Få pris på airconditionservice til din Peugeot

Pris på airconditionservice til Peugeot

13 oktober 2016, 12:31

Når din Peugeot har behov for at få lavet service af aircondition- eller klimaanlægget er det vigtigt, at der sker på et professionelt værksted, som har det nødvendige udstyr, hvilket alle værkstederne på Autobutler har. For bedst at kunne udnytte din Peugeotsaircondition og klimaanlæg, er det vigtigt, at der laves periodisk service på bilens anlæg.

Aircondition service til rekord-pris

Din Peugeot aircondition taber løbende kølemiddel. Hvis der er for lidt kølemiddel, risikerer du at anlægget bliver nedslidt, eller går i stykker. Få aircondition service til rekord-pris.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Sådan fungerer dit Peugeot-airconditionssystem

Airconditionanlæg eller klimaanlæg findes i dag i de fleste nyere biler. Et klimaanlæg er en smule mere avanceret end et traditionelt airconditionsystem og giver en række ekstra fordele, når temperaturen i bilen skal styres.

Fælles for begge anlæg er dog, at de med jævne mellemrum skal renses og serviceres for at fungere optimalt.

Når du opretter din bilopgave hos Autobutler, får du skriftlige tilbud på et airconditionservice. Du kan sammenligne værkstederne og samtidig læse andre bilejeres bedømmelser. Du kan altid lade dit foretrukne værksted være et af dem, du vælger. På Autobutler hjælper vi dig til på en let og overskuelig måde at finde det bedste værksted til prisen.

Et airconditionanlæg fungerer på den måde, at en kompressor nedkøler og tørrer luften, hvorefter luften cirkuleres rundt i bilens kabine.

På regnfulde dage eller kølige morgener er luften, som cirkulerer i kabinen, med til at fjerne dug fra indersiden af ruderne.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Luften fra aircondition/klimaanlægget giver samtidig et behageligt indeklima, uanset om det er varmt eller koldt udenfor. Oplever du, at ruderne dugger indvendig, når bilen startes, kan det være tegn på, at aircondition anlægget bør serviceres.

Alle aircondition- og klimaanlæg taber kølemiddel med tiden. Hvis anlægget mangler kølemiddel, vil kompressoren holde op med at virke og i nogle tilfælde tage skade. Man regner som regel med, at et anlæg årligt taber ca. 10 % kølemiddel. Derfor bør der heller ikke gå mere end 2 år mellem et grundigt serviceeftersyn. Kører du meget i bilen, anbefales det, at du får serviceret aircondition anlægget hvert forår, inden sommeren sætter ind.

Airconditionservice – hvad går det ud på?

Når du kører din Peugeot på værksted for at få airconditionanlægget eller klimaanlægget serviceret, så vil arbejdet omfatte følgende punkter:

 • Udskiftning eller påfyldning af kølemiddel.
 • Udskiftning af olie. Olien virker som smøremiddel og sikrer, at pakningen i kompressoren ikke tørrer ud eller slides unødigt.
 • Tørreren, der udtrækker fugt og snavs fra det cirkulerende kølemiddel, kontrolleres.
 • Pollenfilter skiftes.
 • Rensning af luftkanalerne, så eventuel dårlig lugt forsvinder.

Undgå bakterier i dit airconditionsystem

Et airconditionanlæg sørger for, at der om sommeren er kold luft i bilen.

Efter kørsel og brug af airconditionanlægget er alle rørene kolde, og sommervarmen vil hurtigt få luften til at kondensere inde i rørene. Vandet fra kondenseringen skal helst kunne komme ud af systemet, men ofte er der i sådanne systemer små lommer, hvor vandet ikke forsvinder af sig selv.

I disse små ’bassiner, vil der kunne opstå bakterier og mikroorganismer. Efter nogen tid giver det en muggen og ubehagelig lugt i bilens kabine, og i værste fald kan det forårsage luftvejsgener, øjenirritation, træthed, og hovedpine.

Oplever du derfor lugtgener fra dit airconditionanlæg eller klimaanlæg, skal du få købt et særligt rensemiddel. Det placeres i en varm bil med motoren i gang. Luk alle døre og lad renseprocessen foregå i mindst 15 minutter.

Er det ikke tilstrækkeligt, så brug Autobutler til at få tilbud på en servicering af dit aircondition anlæg.

Brug aircondition året rundt

Mange Peugeot-ejere er ikke klar over, at et airconditionanlæg med fordel kan bruges både sommer og vinter. Rent faktisk er det en dårlig ide, at lade airconditionanlægget være slukket hele vinteren.

For når dit airconditionanlæg ikke kører, så står smøremidlet stille. Det betyder, at pakningerne i systemet let tørrer ud og bliver utætte. Bruger du derimod anlægget året rundt, sikrer du dig, at systemet er velsmurt og giver et behageligt og tørt indeklima i din bil.

Gode råd om aircondition

 1. Hvis dit airconditionanlæg ikke køler, selv om det er aktiveret, så er der noget galt. Du bør straks kontakte dit lokale værksted, der ved at tilslutte en a/c-maskine hurtigt kan identificere fejlen.
 2. For at minimere risikoen for dannelse af bakterier er det en god ide, at slukke for a/c-anlægget 10-15 min før endt kørsel. Det gælder især på varme sommerdage, hvor klimaanlægget arbejder meget. Når du slukker for anlægget, vil varmen tørre kanalerne ud, så der ikke opstår lunker af vand i systemet.
 3. Kølemidlet, som påfyldes anlægget, er klart den største udgift. Derfor skal du huske at tjekke, om den oplyste pris fra værkstedet er inklusive kølevæske. Der kan være forskel på, om værkstederne oplyser et service som værende inklusive eller eksklusive kølemidlet.

Få tilbud på aircondition service

Spar i gennemsnit 51%* på aircondition service

Priser på reparationer af Peugeot

Mere om aircondition og klimaanlæg

Få tilbud og sammenlign priser på aircondition

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.