Renault - spar penge når du skal have skiftet kobling på din Renault

Pris på udskiftning af kobling til Renault

13 januar 2017, 15:15

Koblingen i din bil er vigtig, fordi den rent teknisk har den funktion, at den overfører omdrejningskraften fra motoren til hjulene, når man ikke rører koblingspedalen.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på skifte af kobling til en Renault.

Spar i gennemsnit*
2.523 kr. / 26%

Koblingsskifte på Renault – hvor får du en god pris?

Mærker du modstand, når du træder på koblingspedalen for at skifte gear, eller der kommer små skurrende mislyde, som tandhjul, der kører mod hinanden, så kan det være tegn på, at koblingen er slidt og skal udskiftes.

Inden du kører på et autoværksted for at få efterset om alt er som det skal være, så er det godt at være opmærksom på følgende:

Selve koblingsdelene koster ikke alverden, men arbejdet med at skifte koblingen tager tid. Koblingen er nemlig monteret på motorblokken, og det er tidskrævende at få den gamle kobling afmonteret og de nye koblingsdele påsat. 

Derfor er timeprisen på værkstedsregningen den største post, når du skal have udskiftet koblingen på din Renault. Et godt råd er derfor, at indhente flere tilbud og især holde øje med værkstedets timepris.

Få tilbud inden du får skiftet din Renaults kobling

Når bilen skal holde stille med motoren i gang, eller der skal skiftes gear, trædes koblingspedalen i bund. Dermed bliver en såkaldt trykplade fjernet fra koblingspladen, hvorefter hjulene ikke længere tvinges til at dreje rundt. Det var den korte, tekniske beskrivelse af koblingens funktion i din Renault.

Dermed er det også sagt, at koblingen har vital betydning for, at din Renault er velkørende og velfungerende.

Virker et gearskifte besværligt, føles pedalen stram eller lyder det som om, at gearkassen ’børster tænder’, når du skifter gear, så er der noget galt.

Her er hovedreglen, at oplever du uregelmæssigheder med din bil, så skal du straks søge et autoværksted, som kan tjekke om der er noget galt. På den måde kan du undgå alvorlige skader på motor og gearkasse og dermed også undgå dyre værkstedsregninger.   

Inden du gør det, kan det dog være en fordel at undersøge, hvor det er billigst og bedst at få bilen undersøgt og eventuelt repareret.

Hov – er der noget galt med koblingen?

En velfungerende kobling giver en smidig og behagelig kørsel. Men gear og kobling er især udsat ved bykørsel, og det kan derfor ikke undgås, at der kommer slitage på de vitale koblingsdele.

Det er ikke til at sige præcist, hvornår koblingen på din Renault skal skiftes, men du kan bl.a. være opmærksom på nedenstående signaler, som kan være en indikation på, at tiden for et koblingsskifte nærmer sig.

For det første skal det være let at træde koblingspedalen i bund for at skifte gear. Er det modsatte tilfældet kan det være et tegn på, at koblingen er ved at være slidt og skal udskiftes.

For det andet skal du holde øje med, at der ikke kommer stigende eller faldende lyde fra motoren (som ved et normalt gearskift) uden, at du rører ved koblingspedalen.

For det tredje skal du være opmærksom på, at et gearskifte ikke må virke besværligt og ikke må larme. Der må således ikke forekomme mislyde, og gearkassen må ikke ’skære tænder’. Sker det kan det være tegn på, at koblingen er slidt.

Sidst, men ikke mindst må bilen ikke pludselig ryge ud af gear under kørsel, og det må samtidig heller ikke være svært at finde koblingspunktet. 

Opleves nogle af ovenstående symptomer, skal du straks kontakte dit lokale autoværksted.

Få tilbud fra Autobutler. Sammenlign priserne fra de forskellige autoværksteder, og vælg herefter det tilbud og det autoværksted, som du har tillid til, når det kommer til pris og kvalitet og måske endda afstand til værkstedet. 

Er du i tvivl, så læs på Autobutler, hvad andre brugere har sagt om værkstederne.

Mere om bilens kobling

Udskiftning af kobling

Få tilbud og sammenlign priser på koblingsarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.