Motorolie hældes i motoren på en Dacia

Dacia – Få gode tilbud på olieskift

29 maj 2019, 10:37

Når motoren på din Dacia har fået foretaget et olieskift, vil du opleve, at den kører bedre.

Nedenfor kan du se, hvad gennemsnitsprisen er for at få skiftet motorolie på en Dacia.

Spar i gennemsnit*
729 kr. / 46%

Sådan fandt vi frem til prisen på et olieskift: Prisen er beregnet ud fra alle de tilbud, som Dacia-ejere har modtaget fra værkstederne, som samarbejder med Autobutler.

Få et olieskift til din Dacia

Inden du får foretaget et olieskift, kan du læse bedømmelser fra andre bilejere, som har benyttet de værksteder, som du overvejer at benytte.

Den nye motorolie er med til at fjerne snavs og metalpartikler fra motoren. Når olien er ny, opnås en højere grad af smøring af motorens mekaniske dele. Man får altså en bedre og mere velsmurt motor, som tilmed har et lavere brændstofforbrug.

Det modsatte er tilfældet med en gammel olie, der indeholder skidt og metalrester, der er med til at give ekstra slid på motoren. Er oliestanden tilmed for lav, så smøres motoren ikke, som den skal.

Skift derfor motorolie og oliefilter med jævne mellemrum og få en bedre køreoplevelse.

4 gode råd om olieskift

Det er en god ide at få tjekket motorens oliestand, inden du tager på en længere bilferie. Lange køreture får nemlig olieforbruget til at stige, så start ikke ferien med for lidt olie på motoren. Er det lang tid siden, at du har fået skiftet motorolien, så få foretaget et olieskift, inkl. oliefilter, før ferien starter.

Bland aldrig to motorolier med forskellige specifikationer. Du risikerer nemlig, at egenskaberne i den oprindelige olie forringes.

Ved påfyldning - spild da ikke olie på motorblokken, da det i værste fald efterfølgende kan forårsage brand i motorrummet.

Når motorolien skiftes med regelmæssige intervaller, så sikrer man sig, at motorens mekaniske dele smøres, som de skal. En helt ny påfyldt motorolie er samtidig med til at rengøre motoren og opsamle det skidt, som automatisk kommer ind i systemet. En gammel olie, som er fyldt med skidt og metalpartikler, svækker bilens præstationsevne og slider motoren hurtigere.

Vælg den rigtige olie

For mange bilentusiaster kan det være en religion, hvilken motorolie der skal bruges. Og der er stor forskel på kvaliteten af motorolier. Men sikkert er det, at de kendte mærker som Castrol, Mobil, ELF, Liqui MOLY og Total alle har udviklet en motorolie af højeste kvalitet, som passer til Dacia’s motorer.

Hvilken olie, der passer til din Dacia, finder du ud af ved at kigge i instruktionsbogen. Her vil bilproducenten have angivet de nøjagtige specifikationer på den olie, som anbefales til netop din Dacia-model.

Når det er tid til at få skiftet motorolie, så bestil tilbud på Autobutler og få skiftet motorolien hos din foretrukne mekaniker.

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.