Motorolie hældes i motoren på en Seat

Seat – Få tilbud på olieskift

29 maj 2019, 11:29

Hvornår har du sidst fået skiftet motorolien på din Seat? Når motoren har fået foretaget et olieskift, så kører den bedre og der forbrændes mindre brændstof.

Nedenfor kan du se, hvad gennemsnitsprisen er for at få skiftet motorolie på en Seat.

Spar i gennemsnit*
866 kr. / 51%

Sådan fandt vi frem til prisen på et olieskift: Prisen på et olieskift til din Seat er beregnet ud fra alle de tilbud, som Seat-ejere har modtaget fra værkstederne, som samarbejder med Autobutler.

Inden du næste gang får foretaget et olieskift, kan du blandt andet se bedømmelser fra andre bilejere, som har benyttet de værksteder, som du overvejer at bruge.

Læs mere om olieskift til din Seat

Den nye motorolie fjerner snavs og metalpartikler fra motoren, og du er sikker på, at motorens mekaniske dele smøres som de skal.

Omvendt, så indeholder gammel motorolie både skidt og metalrester, som er med til at give ekstra slid på motoren. Er oliestanden tilmed for lav, så smøres motoren ikke, som den skal.

Når motorolie og oliefilter udskiftes, får man altså en bedre og mere velsmurt motor.

Sådan kontrolleres oliestanden

Man hører ofte, at gamle biler med slidte motorer har et stort olieforbrug. Men selv moderne motorer har et olieforbrug.
Og selvom det er væsentligt mindre, så er det vigtigt at du holder øje med motorens oliestand. Kontrollér oliestanden hver gang, du har kørt 1.000 km., eller som minimum én gang om måneden. Skal du ud og køre længere strækninger, så anbefaler vi, at oliestanden tjekkes, førend du begiver dig afsted.

Normalt skiftes motorolien, når bilen er til service. Det afhænger lidt af bilmærke og model, men man plejer at sige, at motorolien, som minimum skal skiftes for hver 15.000-30.000 kørte kilometer. Er du i tvivl, så tjek bilens servicehæfte eller kontakt dit lokale autoværksted.

Vi giver dig her en kort vejledning til, hvad du skal gøre, når du regelmæssigt kontrollerer motorens oliestand.

  1. Sørg for at parkere bilen på et jævnt og fladt underlag.
  2. Det er en god ide at tjekke oliestanden, når motoren og dermed motorolien er varm efter kørsel. Sørg dog for, at motoren har været slukket et stykke tid, så al olien har samlet sig i bunden af motoren.
  3. Træk oliepinden op og sørg for at tørre det nederste stykke af oliepinden grundigt af med en klud eller et stykke papir. Sæt herefter oliepinden på plads igen.
  4. Når du nu igen trækker oliepinden op, vil du kunne se nøjagtigt hvor meget olie, der er på motoren. På oliepinden ses en minimum- og en maksimumsstreg. Dækker olien mindre eller kun lige op til midten mellem de to streger, skal der påfyldes mere motorolie.
  5. Bland ikke motorolier med forskellige specifikationer. Derved forringes egenskaberne nemlig i den oprindelige olie.

Der er en stor forskel på kvaliteten af motorolier. Men du kan godt regne med, at de kendte mærker som Castrol, Mobil, ELF, Liqui MOLY og Total alle har udviklet en motorolie af højeste kvalitet, som passer til Seat’s motorer.

Hvilken olie, du skal bruge på din bil, finder du ved at kigge i instruktionsbogen. Her vil bilproducenten have angivet de nøjagtige specifikationer på den olie, som anbefales til netop din Seat.

Bestil tilbud på Autobutler og få skiftet motorolien på dit foretrukne værksted.

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.