Reparation af affjedring i Alfa Romeo

Opnå gode priser, når støddæmpere eller affjedring skal skiftes i din Alfa Romeo

21 januar 2020, 09:15

Når støddæmperne slides på en bil, så mister de evnen til at absorbere stød fra vejen. Støddæmpere, fjedre og hjulophæng er alle dele af bilens affjedring og bidrager ikke blot til en behagelig kørsel, men også til førerens og andre medtrafikanters sikkerhed.

Hvis du skal have udskiftet dine støddæmpere og ikke ved, hvilket værksted, som du skal vælge og heller ikke kender prisen på skift af støddæmpere, så har vi hjulpet dig på vej.

Ud fra alle de tilbud, som værkstederne har sendt til Alfa Romeo-ejere har vi beregnet gennemsnitsprisen på udskiftning af støddæmpere.

Prisen kan variere fra model til model. Derfor kan prisen, som du får oplyst af værkstederne godt være en anden end den viste pris nedenfor.

Spar i gennemsnit*
1.775 kr. / 30%

Udskiftning af støddæmpere

Hvis støddæmperne er slidte, vil det føles ubehageligt, når der køres hen over større ujævnheder på vejen. Stød vil forplante sig direkte op i bilen, og det kan samtidig føles som at bilen er sværere at styre.

Det er ikke til at sige præcis, hvornår støddæmperne er så slidte, at de skal udskiftes. Både bilens alder samt hvordan der køres i bilen har indflydelse på, hvornår det er tid til at skifte støddæmperne.

De fleste producenter anbefaler dog, at støddæmperne udskiftes, når bilen har kørt mellem 60.000 og 80.000 km.

Man skal huske, altid at udskifte støddæmperne parvis. Det gælder uanset om man vælger at købe de nye støddæmpere fra en af de store producenter, som KYB, MONROE eller SACHS, eller man køber uoriginale støddæmpere. Reglen er den samme.

For at få den bedst mulige pris, så kan du indhente flere tilbud på opgaven. Det gør du ved at benytte tilbudsfunktionen her på Autobutler, hvor der kan vælges mellem kvalitetsværksteder fordelt ud over hele landet.

Støder du undervejs i processen på spørgsmål, så kan du kontakte vores supportafdeling, hvor vores dygtige, uddannede mekanikere sidder parat til at hjælpe dig godt på vej.

Kontroller jævnligt bilens støddæmpere

Et velfungerende affjedringssystem sørger for, at kraften fra et stød, når der eksempelvis køres ned i et hul på vejen, ikke føles ubehageligt på samme måde, som hvis affjedringen var defekt.

Støddæmperne på din Alfa Romeo sørger for, at bilen hurtigere bliver stabil igen, efter at den har passeret et bump eller hul på vejen.

Er affjedringssystemet blevet slidt kan bl.a. mærkes ved, at bilen under kørsel virker ’livlig’ og ustabil. Samtidig vil stød forplante sig direkte op i bilen. Det mærkes tydeligt. Samtidig skal man huske på, at slidte eller defekte støddæmpere resulterer i øget bremselængde, selv ved lav hastighed.

Læs nedenfor mere om, hvordan du kontrollere om bilens støddæmpere virker som de skal.

Få svar ved hjælp af vippetesten

Har du en mistanke om, at støddæmperne på Alfa Romeo eventuelt er slidte, så prøv at foretage den klassiske ’vippetest’. Det er nemt selv at gøre.

Man gør det ved skiftevis at presse ned på alle bilens fire hjørner. Når du giver slip, så skal du holde øje med, hvordan bilen reagerer.

Bilen skal meget gerne i en glidende bevægelse falde til ro med det samme. Den må helst ikke udvise en hakkende bevægelse og helst heller ikke hoppe mere end én gang op og ned. Gør den det, så bør du køre bilen hen til dit lokale værksted og få kontrolleret støddæmperne.

På værkstedet kan mekanikeren ved hjælp af særligt måleudstyr hurtigt afgøre om støddæmpere, affjedring og ophæng er defekt og bør udskiftes.

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.