Olieskift Peugeot

Få skiftet olie på din Peugeot

16 august 2017, 10:23

På Autobutler har vi beregnet gennemsnitsprisen på et almindeligt olieskifte til din Peugeot.

Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %
DKK 868 DKK 188 13 %

Prisen er beregnet ud fra alle de Peugeot-modeller, der har fået foretaget et olieskifte på autoværksteder tilknyttet Autobutler.

Visse værksteder reklamerer med en ”fra”-pris på selve olieskiftet. Medregnet i prisen, er arbejdstid og eventuelle reservedele (oliefilter), mens forbruget af olie afhænger af, hvilken Peugeot model du kører rundt i.

Andre værksteder tilbyder en fast pakkepris, hvor alt er inkluderet. Derfor er det vigtigt, at du læser tilbudsbeskrivelsen grundigt igennem, når du har forespurgt på tilbud.

Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, så få hjælp fra andre bilejere. På Autobutler kan du læse, hvordan andre brugere har anmeldt de værksteder, som du overvejer at benytte.

Motorolie – hvad er det?

Motorolien på din Peugeot er en essentiel komponent, til smøring og afkøling af motorens enkelte dele.

Motorolien er med til at sikre, at motorens bevægelige dele kan arbejde gnidningsfrit, og uden den påkrævede mængde olie, stiger friktionen i motoren.

Hvis olieniveauet daler, bliver den tilbageværende olie mere belastet, og du risikerer, at motorens vitale dele tager skade.

Derfor er det vigtigt, at kontrollere og skifte olie efter de anbefalinger, der er fastlagt fra producentens side. Af servicehåndbogen til din Peugeot fremgår, hvilken type olie din bil kører på, og hvor ofte olien skal skiftes.

Du kan desuden også læse, hvor mange liter, der skal påfyldes ved et komplet olieskift.

Er du i tvivl, så spørg dit værksted. Her ved mekanikeren med garanti, hvilken type olie du skal købe, hvis bilen trænger til en påfyldning mellem to almindelige olieskift.

Hvornår er det tid til et olieskift?

De fleste nyere Peugeot-modeller har en advarselslampe i instrumentbrættet, der fortæller dig, hvis motoren mangler olie. Så langt skal det helst ikke komme, for når lampen først lyser, er det tegn på, at motoren virkelig mangler olie.

En Peugeot skal typisk have skiftet olie for ca. hver 15.000 km. Mange værksteder foretager et olieskifte i forbindelse med et almindeligt serviceeftersyn.

Mellem hvert olieskift, vil der dog være en chance for, at der skal efterfyldes motorolie på bilen. Det gælder især på ældre biler, hvor der vil være slitage på motoren, der bevirker, at olieforbruget stiger lidt.

Gør det derfor til en vane, at tjekke motorens oliestand. De fleste fabrikanter anbefaler, at du kontrollerer oliestanden en gang om ugen, eller for hver 2.000 kørte kilometer.

5 gode råd om olieskift

 1. Planlægger du en længere bilferie, hvor motoren vil blive udsat for ekstra hård belastning, er det en god ide på forhånd, at få tjekket oliestanden. På sådanne lange, krævende ture vil olieforbruget nemlig helt sikkert stige.

 2. Hav altid en dunk olie med i bilen på lange ture. Så kan du nemt påfylde ekstra motorolie. Sørg for, at du ikke blander to motorolier med forskellige specifikationer. Gør du det, risikerer du, at egenskaberne i den oprindelige olie forringes.

 3. Påfylder du selv olie, så vær opmærksom på, at du ikke spilder olie ud over motoren, da det i værste fald kan forårsage brand i motorrummet. Husk, at skrue oliedækslet korrekt på, og fjern evt. spildolie med en klud.

 4. Følger du de intervaller, som Peugeot har angivet for din bilmodel, vil det forbedre bilens ydelsesevne og levetid.

 5. Fordelen ved at skifte olie med regelmæssige intervaller er, at de mekaniske dele i motoren smøres ordentligt. Samtidig er olien med til, at rengøre motoren og opsamle det skidt, der måtte have sneget sig ind i systemet. Når olien indeholder snavs, bliver bilens præstationsevne svækket, og motoren slides hurtigere. Endelig, så sikrer en regelmæssig udskiftning af olien, at motoren afkøles bedre, hvilket især er vigtigt på længere ture, hvor der køres mange kilometer med høj hastighed.

Sådan skifter du selv motorolien på din bil

Du kan selv skifte olie på din Peugeot. Du skal blot ind under bilen, løsne bundproppen og tømme den gamle olie af. Herefter skifter du oliefilter, og påfylder ny olie. Nedenfor gennemgår vi trin for trin, hvordan du selv kan skifte motorolien på din bil, og hvad du har brug for af hjælpemidler.

Du skal bruge:

 • En dunk til at opsamle den gamle olie
 • En tragt til påfyldning af olie
 • En sekskantnøgle eller en topnøgle
 • Ny olie - vælg en olie med de rigtige specifikationer
 • Et par handsker

Visse olieproducenter har udviklet motorolier, der passer til en bestemt type bil og mærke, så førend du går i gang med at skifte olien, skal du undersøge, hvilken type olie, der passer bedst til din bil. Find information i bilens service- eller instruktionsbog.

Der findes i dag også hjemmesider, hvor du bare skal indtaste bilens registreringsnummer, så sørger leverandøren for, at du får tilsendt den olie, som passer til din Peugeot.

Olieskift: trin for trin

 1. Kom ind under bilen og find ud af, hvor bundproppen sidder
 2. Start motoren, og lad den stå i tomgang i et par minutter. Når olien er varm, flyder den nemt ud af motoren, og tager skidt og snavs med sig på vejen
 3. Sluk nu motoren, og placer opsamlingsdunken under bundproppen, som du nu kan skrue af
 4. Pas på! Olien er varm, så husk at bruge handsker, for at beskytte dine hænder
 5. Sørg for, at alt olien er dryppet af, inden du skruer bundproppen i. Stram den godt til, uden at overspænde
 6. Brug tragten til, at påfylde den nye olie
 7. Start motoren, og lad den stå i tomgang nogle minutter. Se efter, at olien ikke siver ud nede ved bundproppen. Gør den det, skal du efterspænde bundproppen
 8. Du har nu skiftet motorolie
 9. Ofte vil det også være en god ide, at skifte oliefilteret, som er med til at holde olien ren
 10. Husk at aflevere den gamle olie på genbrugspladsen.

Er du ikke så fiks på fingrene, og har du ikke venner, der kan hjælpe dig, så må bilen en tur på værksted.

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.