Pris på serviceeftersyn Fiat

Fiat Serviceeftersyn – Se prisen her

Alle værksteder, der samarbejder med Autobutler udfører bilservice af høj kvalitet, og værkstederne vil altid, med mindre andet er blevet aftalt, følge servicehåndbogens anvisninger.

Vi har hjulpet dig på vej og har undersøgt, hvad et serviceeftersyn til en Fiat koster. Prisen er beregnet som et gennemsnit af alle de tilbud på serviceeftersyn til Fiat, som er afgivet af vores værksteder.

Gns. pris Sammenlign og spar Potentiel besparelse i %
DKK 2.909 DKK 905 25 %

Ifølge EU’s regler skal bilproducenterne gøre alt data, serviceskemaer og service-bulletiner fuldt tilgængelige for det frie marked, og dermed også de frie værksteder.

Det betyder, at du i sidste ende kan vælge præcist det værksted, hvor du mener, at pris og kvalitet hænger sammen uden at skulle skele til, om værkstedet er et autoriseret eller et ikke-autoriseret værksted.

Set i det lys kan det faktisk godt betale sig at indhente tilbud på et serviceeftersyn og sammenligne værkstederne ud fra pris og indhold af servicepakke.

Serviceeftersyn til en god pris

Alle biler skal serviceres regelmæssigt. Derfor udarbejder mange bilfabrikanter en serviceplan for deres forskellige bil-modeller. På den måde kan man som bilejer altid være sikker på, at ens bil får det rigtige og periodemæssige service.

Når du overholder de fastlagte serviceintervaller for din Fiat, så optimerer du bilens ydeevne og brændstofforbrug.

Vælg det rigtige bilservice

Som udgangspunkt findes der tre typer af serviceeftersyn; olieservice, lille serviceeftersyn og et stort serviceeftersyn,

Ved et olieservice udskiftes olie og oliefilter. Sommetider omfatter dette service også kontrol af bremse- og kølevæske samt justering af lys og dæktryk. Men du kan ikke regne med, at værkstedet automatisk tjekker disse punkter, så husk ved bestilling at spørge om, hvad værkstedet påtænker at udføre af opgaver.

Et lille eftersyn omfatter ligeledes olie og filterskift og desuden kontrolleres visker, lys, lygter og instrumenter og dæktryk.

Samtidig kontrolleres dækmønster/slitage og typisk smøres døre og klapper. Ydermere kontrolleres styretøj og undervognskomponenter, ligesom udstødningssystemet gennemgås. Endelig foretages der en visuel kontrol af bremserne.

Afslutningsvist prøvekøres bil, så mekanikeren er sikker på at aflevere en bil i topform.

Et stort eftersyn omfatter alle ovenstående punkter. Dertil kommer en grundigere gennemgang af bremserne, som typisk skilles ad, renses og smøres, ligesom gear-/bagtøjsolier udskiftes.

Du kan læse mere om et stort serviceeftersyn nederst på denne side.

Bilservice – det skal du være opmærksom på

Hvornår din bil skal have et serviceeftersyn kan varierer meget. Det kommer nemlig både an på dit kørselsmønster, hvilken motortype der ligger i din bil samt hvad bilproducenten anbefaler.

Men uanset hvad, så skal alle biler til serviceeftersyn. Det er nemlig med til at forebygge både skader og reparationer, og det er samtidig med til at skabe færrest mulige sikkerheds- og driftsproblemer for dig som bilist.

Du gør klogt i at vælge et værksted, der udfører service efter fabrikkens forskrifter og som garanterer dig, at alle punkter i servicehåndbogen gennemgås.

Både autoriserede værksteder (mærkeværksteder) og frie værksteder (ikke-autoriserede værksteder) har som regel adgang til den nødvendige know-how, så i sidste ende skal du bare sikre dig, at din Fiat kun påfyldes godkendte væsker, og at værkstedet udelukkende bruger originale reservedele.

Det sidste er vigtigt, da tests, bl.a. foretaget af FDM, viser en generel tendens til. at kopi-reservedele er af en dårligere kvalitet end originale reservedele. Benyttes der uoriginale reservedele vil det derfor med al sandsynlighed betyde hurtigere nedslidning og ringere sikkerhed.

Det bør et serviceeftersyn indholde

Vi skrev i starten af dette blogindlæg om, hvad et serviceeftersyn skal omfatte. Nedenfor giver vi dig et bedre overblik over, hvad et stort serviceeftersyn til din Fiat som minimum bør indeholde:

  • Visker, lygter og lys - Vinduesvisker kontrolleres og det samme gør det udvendige lys med forlys, baglys, blinklys og tågelygter tjekkes. Bremselys og baklys testes, og katastrofeblinket kontrolleres at det virker korrekt.

  • Væsker - Et Fiat serviceeftersyn omfatter også et skift af motorolie samt udskiftning eller kontrol af luftfilter. Samtidig kontrollere værkstedet, at der er nok kølervæsken på bilen og er det nødvendigt, så efterfyldes eller udskiftes væsken, så du er sikker på, at den eksempelvis tåler frost.

  • Bremser - Som minimum kontrolleres bremserne rent visuelt for slitage. Ved et stort serviceeftersyn af din Fiat vil hjulene blive taget af, så mekanikeren kan tjekke bremseskiver og bremseklodser ekstra grundigt. Værkstedet vil kontakte dig, hvis der er behov for at få monteret nye skiver eller klodser.

  • Dæk - Dæk og dækmønster kontrolleres og dækkene efterses for synlige skader, revner eller brud. Værkstedet sikrer, at mønsterdybden holder sig inden for de lovmæssige rammer.

  • Hjul - Ud over dækkene så efterses også fælge, hjulophæng og bærearme, ligesom det kontrolleres, at hjulene er sporet korrekt.

  • Bilens elektriske installationer - Alle bilens vigtige elektriske installationer, herunder elektriske instrumenter, målere, batteri, generator kontrolleres. Kabler efterses for mulige brud.

  • Motor - Alle motorens komponenter testes. Et Fiat serviceeftersyn omfatter også tilsyn af bagaksel, kølervæskeslanger, kobling, luft og brændstof filtre, ekstra drivremme, brændstofrør, tændrør og udstødningssystem. Endelig så efterses drivakslens led og manchetter, affjedringens ophæng, kugleled og støddæmpere.

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 222 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.