Mekaniker udlæser fejlkoder på en Peugeot

Pris på fejlsøgning og diagnosticering af Peugeot

20 september 2019, 16:10

I nyere biler er det en computer, der holder øje med motorens væsentligste funktioner.

Al data om eksempelvis motorens sundhedstilstand indsamles i computeren, og det gør mekanikeren i stand til at foretage en diagnosticering og en fejlsøgning af bilens elektroniske udstyr, når bilen er på værksted.

For at give dig en ide om, hvad en diagnosticering af din bil, eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder koster, har vi beregnet en gennemsnitspris. Prisen er baseret på alle de tilbud på fejlsøgning, som værkstederne har afgivet til Peugeot-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
997 kr. / 76%

Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal vælge, kan du læse værkstedsbedømmelser fra andre bilejere, og måske ud fra det bedre vurdere, hvem du har mest tillid til, skal udføre opgaven.

Hvordan udlæses fejlkoderne?

Den computerstyret kontrol kaldes også for OBD (On-Board Diagnostics). Når det elektroniske system i din Peugeot kommer med en fejlmelding – dvs. en af advarselslamperne i Instrumentbrættet lyser – er værkstederne i stand til at indkredse eventuelle fejl ved at koble sig på bilens computersystem.

Ved en fejlsøgning får mekanikeren en oversigt over en lang række informationer om bilens elektronik og sikkerhedssystemer og er i stand til at gennemgå samtlige af bilens fejlkoder.

En masse sensorer måler fejl i systemet, og ved hjælp af computersystemet er værkstedet i stand til at komme med en diagnosticering af eksempelvis bilens start- og tændingssystemer eller bremsesystemer og eventuelt finde frem til årsagen til en periodisk fejl på bilens airbagsystem.

Ofte er det lige til at finde fejlen ved brug af fejlsøgningsværktøjet, mens det andre gange kan være en mere tidskrævende opgave at finde frem til fejlen.

Når du opretter en opgave hos Autobutler, får du en fast pris. Men hvis opgaven viser sig at være en helt anden, eller der dukker flere fejl op, ringer værkstedet til dig, inden de foretager sig noget. Det er din sikkerhed for, at det arbejde som udføres er i overensstemmelse med dine forventninger.

Ved at bruge Autobutler, er du samtidig sikker på, at værkstedet lever op til en omfattende reparationsaftale, hvor der bl.a. stilles krav til, hvilket diagnosticeringsværktøj der skal benyttes.

Når advarselslamperne blinker

De avancerede elektriske systemer, som moderne biler i dag er udstyret med, sikrer stabilitet, sikkerhed og komfort.
Derfor er det vigtigt, at bilens elektronik altid fungerer 100 pct.

Af samme grund er udlæsning af fejlkoder også et vigtigt punkt på listen, når bilen er til et almindeligt serviceeftersyn.
Hvis der er noget på bilen, som under almindelig kørsel pludselig ikke virker, får føreren besked via de små lysende advarselslamper i bilens instrumentbræt.

Advarselslamperne, der via bilens sensorer registrerer eventuelle fejl, kan lyse enten rødt eller gult.

Lyser der en gul lampe indikerer det, at der kan være en mulig fejl. I sådanne tilfælde er det en god ide at få bilen tjekket på et værksted indenfor relativ kort tid.

Det kan sagtens være, at det kun er en lille, ubetydelig fejl, og som regel vil du sagtens kunne køre hen til værkstedet. Men det er er uklogt at ignorere advarselslampen i længere tid og blot kører videre, som om intet var hændt.

Lyser advarselslampen derimod rødt, skal du straks stoppe bilen og slukke motoren. Sørg for at tilkalde vejhjælp, så du kan få bilen bugseret hen til dit lokale værksted.

På værkstedet kan mekanikeren hurtigt udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet og konstatere, hvorhenne i systemet fejlen er.

Oplever du lysende advarselslamper, så indhent tilbud via Autobutler.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.