Reparation af affjedring i Chevrolet

Gode priser når støddæmpere eller affjedring skal skiftes på Chevrolet

21 januar 2020, 13:41

Støddæmperne på en bil slides langsomt men sikkert, så de over tid mister evnen til at absorbere stød fra vejen.

Støddæmpere, fjedre og hjulophæng er alle dele af bilens affjedring og bidrager ikke blot til en behagelig kørsel, men også til din sikkerhed.

Vi har gjort det lettere for dig, når du skal have udskiftet støddæmperne på din Chevrolet. Ud fra værkstedernes tilbud til brugerne af Autobutler har vi nemlig beregnet en gennemsnitspris på udskiftning af støddæmpere.

Priserne på udskiftning af støddæmpere og affjedring vil være forskellig fra model til model. Derfor kan prisen, som du får oplyst af værkstederne godt være en anden end den viste pris nedenfor.

Spar i gennemsnit*
763 kr. / 28%

Slidte støddæmpere?

Hvis støddæmperne på din Chevrolet er slidte, så kan det føles ganske ubehageligt, når affjedringssystemet ikke tager ordentligt fra, hver gang der køres hen over større ujævnheder på vejen.

Det er ikke til at sige præcist, hvornår støddæmperne er blevet så slidte, at de skal skiftes. Både bilens alder samt, hvordan der køres i bilen, kan have indflydelse på udskiftningstidspunktet.

De fleste producenter anbefaler dog, at støddæmperne udskiftes, når bilen har kørt mellem 60.000 og 80.000 km.
Skift altid støddæmperne parvis. Det gælder uanset om du vælger at købe dem fra en af de store producenter som KYB, MONROE eller SACHS eller du køber uoriginale støddæmpere.

For at få den bedst mulige pris anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på opgaven. Det kan du let gøre ved at bruge tilbudsfunktionen på Autobutler, hvor der kan vælges mellem kvalitetsværksteder fordelt ud over hele landet.

Melder der sig spørgsmål, når du skal oprette din opgave, så kan du kontakte vores supportafdeling, hvor uddannede mekanikere er parate til at hjælpe dig godt på vej.

Hold et vågent øje med bilens støddæmpere

Bilens affjedringssystem bestående af støddæmpere og fjedre er skjult inde under bilen.

En velfungerende affjedring sørger for, at kraften fra et stød, når der køres ned i et hul på vejen, ikke føles så voldsomt som hvis affjedringen var defekt.

Støddæmperne på din Chevrolet sikrer, at bilens store fjedre ikke bliver trukket helt ud eller mast helt i bund, når der køres over bump og huller på vejen. Samtidig sørger støddæmperne for, at bilen hurtigere bliver stabil igen, efter at man har passeret et bump.

Et slidt affjedringssystem kan bl.a. mærkes ved, at bilen under kørsel virker ’livlig’ og ustabil. Samtidig vil stød forplante sig direkte op i bilen og føles ubehageligt. Vær opmærksom på, at slidte eller defekte støddæmpere også resulterer i øget bremselængde, selv ved kørsel med lav hastighed.

Læs mere nedenfor om, hvordan du selv kan teste bilens affjedringssystem.

Få svar ved hjælp af vippetesten

Har du en formodning om, at støddæmperne på Chevrolet er slidte, så prøv den klassiske ’vippetest’. Det er nemt selv at teste det.

Det gøres ved, at man presser ned på hjørnet af bilen enten foran ved skærm og kofanger eller omme bag på ved baggagerummet.

Hold øje med bilen, når du presser ned og giver slip. Bilen skal i en glidende bevægelse falde til ro. Hopper den mere end én gang op og ned, så bør du køre bilen hen til din lokale mekaniker for at få kontrolleret støddæmperne.

Du kan også teste bilens støddæmpere ved at køre en tur på en strækning uden trafik. Prøv at foretage et par skarpe sving fra side til side. Føles bilen ekstra livlig, så bør du få tjekket affjedringssystemet.

Hos mekanikeren kan de ved hjælp af særligt måleudstyr hurtigt afgøre om støddæmpere, affjedring og ophæng er i orden eller om dele af affjedringssystemet er slidt og skal udskiftes.

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.