Mekaniker laver elarbejde på Citroën

Pris på service eller reparation af elektronik på en Citroën

07 november 2019, 15:18

Moderne biler er i dag spækket med elektronik og elektronisk sikkerhedsudstyr. Det gælder også Citroën’s nyeste modeller, der alle er udstyret med innovative teknologier, som er med til både at øge sikkerheden og komforten.

De øgede elektroniske sikkerhedsforanstaltninger er godt for både trafikanter og medtrafikanter, men når bilerne udstyres med så meget elektronisk udstyr, øger det samtidig risikoen for, at der opstår fejl på systemerne.

Hvis teknikken svigter, vil en advarselslampe lyse i instrumentbrættet, og det vil formentlig være nødvendigt at køre bilen på værksted for at få foretaget en fejlfinding for at få problemet løst.

Fejl på bilens elektroniske sikkerhedssystemer kan betyde alt lige fra fejl på vejstribealarmen til den elektroniske dækmåler.

Det er vigtigt at eventuelle fejl bliver rettet, men som bilejer er det ikke helt uden betydning, hvad regningen kommer til at lyde på.

For at give dig et overblik over forskellige reparationer af elektrisk udstyr har vi nedenfor beregnet en række forskellige priseksempler. Prisberegningen er foretaget på baggrund af alle tilbud, som Citroën-ejere har modtaget fra autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler, uanset årgang og model.

Spar i gennemsnit*
655 kr. / 23%

Ved at oprette en sag på Autobutler får du tilsendt 3 skriftlige tilbud, og det er herefter nemt at sammenligne værkstedernes tilbud og priser.

De nyeste modeller fra Citroën er fyldt med avancerede sikkerhedssystemer

Ligesom en lang række øvrige bilmærker er Citroën’s topmodeller fyldt med elektronisk sikkerhedsudstyr.

Afhængig af model og årgang findes der på udstyrslisten tekniske features som vejstribealarm med videofunktion, retningsstyrede xenon-forlygter, elektronisk dæktryksmåler, aktiv fartpilot, automatisk nødbremse-system, skiltegenkendelse, blindvinkelalarm og døsighedsalarm.

Hvis der opstår fejl på bilens elektroniske systemer, vil det som oftest være påkrævet, at bilen køres på værksted. Men sådan bliver det formentlig ikke i fremtiden.

Udviklingen af de elektroniske sikkerheds- og styresystemer udvikler sig nemlig med lynets hastighed, og allerede i dag tales der om, at den intelligente bil er en computer på fire hjul.

Med den hastige udvikling af den trådløse teknologi vil autoværkstederne i fremtiden være i stand til at rette fejl på bilen, selv når bilen holder hjemme hos kunden eller på arbejdspladsen.

Værkstedets og bilens computersystemer vil være tilkoblet samme system, og når der eventuelt opstår fejl på bilen, vil værkstedet automatisk modtage en notifikation.

I en lang række tilfælde vil det være nok for mekanikeren at gå ind og rette fejlen via computeren, og uden at bilen er på værkstedet. Eller også kan mekanikeren finde fejlen og bestille reservedelen hjem, så kunden kun skal hen med bilen på værkstedet én gang.

Det scenarie betyder, at den klassiske hobbymekaniker med tiden vil få sværere og sværere ved selv at reparere fejl på bilens elektroniske systemer. Og sagt med andre ord vil størstedelen af alle bilejere i fremtiden være tvunget til at køre bilen på værksted for at få foretaget reparationer af bilens elektriske installationer.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.