Få undervognsbehandlet din Mercedes i tide

Betaler undervognsbehandling af Mercedes sig?

Vigtigheden af at få selv helt nye biler rustbeskyttet afspejles ved, at visse forhandlere og bilproducenter i samarbejde med rustbeskyttelsescentrene giver helt op til 30 års rustgaranti, hvis den første, grundlæggende behandling følges op med en efterbehandling hvert 2-3 år.

Hvad det koster at få en Mercedes undervognsbehandlet, afhænger bl.a. af, hvilken behandlingsform der vælges.

Autobutler har undersøgt, hvad en standard undervognsbehandling koster til en Mercedes. Der er tale om en gennemsnitspris, der dækker over alle modeller. Prisen er beregnet ud fra alle de tilbud, som værkstederne har givet via vores værkstedsportal.

Spar i gennemsnit*
0 kr. / 0%

*Vælger du at få foretaget undervognsbehandlingen i forårs- eller sommermånederne, kan du formentlig være heldig at finde et undervognscenter, der tilbyder en endnu lavere pris.

Nu kan du gøre, som mere end 600.000 andre bilejere har gjort før dig. Klik nedenfor for at oprette en sag og få tilbud på Autobutler. Alle tilbud får du på skrift, du kan vælge dit foretrukne værksted, og du sikrer dig, at dit næste værkstedsbesøg fås til en fair pris. Du kan også her på sitet læse anmeldelser af de mange værksteder.

Hvornår skal din Mercedes undervogsbehandles?

Har du købt en hel ny Mercedes, så er en undervognsbehandling måske ikke lige det første, du tænker på. For bilen er vel blevet rustbeskyttet, inden den kørte ud fra fabrikken?

Det forholder sig da også sådan, at biler i dag får en standard undervognsbehandling på fabrikken, dvs. en rustbeskyttelse, der bliver påført af en sprøjterobot. Svagheden ved en sådan behandling kan være, at den ofte ikke er lige så grundig, som når rustbeskyttelsen påføres manuelt.

Samtidig er et faktum, Danmark har et af verdens mest rustfremkaldende klimaer, som gør, at den rustbeskyttelse, som bilen har fået på fabrikken, i mange tilfælde ikke er tilstrækkelig til at modstå de aggressive rustangreb.

Derfor anbefaler de fleste bilproducenter også, at man får selv sin helt nye bil undervognsbehandlet. Ved at få et professionelt værksted eller rustbeskyttelsescenter til at give bilen en grundig behandling undgår man, at undervognen bliver angrebet af rust, som i sidste ende truer med at gennemtære vanger, skærme, døre.

Hvis du vælger at spare på rustbeskyttelsen, kan det hurtigt vise sig at blive en besparelse med omvendt fortegn - selv på en helt ny bil. For med en tidlig undervognsbehandling øges mersalgsværdien, mens det modsatte er tilfældet, hvis du dropper behandlingen – samtidig undgås de ofte fordyrende reparationer, hvis eller når rusten begynder at titte frem.

Rustbeskyttelse – Sæt ind over for rustangreb i undervogn og hulrum

På grund af fugt, kondens og stenslag er undervognen på din Mercedes ekstra udsat for rustangreb. Samtidig har vinterens vejsalt det med at klæbe sig til vanger og sætte sig i alle hulrum.

Specielt rusten, som opstår i bilens hulrum, opdages mange gang først, når det er for sent. Men giver du din Mercedes en professionel undervognsbehandling af undervogn inkl. inderskærme, paneler og hulrum, så forebygges rustangrebene, og når behandlingen gentages hvert 2-3 år, kan de alvorlige rustskader holdes i skak.

Ved at vælge et af de anerkendte værksteder, får du rustbeskyttelsen udført på et værksted, som er underlagt kontrol fra Autobutler og FDM. Kontrollen er med til at sikre, at arbejdet bliver udført som lovet.

Forskellige former for rustbeskyttelse

Rustbeskyttelsescentrene tilbyder forskellige behandlinger. Du bør ved en førstegangsbehandling vælge en 2-lags rustbeskyttelse, som er en heldækkende rustbeskyttelse. Ved behandlingen bliver hele undervognen og ophæng samt alle bilens skjulte hulrum og samlinger i døre, stolper og vanger beskyttet indvendigt.

Ved en sådan førstegangsbehandling påføres undervognen yderligere et slidlag med meget stor slidstyrke.

Går du op i miljøet, anbefales det at vælge et værksted eller rustbeskyttelsescenter, der tilbyder en særlig miljøvenlig behandling. Den er vandbaseret og helt uden brug af skadelige opløsningsmidler. Produkterne er tilmed lugtfri og indeholder ingen dampe eller skadelige stoffer. Derfor slipper du også for den særlige lugt, der ofte opleves, når man kører i en bil, som lige er blevet rustbeskyttet.

Vil du betale lidt ekstra, så kan man nu også som noget forholdsvist nyt få en støjdæmpende behandling. Der reklameres med, at stødreduktionen i bilens kabine er på helt op til 50 pct. Køreglæde og komfort er det, der slås på, når værkstederne reklamerer for denne ekstra ydelse, og der peges bl.a. på, at når støjen fra dæk og vej reduceres, bliver det både lettere at tale i den håndfri telefon, høre radio og føre en almindelig samtale. Behandlingen med det støjabsorberende produkt sker både i undervognen og i hjulkasserne, hvor sidstnævnte i ubeskyttet stand virker som ’højtalere’, der forstærker støjen fra bilens dæk.

Sådan beskyttes din Mercedes mod rust

 • Først afmonteres bundpladerne og diverse plastdele, herunder inderskærme
 • Undervognen højtryksspules, så al snavs og løstsiddende partikler fjernes
 • Herefter varmlufttørres undervognen m.m.
 • Alle de steder, som skal behandles, undersøges for begyndende rust
 • Bilens hulrum, vanger, paneler, klapper og døre rustbeskyttes
 • Det samme gør bundplader og hjulkasser
 • Al overskydende rustbeskyttelse fjernes fra lak og paneler
 • Samtlige sprøjtehuller proppes, og bilen stilles til afdrypning

Efterfølgende skal din Mercedes fremover blot have en undervognsbehandling cirka hvert andet år.

Mere om undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Få tilbud og sammenlign priser på undervognsbehandling

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.