Mekaniker gennemgår en Volvo til bilsynet

Tid til at få din Volvo synet? – start med at få foretaget en synstest

23 december 2019, 14:41

For alle nye biler gælder det, at der går fire år, førend bilen skal synes første gang. Efter det første syn bliver køretøjet automatisk indkaldt af Færdselsstyrelsen til et periodisk syn hvert andet år.

Fra at man som bilejer modtager indkaldelsen har man otte uger til at få bilen synet. Inden syn kan det være en god ide at køre bilen på værksted og få foretaget et førsynstjek.

Leder du efter et kvalitetsværksted, som du kan stole på, kan du bede om tilbud på et synstjek/synstest.

Pris på førsynstjek

Vælger man at køre bilen på værksted for at få foretaget et synstjek, så øger det chancen for at bilen går igennem det periodiske syn.

For at give dig en ide om, hvad et førsynstjek koster har vi regnet lidt på prisen. Vi har taget alle de tilbud, som værkstederne har sendt til Volvo-ejere, uanset model og årgang. Og ud fra disse tal har vi beregnet en gennemsnitspris på, hvad et førsynstjek koster til en Volvo.

Spar i gennemsnit*
731 kr. / 71%

Ved at benytte Autobutler og de autoværksteder, der er tilknyttet vores værkstedsportal, får du 3 års garanti på alle udførte opgaver samt på reservedele. Indsend din forespørgsel i dag og modtag tilbud på en synstest.

Derfor indkaldes bilen til syn

Når en bil indkaldes til det 2-årige periodiske syn, så handler det helt overordnet om at sikre, at bilerne, der kører på de danske veje lever op til lovens minimumskrav. Det gælder både for sikkerhed og miljø.

Derfor kontrollerer synshallen alle de færdselssikkerhedsmæssige forhold omkring bilen, samtidig med at de miljømæssige forhold også kommer under luppen.

Køres bilen direkte til syn uden et forudgående synstjek, så kan man med fordel selv tjekke nedenstående 5 punkter. Det er nemlig nogle af de punkter, som synsfolkene altid vil kontrollere.

Til synet tjekker synsfolkene desuden en lang række punkter. De vigtigste har vi listet op nedenfor.

Stelnummeret skal være intakt. Findes stelnummeret ikke – måske fordi det er rustet væk – skal man kontakte motorkontoret eller skattemyndighederne. En af disse myndigheder kan udstede en attest, der giver tilladelse til indhugning af et nyt stelnummer.

Bilens lygter gennemgås. Synshallen kontrollerer, at samtlige lygter lyser korrekt. Samtidig ses der efter, at lygteglassene er hele og intakte. Bl.a. må parabolerne ikke være misfarvede, og så skal lygtejusteringen være korrekt.

Bilens ruder skal være uden fejl. Det gælder især forruden, som ikke må have synlige stenslag og revner. Indenfor synsfeltet, som er det område hvor vinduesviskeren bevæger sig, må der eksempelvis ikke være påsat klistermærker.

Anhængertræk – bilens anhængertræk skal være korrekt monteret. Har bilen et aftageligt anhængertræk skal dette medbringes og fremvises til synet.

Motorrummet – i motorrummet må eksempelvis batteriet ikke sidde løst. Falder et løst batteri ud af sin position kan det skabe kortslutninger og i værste fald antænde benzindampe. Til syn kontrolleres det også, at der i motorrummet ikke er synlige tegn på oliespild. Det sker af miljømæssige hensyn.

Bremserne – til synet foretager synsfolkene en bremsetest for at kontrollere, at bilen bremser ensartet. Bremsekraften skal være ens på de enkelte hjul.

Undervognen – ses efter for alvorlige rustangreb. Desuden tjekkes bilens styretøj for om det fungerer som det skal. Samtidig gennemgås de bærende dele, herunder bærearme, forbro, fjederskåle og støddæmpertårne, for at sikre, at der ikke er synlige tegn på rustgennemtæringer.

Dækkene – bilens dæk må hverken være slidte eller møre. Samtidig skal dækkene have mindst 1,6 mm dybde i slidmønsteret. Ellers er de ikke lovlige at køre med.

Miljøkontrol – Udstødningsgassen måles. Er grænseværdierne for høje for de skadelige stoffer skal forbrændingen i motoren justeres.

Prøvekørsel – det periodiske syn afsluttes med en prøvekørsel af bilen.

Godkendt efter syn. Efter syn udleveres en synsrapport. Her vil man kunne se om bilen er godkendt, betinget godkendt eller ikke godkendt. Med anmærkningen ’Betinget godkendt’ skal bilen ikke til et omsyn. Blot fejlene, der er noteret i synsrapporten, bliver rettet. Har synshallen fundet fejl, som gør at køretøjet ’Kan godkendes efter omsyn’ skal bilen en tur på værksted og godkendes endeligt indenfor 33 dage.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.