Hvad koster det at få monteret anhængertræk - Renault

Pris på montering af anhængertræk - Renault

Hvis din Renault skal have monteret anhængertræk anbefaler Autobutler, at du får opgaven udført på et autoriseret værksted. Der skal tages stilling til, om det skal være fastmonteret eller aftageligt, og om der benyttes et 7- eller 13-polet stik.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen for montering af et anhængertræk til en Renault. Prisen dækker over alle de monteringsopgaver, som er udført via vores værkstedsportal. Uanset model, så lyder gennemsnitsprisen på:

Spar i gennemsnit*
1.685 kr. / 19%

Anhængertræk – få et godt tilbud

Mange bilejere har brug for at have anhængertræk på bilen. For nogle handler det blot om, at der skal kunne monteres en cykelholder, mens andre nyder at tilbringe sommerferien med en campingvogn hægtet bag på bilen.

Det er dog de færreste biler, som forlader fabrikken med et monteret anhængertræk. Trækkrogen eller jydekrogen, som den populært også kaldes, skal altså eftermonteres.

Du skal være opmærksom på, at der kan være store besparelser at hente, hvis du gør dit forarbejde ordentligt. Brug derfor Autobutler og få tilsendt tilbud.

Husk på, at når du benytter dig af værkstedsportalen Autobutler er du blandt andet sikret FDM’s stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti og samtlige aftaler på skrift. Alle brugere får gennemsigtighed og tryghed og sikres, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Montering af anhængertræk

Det skal du være opmærksom på
Inden du klikker for at bestille tilbud, så får du nedenfor en række gode tips til, hvad skal du være opmærksom på, når du vil have eftermonteret et anhængertræk på din Renault.

Anhængertræk – hvad tillader dit kørekort?
Alle danske bileejere må køre med trailer eller campingvogn på et almindeligt kørekort (B). Til gengæld så varierer det fra bil til bil, hvor meget vægt du må køre med. Er du i tvivl om, hvad din bil må trække, så forhør dig på dit lokale værksted eller søg mere information på politiets hjemmeside.

Der er en hovedregel der siger, at anhængeren inkl. last maksimalt må veje 750 kg. Samtidig må din Renault og anhænger ikke have en totalvægt på mere end 3.500 kg.

Den tilladte vægt på anhængeren kan øges ved erhvervelse af lastbilkørekort.

Anhængertræk – vær forsigtig med de små bilmodeller
Du være opmærksom på, at en række såkaldt mini- og mikrobiler fra bilproducentens side ikke er godkendt til kørsel med anhænger.

Godt nok har flere bilmærker (modeller) fået dispensation fra Trafikstyrelsen, men det kan være forbundet med en række risici, hvis du vælger at montere anhængertræk på en bil, som rent faktisk ikke er beregnet til det.

De små biler kan ikke klare en særlig høj vægt, så det er begrænset, hvad du kan køre med. Men skal anhængertrækket kun bruges til eksempelvis en cykelholder er der for så vidt ingen problemer.

Du skal dog være klar over, at du kan løbe ind i nogle problemer med garantien på din Renault minibil, hvis du får monteret et anhængertræk. Så overvej det derfor en ekstra gang, inden du bestiller tid på værkstedet.

Anhængertræk – vælg den rigtige model
Der findes flere forskellige typer anhængertræk. Du skal sikre dig, at værkstedet vælger en trækkrog, som overholder de gældende europæiske og danske regler.

Vil du selv montere trækket, så køb det gennem en autoriseret forhandler, så du er sikker på, at anhængertrækket er godkendt til brug i Danmark.

Den mest anvendte model i Danmark er Svanemodellen. Modellen er godkendt af myndighederne og kan fås både som et fastmonteret eller et aftageligt anhængertræk.

Den aftagelige krog kan virke som den mest attraktive løsning. Din Renault får et flottere look, når krogen ikke sidder og stritter hele tiden, men de fleste bilejere vælger alligevel en fast monteret krog. Det skyldes bl.a., at det kan være vanskeligt at koble krogen af og på. Samtidig risikerer du, at de bevægelige dele på det aftagelige anhængertræk ruster og sætter sig fast.

Anhænger med bremsesystem
Hvis den anhænger, som du påtænker at køre med vejer mere end 750 kg inkl. last, skal den have eget bremsesystem. Har traileren eller campingvognen eget bremsesystem, så er det vigtigt, at det fungerer korrekt. Sørg for løbende at få det tjekket på dit lokale værksted, for er bremserne defekte kan det koste en bøde og i værste fald resultere i alvorlige ulykker.

Anhængertræk kræver omregistrering af bilen
Det er tilladt selv at montere et anhængertræk på din bil, men husk, at bilen efterfølgende skal synes. Vil du slippe for besværet, både med anhængertræk montering og syn, så indhent tilbud på Autobutler og få et værksted til at montere anhængertrækket på din Renault.

Uanset om du er gør-det-selv typen eller du vælger at benytte et værksted, så skal din bil omregistreres. Får du løst opgaven på et værksted skal bilen dog kun forbi en synshal, hvis den er 8 år eller ældre.

Er bilen nyere end 8 år, og er anhængertrækket monteret af et godkendt værksted får du en såkaldt ”Erklæring om synsfri sammenkobling”, som værkstedet har underskrevet og stemplet.

Værkstedet får erklæringen godkendt af synshallen, og du er klar til at køre med anhænger.

Anhængertræk – korrekt kørsel
Når du kobler anhængeren til bilen skal den såkaldte springwire altid benyttes. Den lille anordning, som sættes fast i øjet på anhængertrækket sikrer, at anhængeren ikke løber løbsk, hvis den skulle ryge af krogen under kørsel. For at sikre korrekt kørsel skal du hver gang, inden du kører, kontrollere, at nummerpladelys, blinklys og bremselys virker, som det skal.

Priser på reparationer af Renault

Alt om anhængertræk og "jydekrog"

Billigt anhængertræk

Få tilbud og sammenlign priser på anhængertræk

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.