Pris på udskiftning af støddæmpere til Hyundai

Find det bedste værksted, når støddæmperne på din Hyundai skal skiftes

22 januar 2018, 13:12

Det er indlysende, at nye og velfungerende støddæmpere faktisk er med til at højne trafiksikkerheden, fordi både bremselængden og evnen til et håndtere bilen bliver væsentligt forbedret. Alligevel kører mange biler rundt med defekte støddæmpere. Det viser en række internationale undersøgelser.

Ud fra værkstedernes tilbud til Hyundai-ejere har vi beregnet en gennemsnitspris for, hvad det koster at få monteret et nyt sæt støddæmpere – på tværs af Hyundai-modeller og -årgange.

Spar i gennemsnit*
816 kr. / 21%

Uanset om du vælger at købe dine støddæmpere fra en af de store producenter, som KYB, MONROE eller SACHS, eller du køber uoriginale støddæmpere, så skal du altid sørge for, at få dem skiftet parvis, dvs. to ad gangen. Hvis én støddæmper er slidt, så er den anden det nok også eller vil snart blive det.

Hvis du skal have udskiftet støddæmperne på din Hyundai, så kender du nu prislejet – men det er altid en god ide at indhente tilbud fra flere værksteder. Det er let at gøre ved at bruge tilbudsfunktionen på Autobutler.

Ved at udfylde formularen modtager du tilbud på udskiftning af støddæmpere. På Autobutler kan du vælge mellem næsten 500 kvalitetsværksteder fordelt ud over hele landet.

Du modtager altid alle tilbud på skrift. Har du brug for hjælp, så sidder vores uddannede mekanikere klar til at yde support og svare på dine spørgsmål.

Når du har modtaget dine tilbud kan du nemt sammenligne dem både på pris og indhold. Og har du brug for mere information, så kan du læse andre brugeres værkstedsanmeldelser her på sitet.

Hold øje med bilens støddæmpere

Man plejer at sige, at bilens affjedring lever i det skjulte, og det hænger selvfølgelig sammen med, at både fjedre og støddæmpere gemmer sig under bilens skærmkasser.

Det gør så, at man som almindelig bilejere ikke rigtig har mulighed for at tjekke, hvordan standen egentligt er på eksempelvis støddæmperne.

Og det kan vise sig at være kritisk, for faktum er, at støddæmperne på din Hyundai har stor betydning for bilens køregenskaber og dermed også for trafiksikkerheden.

Bilens affjedringssystem er med til at fastholde hjulenes vejgreb, og støddæmperne er samtidig med til at sikre, at bump fra vejbanen ikke forplanter sig direkte op i karosseriet. Dermed handler det både om kørekomfort og sikkerhed, når der tales om bilens affjedringssystem.

Hvis ikke affjedringen er 100 pct. i orden, så vil hjulene miste vejgrebet i nogle brøkdele af et sekund, når bilen passerer et bump eller kører over et hul på vejen. Og lige så snart bilen ikke har et ordentligt vejgreb, så mister føreren evnen til at kunne styre bilen. Dermed kan der opstå en livsfarlig situation, hvis man i en kritisk situation får behov for at foretage en manøvre med bilen.

Ikke nok med, at slidte eller defekte støddæmpere giver mindre vejgreb og dårlig styrevne. Det betyder også, at bilen får øget bremselængde. Det er tilfældet selv ved lav hastighed, hvilket kan vise sig at være katastrofalt.

Hvor ofte skal støddæmperne skiftes?

Støddæmperne slides langsomt men sikkert, og over tid mister de evnen til at absorbere stød fra vejen.

Derfor er det svært at sige, hvornår bilens støddæmpere skal skiftes. Både alder og kørselsmønster kan have indflydelse på udskiftningstidspunktet.

Spørger man støddæmperproducenterne og autoværkstederne, så lyder anbefalingen, at man skal regne med at skulle udskifte støddæmperne efter 5 år, eller når bilen har kørt mellem 60.000 og 80.000 km.

Sådan opdages fejlene på bilens affjedringssystem

Fagfolk understreger, at kørsel med defekte støddæmpere er mindst lige så risikabelt, som det er at køre med nedslidte dæk. Derfor er det også vigtigt, at du i tide opdager, hvis der er noget galt med bilens støddæmpere.

Du mærker, at affjedringssystemet, herunder støddæmperne, er slidte ved, at bilen under kørsel virker ’livlig’ og ustabil.

Det kan nærmere beskrives som underlige bevægelser eller lyde, når du svinger, bremser eller speeder op, men det er blot nogle af de ting, som du skal reagere på. Nedenfor giver vi dig 7 eksempler på, hvordan fejl eller slitage på bilens støddæmpere kan opdages.

  • Når du foretager en opbremsning, er bilen længere tid om at tage farten af.
  • Bilen hopper eller virker ustabil, når en ujævnhed eller et bump passeres på vejen.
  • Bilen ’sejler’, når du kører rundt i et sving.
  • På nyere biler skal hjulene bevæge sig, så snart rattet drejes. Kan rattet drejes meget til hver side, er der ratslør, som altså kan skyldes slitage i styretøj og/eller støddæmpere.
  • Du opdager, at dækkene slides uens. Den ujævne slitage af slidmønsteret skyldes sikkert, at støddæmperne er defekte.
  • Løber der olie ud fra støddæmperne, så er de defekte eller slidte og fungerer altså ikke 100 pct., som de skal.
  • Få svar ved hjælp af vippetesten - pres ned på hjørnet af bilen enten foran ved skærm og kofanger eller omme bag på ved baggagerummet. Hopper bilen mere end én gang op og ned, når du presser ned og giver slip, så bør du køre på værksted for at få kontrolleret støddæmperne.

Læs mere om støddæmpere og affjedring

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16663 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 257 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.