Mekaniker gennemgår en Audi til bilsynet

Når din Audi skal til bilsyn

26 juli 2019, 13:13

Din bil skal til periodisk syn første gang, når den fylder 4 år. (fra 1. indregistreringsdato).

Herefter foretages det obligatoriske syn hvert andet år.

Indkaldelse til syn sker automatisk. Det er Færdselsstyrelsen som udsender indkaldelsen, og de fleste bilejere modtager indkaldelsen via e-Boks.

Fra du modtager indkaldelsen har du otte uger til at få synet din Audi, inden synsfristen udløber.

Den oplyste synsfrist kan ikke udsættes ud over den angivne dato. Derfor skal du have bilen klar til syn, inden fristen udløber og evt. få bilen tjekket på et værksted, inden den køres til syn.

Hvis du leder efter et kvalitetsværksted, hvor prisen holder, og hvor der ikke foretages reparationer uden det er aftalt på forhånd, kan du bestille tilbud på synstjek/synstest gennem Autobutler.

Pris for bilsyn og omsyn

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen på et synstjek af Audi. Prisen nedenfor dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Audi-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
832 kr. / 72%

Når du benytter et autoværksted, der er tilknyttet Autobutler, får du automatisk 3 års garanti på alt udført arbejde og reservedele.

Kan din bil gå igennem et bilsyn?

Når du kører din Audi til syn har bilsynet hovedsageligt to overordnede formål.

Synshallen skal sikre, at alle færdselsmæssige og miljømæssige forhold omkring bilen lever op til de gældende lovkrav.

Derfor kontrollerer synshallen bl.a., at anhængertræk, styretøj, støddæmpere, dæk samt lygter virker som det skal. Endvidere tjekkes det også, at der ikke er rustangreb og tæring på kritiske steder som hjulophæng, fjederskåle, støddæmpertårne, paneler, svingarme og forbro.

Endelig måles det om de miljømæssige forhold lever op til gældende regler og krav. Det sker ved en kontrol af bl.a. røg og kulilte, og så kontrolleres det, at bilen ikke støjer for meget under kørsel.

I maj 2018 indførtes der nye, skærpede regler på synsområdet. Det betyder bl.a., at hvis der eksempelvis er sprunget en pære, så skal bilen til omsyn. Det samme gælder i øvrigt, hvis et eller flere af bilens dæk har et slidmønster på under 1,6 mm. Ved syn kontrolleres dæksiderne også for revner, og her gælder de samme regler. Er dækkene ikke 100 pct. i orden, vil bilen blive indkaldt til omsyn. Inden da skal bilejeren sørge for at få monteret nye dæk på bilen.

Set i lyset af de skærpede regler kan det være en god ide at få bilen tjekket på et autoværksted, inden man kører til syn. Det kaldes også at få foretaget et synstjek.

Værkstedet udarbejder her en liste over de ting, som skal rettes og udbedres førend bilen kan gå gennem syn.

Hvad fortæller synsrapporten?

Et bilsyn i en af landets synshaller afsluttes med at, bilejeren får udleveret en synsrapport. Rapporten er ligeledes tilgængelig via Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Har du ikke, inden syn, haft din bil til et synstjek risikerer du, at synsrapporten indeholder en beskrivelse af eventuelle fejl og mangler, som skal rettes for at bilen kan blive endelig godkendt.

Bilen kan ved det periodiske syn enten blive ’Godkendt’, ’Betinget godkendt’ – få synsresultatet ’Kan godkendes efter omsyn’ eller få anmærkningen ’Køretøjet er ikke godkendt’.

Får din Audi anmærkningen ’Betinget godkendt’ skal den ikke til et omsyn. Men fejlene som fremgår af synsrapporten skal udbedres.

Et omsyn er derimod påkrævet, hvis der i synsrapporten står, ’Kan godkendes efter omsyn’. Så skal bilen til et omsyn indenfor 33 dage.

Indtil bilen er omsynet, og blevet endeligt godkendt, er det ikke lovligt at benytte den til kørsel. Det skal dog tilføjes, at der som regel gives tilladelse til, at køretøjet kan køres fra synshallen til det værksted, hvor reparationen skal finde sted.

Fremgår det af synsrapporten, at køretøjet ikke er godkendt, skyldes det at køretøjet både indeholder væsentlige og mange fejl og mangler. I sådanne tilfælde vil der automatisk blive sendt besked til politiet, som efterfølgende inddrager nummerpladerne.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.