Mekaniker laver elarbejde på Chevrolet

Elektrisk arbejde på en Chevrolet - få tilbud nu

23 marts 2020, 10:38

Hvis man har en bil, som er 10 år eller ældre er der langt større risiko for at komme til skade i trafikken end i nyere biler, hvis uheldet er ude.

Især indenfor de seneste 10 år er der sket rigtig meget med sikkerheden i bilerne, hvor ESC-antiskrid, træthedsalarm, nødbremsesystemer og adaptiv fartpilot i dag er standardudstyr i mange nye biler.

Hvis der opstår fejl på bilens elektronik og et værkstedsbesøg er påkrævet, så kan det være vanskeligt at forudsige, hvad værkstedsregningen kommer til at lyde på.

Men nedenfor har vi beregnet gennemsnitpriserne på en række forskellige reparationer af det elektriske udstyr på en Chevrolet. Samtlige priser er udregnet på baggrund af alle tilbud, som autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler, har givet til Chevrolet-ejere.

Vær opmærksom på, at prisen på de enkelte reparationer kan variere i forhold til model og årgang.

Spar i gennemsnit*
545 kr. / 15%

Elektronik i nye biler

Krav til miljø og sikkerhed har således forvandlet nutidens biler til højteknologiske vidundere, både når det gælder sikkerhed og komfort.

Flere af Chevrolet’s modeller eller søstermodeller leveres i dag med bl.a. klimaanlæg, læderrat med varme, varme i forsæderne, elbetjente sideruder samt vognbanealarm, alarm for blinde vinkler og advarsels-alarm ved risiko for frontkollision.

De avancerede sikkerhedssystemer består af et samlet netværk, som ofte indeholder langt over 3.000 forskellige komponenter.

Med implementeringen af den megen elektronik i bilerne, så øges chancen for, at der opstår fejl. Og i dag er det sådan, at hvis der opstår fejl på bilens elektronik, og der skal udføres elektrisk arbejde, så kræver det som regel, at bilen bliver kørt hen på det lokale autoværksted.

Her vil mekanikeren være i stand til at koble bilens computersystem sammen med et såkaldt OBD-system (On-Board Diagnostics). Det avancerede fejlsøgningsredskab gør det muligt at foretage en fejlsøgning på alle elektriske komponenter og samtidig udskrive eventuelle fejlkoder.

På Autobutler kan du indhente flere tilbud på dit næste værkstedsbesøg. Ved at udfylde tilbudsformularen modtager du automatisk tilbud. Alle tilbud får du på skrift, så det er nemt at sammenligne pris og indhold i de enkelte tilbud.

Du kan også få hjælp til dit værkstedsvalg ved at læse anmeldelserne fra andre brugere. Andre bilejeres bedømmelser og erfaringer kan gøre det lettere for dig, når du skal træffe det rigtige værkstedsvalg.

Når bilen kører af sig selv og ikke længere skal på værksted

Som beskrevet ovenfor, så bliver de elektroniske systemer hele tiden mere og mere avancerede.

Sikkerheds- og styresystemerne er i moderne biler styret af et computersystem, og brugen af den trådløse teknologi vil ifølge eksperterne skabe markante forandringer for, hvordan fremtidens værksted kommer til at fungere.

Allerede i dag registrerer bilens mange hundrede sensorer eventuelle fejl i systemet. Fejlkoder, som bliver lagret i bilens computersystem.

I fremtiden vil disse fejl automatisk blive sendt direkte til værkstederne. Når værkstedet modtager en notifikation om en opstået fejl, så vil mekanikeren, ved brug af et avanceret fejlsøgningsværkstøj, kunne koble sig op på computeren i kundens bil og diagnosticere fejl i det elektroniske system. Det forudser eksperterne.

Hele forløbet vil finde sted uden at bilen er blevet kørt på værkstedet. Kan det elektriske arbejde ikke løses over computeren, blot ved en nulstilling af fejlen, så kan mekanikeren skaffe reservedelene hjem og først til sidst indkalde bilen til et værkstedsbesøg.

Computerens indtog i bilverdenen har for længst skabt nye arbejdsmetoder på værkstederne. Også på et andet punkt vil bilerne i fremtiden komme til at se anderledes ud, og værkstedsarbejdet bliver markant anderledes.

For flere af verdens førende bilproducenter arbejder i dag med visionære forskningsprojekter, der er målrettet skabelsen af den selvkørende bil.

Den førerløse bil, hvor der gøres brug af den ’autonome kørselsteknologi’, testes allerede i både Japan, Singapore og USA. Flere steder foregår det endda ude i trafikken, hvor en chauffør dog er klar til at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt.

Ved at benytte avanceret software, kameraer, sensorer og radarsystemer er de førerløse biler i stand til at navigere rundt i trafikken. Blandt de virksomheder som tester selvkørende biler er Google, der med deres Waymo-bil foretager testkørsler i San Francisco-området.

Når der i fremtiden skal udføres elektrisk arbejde på vores biler, så bliver opgaverne så kompliceret, at der skal eksperter til for at få løst fejl på de elektroniske systemer.

Melder din bil om fejl på det elektriske system, så brug tilbudsfunktionen her på siden til at indhente tilbud på dit næste værkstedsbesøg.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.