Stenslag på en Peugeot

Hvad er prisen for at få skiftet forruden på en Peugeot?

22 november 2019, 15:50

Har man været så uheldig, at der er kommet et stenslag i bilens forrude, så er der typisk to ting, som man skal forholde dig til.
Kan stenslaget repareres eller er skaden så slem, at forruden skal udskiftes.

Nedenfor ses gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få skiftet forruden på en Peugeot.

Den viste priser dækker over alle de tilbud, som værkstederne har sendt til Peugeot-ejere, uanset model og årgang.

Prisen på udskiftning af forrude kan afvige fra den viste pris, hvis forruden i din Peugeot eksempelvis har indbygget regnsensor, varme i forruden eller, eller ruden har en særlig støjdæmpende funktion.

Spar i gennemsnit*
1.136 kr. / 19%

Via Autobutler finder du hurtigt et værksted, som enten kan reparere stenslaget i forruden eller hjælpe dig med at få udskiftet forruden til en god pris. Ved at bruge tilbudsfunktionen får du tilsendt skriftlige tilbud fra forskellige autoværksteder.

Hvad kan bedst betale sig?

Er man heldig, så kan stenslaget repareres. Det er så afgjort det billigste, men er stenslaget allerede blevet til en lang revne hen over ruden, så er man nødt til at køre bilen på værksted og få udskiftet hele forruden.

Kan stenslaget repareres er det en mindre og forholdsvis billig reparation. Enten kører du din Peugeot på værksted eller finder et værksted, som tilbyder at komme til dig. Så laver I en aftale om, at det ’rullende’ værksted kommer til din bopæl eller arbejdsplads og i løbet af en halv time er skaden udbedret.

Er der kaskoforsikring eller forsikring med glasskade på bilen, så dækkes udgifterne normalt til den slags reparationer.

Skal forruden udskiftes, så er du muligvis også dækket ind under din forsikring, men der vil typisk være en selvrisiko, som skal betales.

Stenslag – når skaden er sket

Har du fået et stenslag i bilens forrude er det vigtigt, at du med det samme undersøger skadens omfang.

Måske er du så heldig, at der kun er kommet et lille hul, som kan repareres. Men selvom der er tale om et mindre stenslag, så skal skaden udbedres med det samme, så du ikke risikerer at det ender med en revne, der løber hele vejen hen over ruden.
Er ruden først revnet kan den ikke længere repareres, men skal helt udskiftes.

Sørg for at afdække stenslaget bedst muligt, indtil du får bilen på værksted. Stenslaget dækkes bedst ved brug af et særligt stykke vandtæt tape eller lignende.

Når stenslaget tapes til undgår du, at der kommer fugt ind i hullet. På den måde kan du være heldig at få stenslaget repareret uden det kan ses bagefter. Trænger der først vand eller fugt ind i ruden, så vil der komme en grålig skygge efter operationen.

Bliver ruden ramt af et stenslag om vinteren, så risikerer du at eventuelt vand, som er sivet ind i hullet, fryser til is og udvider sig. Det vil højst sandsynligt få ruden til at revne og så er der kun én ting at gøre, og det er at få hele forruden udskiftet.

Her kan et stenslag repareres

  • Hvis området for stenslaget er på størrelse med eller mindre end en 2-krone
  • Hvis stenslaget sidder mere end 5 cm væk fra forrudens kant
  • Hvis revnen ikke løber længere væk end 2 cm fra selve stenslaget

Få tilbud og sammenlign priser på stenslagsopgaver

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.