Mekaniker gennemgår en Nissan til bilsynet

Spar penge på bilsynet af din Nissan - få et synstjek

29 juli 2019, 08:27

Din Nissan skal første gang til periodisk syn fire år efter første indregistreringsdato.

Herefter indkaldes bilen til obligatorisk syn hvert andet år.

Indkaldelsen modtager man automatisk fra Færdselsstyrelsen, og de fleste bilejere modtager indkaldelsen via e-Boks.

Med indkaldelsen i hånden har man otte uger til at få synet bilen, inden synsfristen udløber.

Synsfristen på de otte uger kan ikke forlænges. Derfor skal du have din Nissan klar til syn, inden fristen udløber.

Det kan være en god ide, at få bilen tjekket på et værksted, inden den køres til syn. Leder du efter et kvalitetsværksted, hvor prisen holder, og hvor der ikke foretages reparationer uden det er aftalt på forhånd, kan du bestille tilbud på et synstjek/synstest gennem Autobutler.

Pris for bilsyn og omsyn

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på et synstjek af Nissan, inden bilen køres til syn. Den viste pris dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Nissan-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
888 kr. / 74%

Når du bruger et autoværksted, der er tilknyttet Autobutler, får du helt automatisk 3 års garanti på alle udførte opgaver samt på reservedele.

Kan din bil gå igennem et bilsyn?

Formålet med det periodiske syn er, at sikre, at alle færdselsmæssige og miljømæssige forhold omkring bilen lever op til lovkravene.

Derfor kontrollerer synshallen bl.a., anhængertræk, styretøj, støddæmpere, dæk samt lygter, herunder lygtejusteringen af forlygterne.

Dernæst undersøges det, at der ikke er rustangreb og tæring på kritiske steder som hjulophæng, fjederskåle, støddæmpertårne, svingarme eller forbro.

Til sidst kontrolleres de miljømæssige forhold. Det sker ved en kontrol af bl.a. røg og kulilte, og så tjekkes det, at bilen holder sig indenfor støjgrænserne under kørsel.

Slipper din bil gennem nåleøjet uden fejl vil synsrapporten få stemplet: Godkendt.

Tjek disse 5 ting inden næste syn

Med de nye skrappere synsregler fra 2018 er det blevet sværere at få bilen gennem syn i første forsøg. Tidligere udløste småfejl, som en defekt pære, anmærkningen ’Betinget godkendt’ I dag bliver bilen kaldt til et omsyn.

Nedenfor giver vi dig nogle tips til, hvad du skal have styr på, inden du kører bilen til syn. Følger du tjeklisten mindsker du risikoen for, at din Nissan skal forbi synshallen en ekstra gang.

1. Virker alle bilens lygter som de skal?
Mange bilister kører, uden at vide det, deres bil til syn med fejl på lygterne. Er der fejl på lygterne skal bilen til omsyn.
Heldigvis kan du undgå dette ved selv at tjekke om bilens lygter virker som de skal.

Det vel nok vigtigste er om bremselyset virker som det skal. Bremselyses skal lyse kraftigere end baglygterne. Med de nye skærpede 2018-regler vil fejl på bremselyset resultere i et omsyn med køreforbud.

2. Bilens horn skal virke
På grund af færdselssikkerheden er det vigtigt, at du kan advare andre som færdes i trafikken. Derfor skal hornet i din Nissan virke korrekt. Når der trykkes på hornet skal det have en høj og konstant tone. Der er fejl på hornet, hvis det stiger eller falder i lydstyrke ved brug.

3. Lyser advarselslamperne i instrumentbrættet
Hvis du oplever, at en eller flere af bilens advarsels- og kontrollamper i instrumentbrættet lyser konstant, så er det tegn på, at noget er galt. Kør bilen på værksted og få foretaget en fejlkodelæsning. Når fejlkoden registreres, kan mekanikeren enten udbedre, nulstille, eller slette fejlen, førend du kører til syn.

4. Tjek om bilen drypper olie
Konstateres der oliespild i motorrummet eller ses der oliepletter under bilen, så skyldes det højst sandsynligt utætheder i motoren.

Hvis synhallen vurderer oliespildet til at være for stort kan bilen ikke gå igennem det obligatoriske syn.

For at undgå et omsyn er det derfor en god ide at køre bilen på værksted og få problemet løst.

5. Kontroller bilens dæk
Bilen går ikke gennem syn, hvis ikke bilens dæk lever op til lovkravene.

Loven foreskriver, at dækkene skal have mindst 1,6 mm dækmønster. Samtidig må de ikke være møre og have revner på siden. Få tjekket dækkene inden syn, så du undgår et omsyn og måske endda ligefrem et køreforbud.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.