Tandremmen i aktion på en Dacia

Hvad koster det at få skiftet bilens tandrem?

19 juni 2019, 10:50

I motoren arbejder tandrem og vandpumpe sammen. Kølervæsken cirkulerer ved hjælp af vandpumpen rundt i systemet, så motoren ikke bliver overophedet under kørsel.

Både tandrem og vandpumpe slides i takt med, at bilens kilometertal stiger, og mange værksteder vælger derfor at udskifte både tandrem og vandpumpe på samme tid.

Tidsforbrug og arbejdsløn vil altid være den største post på regningen, når bilens tandrem skal udskiftes. Derfor bør man også undersøge værkstedernes timepris, inden bilen køres på værksted for at få udskiftet tandremmen.

Nedenfor har vi beregnet gennemsnitsprisen for, hvad det koster at få skiftet tandremmen på en Dacia. Den anførte pris dækker over alle Dacia-modeller, og udregningen er baseret på de mange tusind tilbud, som værkstederne har sendt til brugerne af Autobutler.

Sammenlign og spar* Du sparer i gennemsnit*
DKK 1.296 18%

Brug ’Tilbudsfunktionen’ på Autobutler og opret en sag. Kort efter vil du modtage 3 skriftlige tilbud. Værkstederne beskriver opgaven, og giver dig en pris på, hvad det koster at få arbejdet udført.

Inden du vælger værksted, så klik ind og læs andre bilejeres bedømmelser af de enkelte værksteder. På den måde bliver det lettere for dig at finde det bedste værksted til prisen.

Derfor skal tandremmen skiftes

Tandremmen i din Dacia er en af motorens vigtigste funktioner. For tandremmen er den komponent, som driver knastakslen og styrer samspillet mellem stempler og ventiler.

Tandremmen består af et kraftigt, syntetisk gummimateriale. Med tiden vil gummiet mørnes. Det ses ved, at overfladen begynder at slå revner samtidig med, at kanterne på remmen kan se flosset ud.

Når tandremmen slides, øges risikoen for at den springer, og springer tandremmen under kørsel risikerer man, at motorens stempler og ventiler bliver beskadiget.

Desværre viser det sig ofte, at det er de færreste bilejere, som har fokus på tandremmens betydning. Mange overser faresignalerne, og i tilfælde af en sprunget tandrem venter der ofte en ubehagelig ekstraregning og i værste fald en ødelagt motor.

Derfor anbefales det, at man som bilejer med jævne mellemrum får efterset og udskiftet tandremmen, hvis det er nødvendigt.

Typisk bliver tandremmen efterset, når bilen er til service, og det vil også fremgå af bilens servicemanual, hvornår tandremmen sidst blev skiftet.

Nogle værksteder sætter også et mærkat i motorrummet, der viser kilometertallet for sidste tandremsskift. Regn med at tandremmen skal skifters, når din Dacia har kørt mellem 100.000 – 200.000 km.

To grunde til at tandremmen skal skiftes

Olielækager - i motorrummet er af flere årsager en alvorlig sag. Hvis olien siver ind mellem tandrem og tandhjul, kan det få tandremmen til at glide af tandhjulet. Det vil med stor sandsynlighed forårsage skader på motoren. Sørg derfor for at holde motorrummet rent. Ses der olielækager i motorrummet, skal du straks kontakte dit værksted for at finde frem til fejlen.

Udskift den gamle tandrem - en tandrem er udstyret med tænder, som kører på et særligt tandhjul. Tidligere var tandremmen både kantet og trapezformet og ikke nær så elastisk, som nutidens modeller. Fremkomsten af nye og mere holdbare tandremme har fået flere bilproducenter til at ændre på anbefalingen om, hvor mange kørte kilometer remmen kan holde til. Viser det sig, at du kører rundt med en ældre tandrem, så sørg for at få skiftet til en nyere model, som altså holder væsentligt længere.

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.