Stenslag på en Ford

Hvad koster det at få skiftet forruden på en Ford?

22 november 2019, 14:39

De fleste billister har oplevet, at man kommer kørende og pludselig lyder der en høj, skarp lyd fra forruden.

Forruden har fået et stenslag, og du skal som bilejer nu forholde dig til to ting. 1. Kan stenslaget repareres eller 2. Er skaden af et sådant omfang, at forruden skal udskiftes?

Nedenfor har vi beregnet gennemsnitsprisen på, hvad det koster at få udskiftet en ødelagt forrude på en Ford.

Den viste pris dækker over alle de tilbud, som autoværkstederne, tilknyttet Autobutler, har sendt til Ford-ejere, uanset model og årgang.

Du skal være opmærksom på, at den pris, som du ender med at få oplyst fra værkstederne kan afvige fra nedenstående gennemsnitspris, hvis forruden i din Ford har indbygget regnsensor, hvis der findes en varmefunktion i forruden, eller hvis ruden har en særlig støjdæmpende funktion.

Spar i gennemsnit*
1.056 kr. / 17%

Via Autobutler finder du nemt og hurtigt et værksted, som kan hjælpe dig, hvis du har fået et stenslag i forruden. Opret en sag og medsend gerne et billede af skaden. Så får du i løbet af kort tid tilsendt tilbud fra tre forskellige autoværksteder, som tilbyder at udskifte forruden til en god pris.

Reparation eller skift?

Viser det sig, at stenslaget er begrænset og kun dækker et lille område, så kan det repareres. Det er helt sikkert den billigste løsning.

Men hvis stenslaget derimod er noget større end en 2-krone, eller hvis ruden har slået en lang revne, så skal bilen på værksted for at have udskiftet forruden.

Vurderes det, at stenslaget kan repareres, så skal du blot køre din Ford hen på det lokale autoværksted. Har du bestilt tid, så tager det kun en halv time at få skaden udbedret.

Du kan også vælge et værksted, som tilbyder at komme til dig. Det sidste er selvfølgelig meget nemt og bekvemt. I aftaler bare et tidspunkt for, hvornår mekanikeren, med sit ’rullende’ værksted, skal komme forbi din bopæl eller arbejdsplads, og inden du får set dig om er skaden udbedret.

Er der kaskoforsikring eller glasskadeforsikring på bilen, så vil udgifterne normalt være dækket, hvis ruden kan repareres.

Skal forruden derimod skiftes ud, så vil der oftest være en selvrisiko, som skal betales, også selvom du skulle være dækket ind under din forsikring.

Stenslag – er skaden sket?

Er du uheldig at få et stenslag i forruden på din bil, så kræver det din fulde opmærksomhed.

Er der blot tale om et mindre stenslag, så kan det som regel repareres, med mindre det sidder et sted helt ude ved kanten af ruden.

Det er imidlertid vigtigt, at skaden udbedres med det samme. For ellers risikerer du, at stenslaget udvikler sig til en lang revne, der løber hele vejen hen over ruden.

Lige så snart, at du opdager stenslaget, skal du derfor sørge for at få det dækket det til bedst muligt. Brug et særligt stykke vandtæt tape eller lignende. Ofte er det noget, som kan fås hos forsikringsselskaberne eller kan købes i en biludstyrsbutik.

Ved at tape stenslaget til undgås det, at der kommer fugt ind i hullet. For trænger der først vand og fugt ind i ruden, så risikerer du, at der kommer en grålig skygge på ruden i forbindelse med at skaden repareres.

Værst er det hvis ruden får et stenslag om vinteren. Eventuelt indtrængen af vand vil udvide sig i tilfælde af nattefrost, og det vil højst sandsynligt få ruden til at revne.

Er ruden først begyndt at revne kan den ikke længere repareres, men skal helt udskiftes.

Stenslag i forruden – hvad siger synsreglerne

Det er helt sikkert en dårlig køreoplevelse at køre rundt med en forrude, der er i stykker. Men ikke nok med det. Du risikerer også at få en bøde, hvis politiet stopper dig, og skal bilen til syn, så kan det ende med, at synshallen ikke godkender køretøjet pga. skaden på forruden.

Ifølge synsreglerne er forruden opdelt i 3 områder, som tilsammen udgør det felt, hvor vinduesviskeren bevæger sig.
Område A og er det område, som findes midt over ratnavet. Feltet er på 30 x 30 cm, og i dette felt må et stenslag ikke være større end 3 mm.

Område B findes på hver side af område A. B-områderne går ud til kanten af venstre side samt ind til midten af ruden. Det vil typisk være der, hvor bakspejlet sidder monteret. I disse to områder må et stenslag være på maksimalt 10 mm.

Endelig er der område C. Her må revner højst være 150 mm og stenslag maks. 30 mm. Sidstnævnte område ligger i forlængelse af område B i højre side og dækker det felt, der kan betegnes som passagerens synsfelt.

Stenslag og revner udenfor de nævnte områder, har ikke betydning ved syn.

Få tilbud og sammenlign priser på stenslagsopgaver

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 50%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16748 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 272 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.