Mekaniker gennemgår en Honda til bilsynet

Se punkterne i synsrapporten for din Honda

26 juli 2019, 14:40

For alle nye biler gælder det, at der går fire år, førend bilen skal synes første gang. Herefter bliver bilen automatisk indkaldt til et periodisk syn hvert andet år.

Færdselsstyrelsen udsender indkaldelsen til det 2-årige syn, hvorefter man som bilejer har otte uger til at få bilen synet.

Inden man kører bilen til syn kan det være en ide at få et værksted til at gå bilen efter. Det kaldes ofte for en synstest eller et synstjek.

Leder du efter et kvalitetsværksted, som du kan stole på, kan du bestille tilbud på et synstjek/synstest gennem Autobutler.

Pris for bilsyn og omsyn

Vælger man før syn at køre bilen på værksted for at få foretaget et synstjek, så vil det nok interessere de fleste, hvad et sådant koster.

Derfor har Autobutler undersøgt gennemsnitsprisen på et synstjek af en Honda. Den viste pris dækker over alle de tilbud, som værkstederne har afgivet til Honda-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
841 kr. / 76%

Når du via Autobutler bruger et af de autoværksteder, der er tilknyttet værkstedsportalen får du automatisk 3 års garanti på alle udførte opgaver samt på reservedele.

Hvorfor skal bilen til syn?

Det overordnede mål med det 2-årige periodiske syn handler generelt om at sikre, at bilerne der kører på de danske veje lever op til lovens minimumskrav, både når det gælder sikkerhed og miljø.

Derfor tjekker synsfolkene de færdselssikkerhedsmæssige forhold, samtidig med at de miljømæssige forhold også kommer under luppen.

Vælger man at køre bilen til syn uden noget forudgående synstjek, så kan man med fordel tjekke nedenstående 5 punkter, som med garanti er noget af det, som synsfolkene vil se efter.

  • Tjek at alle bilens lygter lyser, herunder også nummerpladelyset
  • Tjek at der mindst er 1,6 mm slidbane på dækkene
  • Se forruden efter for stenslag og revner
  • Kontroller at ingen advarselslamper i instrumentbrættet lyser under kørsel
  • Tjek at nummerpladerne er lovligt sikret

Til synet tjekker synsfolkene en lang række punkter. De vigtigste er listet op her nedenfor.

Stelnummeret skal være læsbart. Findes stelnummeret ikke – det kan for eksempel være rustet væk – skal man kontakte motorkontoret eller skattemyndighederne. Her kan der udstedes en attest, der giver tilladelse til indhugning af et nyt stelnummer.

Bilens lygter kontrolleres. Man skal sikre sig, at alle lygter lyser korrekt og samtidig sørge for, at lygteglassene ikke er defekte. Endvidere må parabolerne ikke være misfarvede. Lygtejusteringen tjekker synsfolkene også.

Bilens ruder skal være intakte. Især forruden må ikke have synlige stenslag og revner. I synsfeltet, hvor vinduesviskeren bevæger sig, må der ikke være påsat klistermærker.

Anhængertræk – et evt. anhængertræk kontrolleres for korrekt montering. Har bilen et aftageligt anhængertræk skal dette medbringes til synet.

Motorrummet – batteriet må ikke sidde løst. For falder det ud kan det skabe korsslutninger og i værste fald antænde benzindampe. Af miljømæssige hensyn kontrolleres det også, at der i motorrummet ikke er synlige tegn på oliespild.

Bremserne – synsfolkene foretager en bremsetest for at kontrollere, at der ikke optræder skævbremsning, og for at se om bremsekraften er ens på de enkelte hjul.

Undervognen – ses efter, og bilens styretøj tjekkes for om det fungerer som det skal. Samtidig tjekkes bilens bærende dele, herunder bærearme, forbro, fjederskåle og støddæmpertårne, for om der er synlige tegn på rustgennemtæringer.

Dækkene – bilens dæk må ikke være gamle, slidte og møre. Desuden skal dækkene have mindst 1,6 mm dybde i slidmønsteret for at de er lovlige at køre med.

Miljøkontrol – grænseværdierne for udstødningsgassen måles. Er grænseværdierne for de skadelige stoffer for høje vil forbrændingen i motoren skulle justeres.

Prøvekørsel – det periodiske syn afsluttes med en prøvekørsel af bilen.

Godkendt efter syn. Bilsynet afsluttes med udleveringen af en synsrapport. Her vil det fremgå om bilen er godkendt, betinget godkendt eller ikke godkendt. Får bilen anmærkningen ’Betinget godkendt’ skal den ikke til et omsyn. Blot fejlene, der er noteret i synsrapporten, udbedres. I tilfælde af at synshallen har noteret ’Kan godkendes efter omsyn’ skal bilen en tur på værksted og endelig godkendes indenfor 33 dage.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.