Udstødningsrør med røg på Kia

Kia – pris på at få udskiftet udstødning

23 januar 2020, 10:49

Den danske vinter med fugt og masser af vejsalt er det rene gift for vores biler. Rust opstår som en kemisk forbindelse, når jern og jernholdige materialer kommer i forbindelse med vand og ilt. Og det er altså kombinationen af salt, vand og fugt, der får vores biler til at ruste.

Har du brug for at køre bilen på værksted, så har Autobutler undersøgt, hvad det koster at få udskiftet udstødningen på en Kia.

Vores prisberegning har vi baseret på samtlige tilbud som vores samarbejdspartnere, autoværkstederne, har sendt til Kia-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
666 kr. / 16%

Hul eller rust i udstødningen?

Det er især karosseri og undervogn, som er hårdt udsat. Under bilen sidder udstødningssystemet, som kanaliserer de farlige udstødningsgasser væk fra motoren og ud i det fri. Rust er den hyppigste årsag til, at udstødningssystemet eller dele af udstødningssystemet på din Kia skal skiftes.

Opstår der fejl, huller eller andre utætheder på udstødningen, så skal det repareres. For det første vil en hullet udstødning resultere i for meget motorstøj under kørsel, og for det andet risikeres det, at de farlige udstødningsgasser siver fra udstødningen og ind i bilens kabine.

Størstedelen af alle danske bilejere kører hen på det nærmeste værksted, når der opstår fejl på udstødningen. Men hører man til den minoritet, som er fiks på fingrene, så er et lille hul eller revne i udstødningen faktisk noget, som man selv kan klare. Det kræver blot, at man har det rigtige værktøj og har fået købt de nødvendige reservedele i en autodelshop.

Brug Autobutler til at indhente tilbud på din næste bilreparation. Kan du beskrive fejlen nogenlunde præcist, når du opretter forespørgslen, og måske endda vedhæfte et billede, så bliver det lettere for værkstederne at give dig det mest præcise tilbud.

Sådan ser bilens udstødning ud

Udstødningssystemet på en Kia begynder oppe udstødningsmanifolden, der er monteret på selve motorblokken. Udstødningsmanifolden sørger for at udstødningsgasserne ledes fra cylindrene ind i den øverste del af udstødningsrøret.

Herfra ledes gasserne gennem katalysatoren, der er et kemisk filter, som sidder inde i selve udstødningen. Katalysatoren sørger for, at de skadelige gasser fra udstødningen (kvælstofoxid, kulilte og kulbrinter) filtreres, og at de resterende gasser, som sendes ud i det fri er knap så skadelige. Det er lambda-sonderne, som sidder på hver side af katalysatoren, der måler mængden af benzin i udstødningen.

Ejer du en dieselbil, er det dieselpartikelfilteret der måler de skadelige partikler.

Opstår der hul på udstødningen før katalysatoren kan det være en alvorlig sag, da de farlige gasser risikerer at sive ind i bilens kabine. Gasserne er giftige både for mennesker og miljø.

Udstødningsrøret fortsætter med at løbe ned og ind under bilen. På den bagerste del af udstødningssystemet sidder den bagerste lydpotte. Lydpotten eller lydpotterne er med til at reducere motorstøjen. Som afslutning findes det som kaldes for rørhalen.

Opstår der rustgennemtæringer kan udstødningens enkelte dele, lydpotter, udstødningsrør m.m. udskiftes enkeltvis. Man behøver altså ikke at købe en helt ny og komplet udstødning, bare fordi der er opstået et hul i eksempelvis den bagerste lydpotte.

Dog skal det tilføjes, at samlingerne mellem de enkelte dele kan være så hårdt ramt af rust, at de ikke kan skilles ad fra hinanden. Men har man en dygtig automekaniker, så kan han som regel finde ud af at løse det lille problem.

Hold øje med fejl på udstødningen

Opstår der huller eller utætte pakninger i udstødningssystemet, så vil støjen fra motoren sive ud og betyde, at bilen larmer mere end normalt. Samtidig vil man opleve, at bilen får en dårligere benzinøkonomi.

Derfor bør man løbende kontrollere, at udstødningen ikke fejler noget.

Vi giver dig her 3 tips til, hvad du bør holde øje med på udstødningen til din Kia.

Motorstøj: Høres der en kraftig rumlende lyd, når motoren tændes eller der speedes op under kørsel, så er det formentlig tegn på, at der er opstået en utæthed et eller andet sted på udstødningssystemet.

Bankende eller raslende lyde: Opdager man pludselig en bankende lyd under bilen, så kan en af forklaringerne være, at der er røget et gummiophæng. Gummiophænget sikrer, at udstødningsrøret ikke banker op imod bunden af bilen. Det er ikke farligt at køre rundt med et defekt gummiophæng, men man bør alligevel se at få det ordnet. Viser det sig, at det ikke er gummiophænget, så kan det måske i stedet være katalysatoren, som har svigtet.

Visuel kontrol: Få din mekaniker til at kontrollere udstødningssystemet for rustangreb, når bilen alligevel er på værksted. Findes der tegn på begyndende rustangreb kan overfladerusten som regel fjernes og levetiden af udstødningssystemet dermed forlænges. Viser det sig, at der er huller på udstødningen, så kan disse måske lappes ved brug af Gun Gum og reparationsbandage.

Få råd og vejledning på dit lokale autoværksted, så hjælper de dig med at få repareret udstødningen.

Få tilbud og sammenlign priser på udstødningen

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.