Reparation af affjedring i Mini

Få tilbud på nye støddæmpere i Mini

22 januar 2020, 15:13

Affjedringssystemet på din Mini er essentielt for sikkerheden og kørekomforten. Først og fremmest er affjedringen med til at fastholde bilens vejgreb. Og samtidig sikrer fjedre og støddæmpere, at det ikke under kørsel virker ubehageligt ved at stød og bump fra vejbanen forplanter sig direkte op i karosseriet.

For at give dig en ide om, hvad udskiftningen af støddæmpere koster til en Mini, har vi beregnet en gennemsnitspris, der dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Mini-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
669 kr. / 15%

Nye støddæmpere?

Hvis din Mini ikke var udstyret med støddæmpere, ville bilens hjul miste kontakten med vejbanen hver gang, der var den mindste ujævnhed på vejen. Det er faktisk det som sker, når støddæmperne bliver slidte og affjedringen ikke længere fungerer optimalt.

I det øjeblik, hvor bilen ikke har et ordentligt vejgreb kan føreren ikke styre bilen. Til trods for, at det kun drejer sig om en brøkdel af et sekund, så kan den manglende kontrol over bilen hurtigt udvikle sig til en farlig situation i trafikken. Samtidig er det bevist, at defekte støddæmpere også resulterer i øget bremselængde. Selv ved bykørsel med lav hastighed er der tale om op til flere meters længere bremselængde. Det kan hurtigt blive fatalt, hvis eksempelvis en fodgænger pludselig krydser vejen foran bilen.

Set i lyset af dette er det vigtigt, at man som bilejer altid sikrer sig, at bilens affjedringssystem virker som det skal og eventuelt får udskiftet støddæmperne, hvis det viser sig nødvendigt.

Er du i tvivl om, hvorvidt dine støddæmpere fungerer som de skal, så kør forbi det lokale autoværksted og få affjedringssystemet tjekket.

Vil du modtage tilbud fra forskellige værksteder, så opret en opgave på Autobutler. Du vil få tilsendt tilbud på udskiftning af bilens støddæmpere og affjedring. Samtlige tilbud fremsendes på skrift, så det er let at sammenligne pris og indhold i de enkelte tilbud.

5 fejl på bilens affjedringssystem

Til et almindeligt serviceeftersyn vil mekanikeren automatisk kontrollere om affjedringssystemet på bilen er 100 procent i orden.

Men det er ikke kun mekanikeren, der kan holde øje med affjedringssystemet på din Mini. Rent faktisk er der nogle ting du som bilejer selv kan holde øje med.

Nedenfor giver vi dig 5 eksempler på, hvad der kan være galt med bilens støddæmpere, og hvilke symptomer, der bør få dig til at køre bilen hen til din mekaniker.

  • Bremselængden opleves pludselig noget længere end tidligere.
  • Når bilen kører hen over et bump på vejen, så hopper den. Det føles som om, at den ’sejler’ fra side til side og er vanskelig at styre.
  • Når der køres over et bump lyder der en klonklyd. Det kan skyldes, at støddæmperen er defekt.
  • Det ses tydeligt på dækkene, at de slides uens.
  • Ved en kontrol af støddæmperne opdages det, at der løber olie ud af dem. Støddæmperne er utætte og fungerer dermed ikke 100 pct. optimalt. Derfor bør de udskiftes.

Vippetesten der afslører slidte støddæmpere

Har du bidt mærke i, at det virker som om, at der er noget galt med støddæmperne på din Mini. Så kan du udføre den klassiske ’vippetest’.

Prøv skiftevis at presse din vægt ned på et af bilens fire hjørner ved enten for- og bagskærm. Når du slipper igen, må der kun være én opadgående bevægelse, førend bilen falder til ro.

Hvis bilen hopper mere end én gang op og ned, eller bevægelsen ser ’hakkende’ ud, så bør du køre din Mini hen på dit lokale autoværksted og få kontrolleret støddæmperne og affjedringen.

Få tilbud og sammenlign priser på støddæmpere og affjedring

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.