Mekaniker udlæser fejlkoder på en Opel

Pris på fejlsøgning af Opel

20 september 2019, 15:54

Det er vist de fleste bilejere, der kender til, når bilen kører dårligt, motoren lyder underligt eller blinkende advarselslamper lyser og fortæller, at der er fejl et eller andet sted på bilen.

Når der opstår fejl på en eller flere af bilens komponenter, så registrerer bilens computersystem automatisk fejlen. Det sker via de mange sensorer, der er placeret rundt omkring i det elektroniske system.

Bilens computersystem indsamler bl.a. al data om motorens sundhedstilstand, og systemet gør mekanikeren i stand til at foretage en diagnosticering og en fejlsøgning af bilens elektroniske udstyr, når din Opel er til service på værkstedet.

Hvad værkstederne tager for en diagnosticering eller en fejlsøgning/udlæsning af fejlkoder har vi beregnet nedenfor. Den viste pris er en gennemsnitspris baseret på alle de tilbud, som værkstederne, tilknyttet Autobutler, har afgivet til Opel-ejere, uanset model og årgang.

Spar i gennemsnit*
980 kr. / 77%

På Autobutler kan du desuden også læse værkstedsbedømmelser fra andre bilejere. På den måde kan du danne dig et overblik og sikkert nemmere beslutte dig for, hvem du har mest tillid til skal udføre opgaven med udlæsning af fejlkoder på din Opel.

Hvad sker der ved en fejlsøgning?

Ved en fejlsøgning eller en udlæsning af fejlkoder, som det også kaldes, gennemgås bilens fejlkoder. Mekanikeren får automatisk en oversigt over bilens elektronik og avancerede sikkerhedssystemer.

Ganske ofte er det let at finde fejlen, men ind imellem er fejlsøgningen mere kompliceret. Og hvis ikke værkstedsteknikeren har adgang til det nyeste og mest avancerede diagnosticeringsværktøj risikerer man, at der foretages en fejldiagnose. Det kan resultere i, at komponenter som egentligt ikke burde være skiftet bliver det alligevel, og det kan ses på værkstedsregningen.

Når du som bilejer vælger at bruge tilbudsfunktionen på Autobutler, får du altid en fast pris på, hvad værkstedet vurderer at det koster at udbedre fejlen. Det skriftlige tilbud, du modtager, angiver en pris, der er beregnet ud fra din egen beskrivelse af fejlen.

Viser det sig imidlertid, at fejlen er en helt anden, eller at der dukker flere fejl op i løbet af fejlsøgningsprocessen, vil værkstedet altid kontakte dig, inden mekanikeren foretager sig yderligere.

Fremgangsmåden er således din sikkerhed for, at det arbejde som udføres på din Opel altid ligger inden for de aftalte rammer.

Vær opmærksom på lysende advarselslamper

I nyere, moderne biler findes der i dag masser af elektronisk udstyr, som sikrer stabilitet, sikkerhed og komfort.

Sker der en fejl på motoren, bremsesystemet, bilens airbags eller lignende, vil føreren få besked via advarselslamperne i instrumentbrættet. Eventuelle fejl registreres af de mange sensorer, som findes i bilen.

Advarselslamperne kan både lyse rødt eller gult. En lysende gul advarselslampe er tegn på, at der er en fejl på bilen, som i de fleste tilfælde dog ikke behøver at være alvorlig.

Det er alligevel vigtigt, at man aldrig ignorerer en lysende advarselslampe gennem længere tid og blot kører videre, som om intet var hændt. Det kan nemlig føre til alvorlige skader på bilen. Også selvom det ’kun’ er en advarselslampe, der lyser gult.

Hvis man vurderer, at fejlen ikke er noget man selv er i stand til at ordne – eventuelt skifte en pære eller påfylde sprinklervæske - så er det en god ide at køre bilen på værksted og få mekanikeren til at undersøge og udbedre fejlen.

Registrerer man en advarselslampe, der lyser rødt, så er det en hel anden snak. Så bør man slet ikke starte med at køre i bilen eller straks kører ind til siden og slukke motoren.

Tjek i bilens instruktionsbog, hvad fejlen består i og tilkald eventuelt vejhjælp, så bilen kan blive bugseret hen til det nærmeste værksted.

Her vil mekanikeren med det rigtige diagnosticeringsværktøj kunne udlæse fejlkoder og diagnosticere problemet.

Oplever du lysende advarselslamper i instrumentbrættet på din Opel, så indhent tilbud via Autobutler og få foretaget en diagnosticering af bilens fejlkoder.

Få tilbud og sammenlign priser på fejlsøgning

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.