Overblik over motoren i en Fiat

Hvad er prisen for en motorreparation til en Fiat?

30 april 2020, 09:18

Fiat producerer moderne og økonomiske biler i et lækkert italiensk design. Den italienske bilproducent, der bl.a. blev kendt på at fremstille den lille Fiat 500, har sendt biler på gaden i mere end et århundrede.

Men selvom Fiat er blevet kendt på at fremstille smarte biler i et dynamisk design, så kan der, ligesom på alle andre bilmærker, sagtens opstå fejl på motoren, hvor en motorreparation er påkrævet.

I dag er det for det meste påkrævet, at bilen køres på værksted, hvis der opstår fejl på motoren. På værkstedet vil mekanikeren foretage en fejlsøgning og fejlretning, og ved hjælp af moderne måleudstyr være i stand til at nulstille eventuelle fejlkoder.

Der kan dog opstå fejl på motoren, som ikke kan afhjælpes blot ved en nulstilling af fejlkoder. Her taler vi om mere ’mekaniske fejl’, som eksempelvis en utæt toppakning.

Når man har konstateret fejl på motoren, som kræver en motorreparation, så er det meget rart at vide lidt om, hvor prisniveauet ligger, inden der vælges værksted.

Autobutler.dk har nedenfor listet en række priser op, som giver dig et hurtigt overblik over, hvad du kan forvente, at de forskellige reparationer kommer til at koste. De viste reparationer er de mest almindelige motorreparationer til en Fiat.

Sådan beregnede vi priserne
Priserne har vi kalkuleret ud fra samtlige tilbud, som autobutler.dk's mere end 300 værkstedssamarbejdspartnere har sendt til Fiat-ejere.

Vær opmærksom på, at da der er tale om gennemsnitspriser, så kan de viste priser godt variere fra den pris, som værkstederne oplyser, når der indhentes tilbud via ’Tilbudsfunktionen’ her på siden.

Spar i gennemsnit*
1.407 kr. / 23%

Benyt dig af vores tilbudsfunktion, hvis du er på udkig efter et kvalitetsværksted. Når du modtager dine tilbud, kan du nemt sammenligne hvert enkelt tilbud og finde det værksted, som du foretrækker at bruge. Da priserne på en motorreparation sagtens kan variere, så er det altid en god ide at undersøge forskellige priser, inden der takkes ja til et tilbud.

Undgå at der opstår fejl på bilens turbolader

Lister man alle de fejl op, som kan opstå på en motor, så vil listen bl.a. omfatte en utæt toppakning, en slidt EGR-ventil og fejl på turboladeren. For blot at nævne nogle få fejl.

En turbolader er i dag almindelig brugt i de fleste diesel- og benzinmotorer. Når der finder en forbrændingsproces sted mellem brændstof og luft, så er turboladeren med til at øge ydelsen.

Men skulle der opstå fejl på turboladeren, så kan det bl.a. opdages ved, at der høres en fløjten eller hyletone, når speederen slippes hurtigt. Samtidig vil bilens trækkraft være mindre end normalt.

Læs mere om bilens turbolader her

Man regner med, at turboladeren normalt kan holde i hele bilens levetid. Men skulle der opstå fejl eller en defekt, så skyldes det i langt de fleste tilfælde, at producentens anbefalede serviceeftersyn ikke er blevet overholdt.

Turboladeren arbejder med stor kraft og med op til 250.000 omdrejninger i minuttet. Det betyder også, at selv den mindste lille genstand, som kommer ind i turboladeren, eksempelvis gennem et beskadiget luftfilter, kan resultere i store skader på enten turbineaksel eller lejer.

Selve turboladeren roterer i en tynd film af olie. Opstår der manglende olietilførsel eller er motorolien gammel og forurenet, så kan turboladeren tage skade. Derfor er det også en god ide altid at benytte den bedste kvalitetsolie og sørge for at skifte oliefilter samt overholde alle serviceintervaller.

Er der fejl på EGR-ventilen?

Er din Fiat udstyret med en dieselmotor, så sidder der formentlig en særlig EGR-ventil i motoren. EGR står for ’Exhaust Gas Recirculation’, og EGR-ventilen har den funktion, at den er med til at genanvende udstødningsgasserne fra dieselmotoren. Den beskidte udstødningsgas ledes tilbage gennem indsugningen, så gassen bliver forbrændt på ny.

Opstår der fejl på EGR-ventilen, så vil motorens advarselslampe lyse i instrumentbrættet. På samme tid vil man formentlig opleve, at motoren kører uregelmæssigt. Hold derfor øje med:

  • Om din Fiat kører trægt og er tung i optrækket
  • Motorens tomgang er ujævn
  • Der ses sort røg fra udstødningen

Er der fejl på motorens EGR-ventil, så anbefales det, at man får bilen på værksted.

Mekanikeren vil sandsynligvis foreslå, at der foretages en ventilrens for at se om det afhjælper problemet. Er det ikke tilfældet, så er det nok nødvendigt at få EGR-ventilen udskiftet.

En udskiftning af EGR-ventilen kan godt være en lidt større udskrivning, og derfor kan man med fordel indhente tilbud via autobutler.dk, inden der træffes en beslutning om hvilket værksted man vil benytte.

Få tilbud og sammenlign priser på motorarbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.