren. Meget lange køreture kan godt forbruge en del mere af olien nemlig.
 2. I samme forbindelse er det godt at have en ekstra oliedunk liggende i bilen, når I tager på bilferie. Så hvis nu, at motorlampen for olie pludselig lyser, så kan du hurtigt fylde på.
 3. Når du efterfylder olie på din Ford, skal du holde dig til én slags olie. Hvis du blander to olier med forskellige egenskaber, så risikerer du, at ingen af dem virker optimalt og effekten udebliver.
 4. Vær forsigtig, når du efterfylder olie, så du ikke spilder noget i motorrummet – det kan nemlig forårsage brand.
 5. Når du jævnligt skifter olie (og efterfylder olie, hvis der mangler), så sikrer du, at de bevægelige dele i motoren bliver godt smurt. Samtidig holdes motoren bedre ren, da olien bl.a. fjerner snavs fra motorens dele, og når olien er for ”mættet” af snavs, så mindskes den rensende effekt.

Sådan kontrollerer du selv oliestanden på din Ford

Alle biler forbruger motorolie – både nye og gamle. De gamle biler bruger bare en del mere end nye, som nærmest ikke bruger noget. Derfor er det for alle biler en god idé, at de regelmæssigt får tjekket oliestanden – sådan gør du:

 1. Bilen skal holde på et fladt underlag – altså ikke over en kantsten fx.
 2. Sluk motoren og vent ca. 5 minutter – så er olien nemlig faldet til bunds.
 3. Lokaliser oliepinden i motorrummet. Ofte har den en gul plastiktop, og ellers kan du kigge i bilens instruktionsbog, hvor det er beskrevet, hvor den er henne.
 4. Tag en klud eller noget papir, hiv oliepinden op, tør den af og sæt den derefter på plads igen.
 5. Nu skal du tage oliepinden op igen og se, hvor olie har lavet et mærke. Dette mærke skal være mellem minimum- og maksimumstregen. Hvis den er ca. midt imellem, er det rigtig fint, men hvis den er lang nede i nærheden af minimumstregen, kan du med fordel efterfylde ½-1 liter motorolie.
 6. Husk! Når du efterfylder olie, skal det være den samme olie, der allerede er i – det er ikke sundt at blande to forskellige, da det kan ødelægge egenskaberne i begge.
 7. Tjek bilens instruktionsbog for, hvilken type olie der anbefales til netop din bil. Det er vigtigt, at olien har de rette egenskaber til netop din slags motor.

Du kan også få tilbud fra værksteder nær dig, hvis du ikke har lyst til at få olie på fingrene. Så kan du stille og roligt sammenligne tilbuddene derhjemmefra og vælge ud fra lige præcis dine ønsker.

Kort om Ford

I 1903 byggede Henry T. Ford den første masseproducerede bil, og siden er Ford vokset til at blive en af de største bilproducenter i verden. Ford Fiesta og Ford Focus er to af de mest populære modeller, som desuden har nået top 10 over mest solgte biler i Europa.

Læs mere om Ford her

Når du skal have skiftet olie, kan du med fordel få tilbud, leveret direkte i din indbakke. Du kan sammenligne de tilbud, når du har tid og vælge det bedste ud fra beskrivelsen, prisen eller de anmeldelser andre bilejere har givet værkstederne.

Priser på reparationer af Ford

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.