Honda - få et tilbud på tandremsskifte

Husk at få skiftet tandremmen på din Honda i tide

26 oktober 2017, 11:48

Næste gang du skal have skiftet tandremmen, så er det en god ide at indhente tilbud fra flere autoværksteder. Det kan du bl.a. gøre ved at bruge ’Tilbudsfunktionen’ på Autobutler. Så finder du nemt og hurtigt et værksted til den rigtige pris. Husk eventuelt at indstille søgefunktionen, så du finder et værksted tæt på, hvor du bor eller arbejder.

Præcis hvad det koster at få udskiftet tandremmen på lige netop din Honda afhænger af, hvilken model du kører rundt i. Vi har hjulpet dig på vej ved at beregne en gennemsnitspris på, hvad det koster at få skiftet tandremmen på en Honda på tværs af modeller. Prisen dækker over alle tilbud, som er givet til Honda-ejere, og der er samtidig tale om en gennemsnitpris på tværs af samtlige bilmodeller. Husk at alle bilmærker har nogle modeller, som ikke kører med tandrem, men med kæde i stedet, som meget sjældent skiftes.

Skifter man en tandrem, så skifter man typisk et tandremskit + vandpumpe + kølervæske. Nogle biler har en vandpumpe, som ikke er drevet af tandrem. I dette tilfælde, skifter man kun et tandremssæt.

Spar i gennemsnit*
1.485 kr. / 22%

Brug Autobutler til at få tilbud på tandremsskift på netop din Honda.

Det er nemt at få bilen på værksted, når du bruger Autobutler. Vi sikrer, at dine tilbud er skrevet ned, og at du får opgaven lavet på FDM-stikprøvekontrollerede værksteder. Samtidig er du dækket ind under vores prismatch. Det er din garanti for et godt tilbud. Kan du fremvise et skriftligt tilbud fra et autoværksted i samme geografiske område, som er lavere end de tilbud, som du finder via autobutler.dk, så er du garanteret, at vi matcher det identiske tilbud, og at du kan få opgaven løst til samme pris på dit foretrukne værksted.

Læs mere om vores prismatch-ordning ved at klikke her

Værkstederne, der er tilknyttet vores værkstedsportal, sender altså udelukkende skriftlige tilbud. På den måde kan du nemt danne dig et overblik og sammenligne priser og indhold. Læs også på Autobutler, hvad andre bilejere har sagt om de værksteder, som du har kig på.

Hvornår er det tid til at få skiftet tandremmen?

Din Honda er udstyret med en tandrem, som forbinder knastakslen og krumtappen i bilens motor, og som sørger for, at stemplerne drives i den rigtige rækkefølge. Tandremmen er fyldt med tænder på indersiden og holdes på plads på tandhjulet af en eller flere spænderuller. Tandremmen kan godt sammenlignes med en cykelkæde, men er fremstillet af et kraftigt gummimateriale.

Til trods for, at tandremmen har en vigtig funktion, så er det de færreste bilejere, som er tilstrækkelig opmærksom på den. Men det er vigtigt, at du ikke har en slidt tandrem i din motor. En slidt tandrem har det nemlig med at springe, og sker det, kan det i værste tilfælde betyde, at både stempler og ventiler inde i motoren bliver beskadiget.

Er uheldet ude, betyder det formentligt, at hele motoren skal renoveres eller udskiftes, og regningen løber hurtigt op i mange tusinde kroner.

Tandremmen slides løbende, hver gang motoren startes. Med fremkomsten af nye og mere solide tandremme har flere bilproducenter udvidet anbefalingen for, hvor mange kørte kilometer remmen kan holde til. Engang hed det 60.000-80.000 km. Nu lyder anbefalingerne nogle gange på helt op til 100.000 eller 200.000 km.

Tandremmens levetid er dog begrænset til et vist antal år. Visse bilproducenter anbefaler, at tandremmen på ældre årgange udskiftes hvert 4. år, mens nyere årgange kan nøjes med at få tandremmen skiftet hver 5. år. Dog vil det altid være det kørte antal kilometer, der afgør, hvornår tandremmen skal skiftes.

Ved at læse i bilens servicebog kan du se, hvornår det er tid til at få remmen skiftet. Fremgår det ikke nogen steder, så kontakt dit lokale værksted, som kan kontrollere remmens holdbarhed. Det kan også være, at værkstedet ved sidste tandremsskifte har påklistres et mærkat i motorrummet, der viser kilometertallet for sidste tandremsskift.

Er du fiks på fingrene, eller autodidakt hobbymekaniker, kan det faktisk lade sig gøre selv at udskifte tandremmen, men det er ikke nogen nem opgave at gå i gang med. Udskiftningen af en tandrem kræver nemlig det rigtige værktøj, og at en del af motoren skilles ad, så for de fleste bilejere vil det være den bedste løsning at køre bilen på værksted.

Hvorfor skifter værkstedet også vandpumpen på din Honda?

Tandremmen på din Honda arbejder sammen med vandpumpen, der sørger for, at motoren ikke overophedes. Det sker helt enkelt ved, at der pumpes kølervæske gennem systemet, ind i motoren og tilbage igen.

Er tandremmen slidt, så fungerer vandpumpen ikke optimalt, og det kan nemt resultere i en overophedning af motoren. Det er ikke kun tandremmen, der slides. Det gør vandpumpen også, og derfor vælger mange værksteder at skifte både tandrem og vandpumpe på samme tid.

Ny brugt Honda – sørg for at få tandremmen skiftet

Overvejer du at købe en brugt bil, så husk at få sælger til at oplyse, hvornår tandremmen sidst blev udskiftet. Kan sælger ikke det, og fremgår det ikke af enten servicebogen eller en mærkat i motorrummet, så prøv at kontakte det værksted, som tidligere har serviceret bilen. Du kan være heldig, at man her kan oplyse, hvornår tandremmen sidst blev skiftet eller endnu bedre, hvornår den bør skiftes næste gang.

2 faktorer, der kan påvirke tandremmen

Ved almindelig kørsel slides tandremmen, men der er også andre faktorer, som kan påvirke remmen, og som er med til at gøre, at den bør udskiftes.

Temperatursvingninger
Tandremmen, der er lavet af et kraftigt gummemateriale, kan ved store temperatursvingninger både udvide sig og trække sig sammen. Når remmen giver sig, kan det over tid medføre, at der opstår små revner i overflade. Det gælder primært på en ældre tandrem, som på den måde begynder at vise ’træthedstegn’. Tandremmen kan også begynde at flosse i kanten. Hold derfor øje med bilens tandrem og få den skiftet, hvis den begynder at se slidt ud i overfladen.

Undgå olielækager i motorrummet
Sørg for at holde motorrummet fri for olie. Opdager du, at der er kommet olielækager i motorrummet på din Honda, så sørg for at få det fjernet og få samtidig identificeret fejlen, inden olien når at sætte sig på tandrem og tandhjul. I værste fald kan det nemlig få remmen til at glide af tandhjulet, og som allerede nævnt kan det betyde uoprettelige skader på motoren.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.