Pris på undervognsbehandling til KIA

Undervognsbehandling til Kia – forebyggelse er det bedste valg

07 februar 2018, 15:18

Skal du sikre din Kia en lang levetid, så er det bedre og langt billigere at forebygge rust end at stoppe begyndende rust.

Prisen på en undervognsbehandling varierer. Generelt er den første og mest omfattende behandling også den dyreste, mens de efterfølgende rustbeskyttelsesbehandlinger er noget billigere.

Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %
DKK 4.689 DKK 18 0 %

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen for en undervognsbehandling af en Kia. Prisen dækker over alle modeller og alle udførte opgaver, som er foretaget af autoværksteder tilknyttet Autobutler.

Brug Autobutler til at få tilbud. Vi sikrer dig fair priser og gennemsigtighed i dine aftaler. På vores værkstedsportal kan du bl.a. læse om, hvad andre brugere har sagt om det værksted, du vælger.

Rustbeskyttelse sikrer et sundt Kia karrosseri

På en helt ny bil er den første undervognsbehandling af stor betydning. Rustbeskyttelsesbehandlingen sikrer nemlig, at alle de dele, som ikke i forvejen er ordentligt beskyttet, nu bliver det.

Undervognsbehandlingen er medvirkende til, at du bevarer et sundt karrosseri på din bil. Har du købt en brugt Kia, så er hovedreglen den, at du skal få den undervognsbehandlet med det samme, og når først din bil er blevet undervognsbehandlet, så anbefaler de fleste værksteder, at der bliver foretaget en løbende rustbeskyttelse med 2-3 års intervaller.

Rustbeskyttelse – få sikkerhed i aftalen

For at mindske vindmodstanden og sænke energiforbruget har mange moderne biler i dag specielle dækplader siddende oppe i undervognen.

Pladerne er som sagt med til at mindske vindmodstanden, men problemet er, at mellem plader og undervogn findes der hulrum, hvor der let samler sig fugt og saltholdigt skidt.

Desværre giver det optimale betingelser for rustdannelser i bilens mange hulrum.

Når du skal have din Kia undervognsbehandlet, er det derfor vigtigt, at værkstedet, som en del af opgaven, afmonterer bundplader og sørger for at rengøre bilens undervogn.

Vil du have garanti for, at rustbeskyttelsen foretages korrekt, så vælg et af de anerkendte værksteder, hvor arbejdet gennemføres ud fra det specifikke sprøjteskema til lige netop din bilmodel, og hvor værkstedet er underlagt stikprøvekontrol fra eksempelvis Autobutler.

Undervognsbehandling af KIA - sådan skal det foregå

Nedenfor har vi i punktform beskrevet, hvordan undervognsbehandlingens forskellige trin foregår. Det kan du bruge, når du taler med et værksted om at få din bil undervognsbehandlet.

 • Al indvendigt interiør dvs. rat, måtter, sæder osv. beskyttes ved hjælp af plast og papirmåtter.
 • Dækplader og inderskærme afmonteres.
 • Undervognen højtryksrenses for salt og snavs.
 • Al løs belægning, herunder rustflager, fjernes.
 • Undervogn og hulrum kontrolleres for alvorlige rustangreb.
 • Der bores sprøjtehuller, så rustbeskyttelsen kan komme ind i alle bilens hulrum.
 • Inden sprøjteprocessen igangsættes, varmlufttørres bilen.
 • Undervogn og hulrum sprøjtes med et eller to lag rustbeskyttelse.
 • Sprøjtehuller tilproppes og din bil afdrypper, inden du er klar til at køre vinteren i møde.

Vidste du at en undervognsbehandling kan stoppe eller sænke en igangværende rustproces? Undervognscentrene tilbyder særlige specialbehandlinger til biler, der er ramt af rustangreb. Værkstederne sørger også for, at eventuelle gennemtæringer udbedres på et pladeværksted, inden bilen rustbeskyttes.

Fakta og gode råd om rustbeskyttelse af din KIA

 • Når bilen skal undervognsbehandles, så vær opmærksom på, om de forskellige tilbud dækker over samme undervognsbehandling.
 • Vær på den sikre side - vælg et værksted, der benytter et sprøjteskema til netop din bilmodel, og som tilbyder fotodokumentation. Det er din garanti for, at undervognsbehandlingen er udført korrekt.
 • Vær påpasselig over for undervognens rustbeskyttelse. Brug ikke vaskehallens undervognsvask, da gentagne ganges brug af undervognsvasken medfører unødvendigt slid på rustbeskyttelsen.

Mere om undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Få tilbud og sammenlign priser på undervognsbehandling

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.