Mekaniker laver elarbejde på Dacia

Gode priser på elektrisk arbejde på din Dacia

23 marts 2020, 11:01

Moderne biler er i dag fyldt med elektriske systemer og komponenter. Dacia er dog et af de bilmærker, som ikke er kendt for fylde deres modeller med avanceret sikkerhedsudstyr. Til gengæld fås de nye modeller med komfortvenlige tiltag som klimaanlæg og elektrisk styretøj.

Krav til miljø og sikkerhed har ellers gjort nutidens biler til højteknologiske vidundere, og bilernes elektronik omfatter normalt bl.a. GPS, centrallås, kabinevarmer/aircondition samt en lang række sikkerhedssystemer som nødbremse, vejbaneassistent m.m.

Prisen for et værkstedsbesøg, hvor elektronikken gennemgås kan være svær at fastsætte.

Men nedenfor har vi beregnet gennemsnitpriserne på et udvalg af forskellige reparationer af det elektriske udstyr i en Dacia. Samtlige priser er udregnet på baggrund af alle tilbud, som autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler, har givet til Dacia-ejere.

Vær opmærksom på, at prisen på de enkelte reparationer kan variere i forhold til model og årgang.

Spar i gennemsnit*
580 kr. / 17%

Elektronik i bilen

Det er ikke ualmindeligt, at biler i dag har over 3.000 delkomponenter, og med så megen elektronik kan der hurtigt opstå problemer, hvis en eller flere komponenter svigter.

Hvis der opstår fejl på bilens elektronik, så kræver det som regel, at man får bilen forbi et autoværksted. Her kobler mekanikeren bilens computersystem sammen med et såkaldt OBD-system (On-Board Diagnostics). Det avancerede måleudstyr gør mekanikeren i stand til at foretage en fejlsøgning på alle elektriske komponenter og udlæse eventuelle fejlkoder.

Hver gang du spørger på tilbud via Autobutler får du automatisk tilsendt tilbud på skrift. Dermed er det nemt at sammenligne pris og indhold i de enkelte tilbud.

Er du i tvivl om, hvilket værksted du skal bruge, så klik ind og læs anmeldelserne fra andre brugere. Andre bilejeres bedømmelser kan være en hjælp, når du skal træffe det rigtige værkstedsvalg.

I fremtiden kører bilen af sig selv og skal måske slet ikke på værksted

Moderne bilers elektroniske systemer bliver til stadighed mere og mere avancerede og styres i dag af et computersystem, ECU'en (Engine Unit Control).

Computerens indtog i bilverdenen kommer med stor sandsynlighed til at forandre måden, hvorpå autoværkstederne kommer til at arbejde på i fremtiden. I fremtiden spår eksperterne, at brugen af den trådløse teknologi vil betyde, at bilens computersystem automatisk sender besked til værkstederne, hvis en af bilens sensorer melder om en fejl.

Fejlkoder lagres automatisk i bilens computersystem, så når mekanikeren modtager en notifikation vil fejlen blive rettet ved hjælp af værkstedets fejsøgningsværkstøj, der online kobles sammen med bilens computerenhed.

Alt sammen foregår det uden at bilen behøver blive kørt på værkstedet. I de tilfælde, hvor fejlen ikke kan løses over computeren, fordi det ikke er tilstrækkeligt blot at nulstille fejlen, så kan mekanikeren bestille de nødvendige reservedele hjem og først herefter indkalde bilen til et værkstedsbesøg.

Og ikke nok med, at den elektriske bil måske i fremtiden slet ikke behøver komme på værksted. Også på andre områder vil den højteknologiske udvikling komme til at sætte sine spor. En række bilproducenter arbejder således med visionære fremtidsprojekter, der handler om at skabe selvkørende biler.

Den førerløse bil – også kaldet for den ’autonome kørselsteknologi’ - bliver allerede testet i lande som Japan, Singapore og USA. Nogle steder endda ude i trafikken, hvor en chauffør er klar til at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Ved hjælp af software, kameraer, sensorer og radarsystemer er bilerne i stand til at navigere igennem trafikken. Blandt de virksomheder som tester selvkørende biler er Google, der med deres Waymo-bil foretager testkørsler i San Francisco området.

Når vi her på Autobutler skriver om førerløse biler er det naturligvis fordi, at biler der er styret af avancerede computersystemer engang imellem skal på værksted for at få løst fejl på de elektroniske systemer. Og vi kan som bilejere lige så godt indstille os på, at det bliver sværere og sværere selv at løse fejl på bilen, når computersystemerne melder om fejl.

Melder din bil om fejl på det elektriske system, så brug tilbudsfunktionen her på siden til at indhente tilbud på dit næste værkstedsbesøg.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16426 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.