Pris på bremseskiver til BMW

Bremser BMW – Få et godt tilbud

Mange nye biler har en nødbremse, der automatisk bremser bilen, hvis bilisten eksempelvis er ved at køre ind i den forankørende bil. Det officielle navn på den automatiske nødbremse er AEB og stammer fra Euro NCAP, der crashtester alle nye biler.

Vi har beregnet prisen på bremseskift til BMW her:

Spar i gennemsnit*
1.045 kr. / 24%

På nogle bilmærker, og på bestemte modeller, er AEB-bremsesystemet (AEB-City) standardudstyr. Det gælder som oftest modeller i luksusklassen på mærker, som eksempelvis Volvo, Mercedes og BMW.

Det automatiske bremsesystem har vundet indpas de senere år, og FDM har tidligere vurderet, at sikkerhedssystemet vil komme til at betyde færre trafikdræbte. Den automatiske nødbremse, som hos BMW kaldes for ’Driving Assistant Plus’, funger ved, at bilen bremses helt ned i fart ved mødet med forhindringer.

Mens nogle biler kun reagerer ved hastigheder op til 30 km/t (AEB City), fungerer det på andre modeller selv ved kørsel på motorvej (AEB Inter-Urban). Endelig så findes der en version, som får bilen til at standse, når der er fodgængere foran bilen (AEB Pedestrian). Det moderne sikkerhedsudstyr er betryggende at køre med, men det virker kun, hvis bilens bremser i øvrigt fungerer som de skal.

Når du kører din BMW til serviceeftersyn, skal du derfor sikre dig, at mekanikeren foretager et kontroltjek af bilens bremser. Bed mekanikeren kigge ind bag fælgen for at tjekke, hvor slidte bremserne ser ud. Selvom du har mekanikerens ord på, at bremserne er i orden, så er det vigtigt, at du også selv er opmærksom på, om bilens bremsesystem pludselig reagerer anderledes. Oplever du uregelmæssigheder, bør du hurtigst muligt få foretaget en bremseinspektion, som kan vise om det eventuelt er påkrævet med en rensning, smøring og justering af bremserne.

Bremseskift – få en god pris

Når du skal have din BMW på værksted kan det være en god ide, at indhente flere tilbud, og sammenligne både pris og indhold. Bruger du Autobutler kan der være penge at spare. Tilbage i 2013 foretog Autobutler nemlig et pristjek på alle bremseopgaver, som var sendt i udbud blandt de tilknyttede værksteder.

Resultatet viste, at man som bilejer kunne spare helt op til 31 pct. på værkstedsregningen ved at vælge det billigste fremfor det dyreste tilbud.

Skal du have udskiftet bremserne på din BMW, så regn med, at det i gennemsnit koster 2.683 kr. Prisen er udregnet på basis af alle de tilbud på bremseskift til BMW, som er sendt til brugerne af Autobutler.

Samtidig dækker prisen over alle BMW-modeller. Opret en opgave på Autobutler og få tre skriftlige tilbud fra værksteder nær, hvor du bor eller arbejder. På Autobutler får du fra alle værksteder en detaljeret beskrivelse af opgavens omfang. Det er din sikkerhed for, at du kan vælge det rigtige værksted.

Læs tilbuddet grundigt igennem, når bremserne skal skiftes

Når du får tilbud på et bremseskift til din BMW, så har værkstederne opgjort, hvor meget reservedelene koster, og hvor lang tid det forventes at tage for at få udskiftet bremsedelene. Ved at sammenligne de forskellige tilbud kan du se, om værkstedet har beregnet, at der både skal skiftes bakker, kaliber samt bremseklodser og skiver.

Nye bremserør indgår sjældent i tilbudsgivningen med mindre, at du selv har anført, at de skal skiftes. Men for en sikkerheds skyld kan det være en god ide, at bede mekanikeren om at tjekke, at bremserørene er, som de skal være.

Er det tid til at få skiftet bremser?

Hvor ofte du skal have skiftet bremseklodser, og eventuelt bremseskiver på din bil, kommer helt an på din kørestil og dit kørselsmønster. Bremserne slides eksempelvis mindre, hvis du mest kører på landeveje eller motorveje, og samtidig undgår hårde opbremsninger.

Det er relativt let at opdage, når bremseklodserne er slidt ned. Næsten alle biler har i dag en bremseindikator, som slides under kørsel. Når bremseklodserne er ved at være slidt ned, aktiveres en advarselslampe i bilens instrumentbræt, som fortæller dig, at et forestående bremseskift er under vejs.

Selvom der ikke er nogen advarselslamper, som lyser i instrumentbrættet, så kan det være tegn på at klodserne skal skiftes, hvis opbremsningen virker ’ujævn’ eller der kommer en hylelyd, når du aktiverer bremserne.

Nedenfor får du en oversigt over nogle af de punkter, som du skal være opmærksom på med din bils bremser. Har du oplevet bare ét af punkterne, så er det tid til at få bilen på værksted.

  • Når du drejer, larmer bremserne. Det er formentlig tegn på, at bremsekaliberen ikke sidder, som den skal i forhold til bremseskiven.
  • En skurrende lyd kan skyldes, at der sidder en smule rust på skiverne. Rusten slides af ved opbremsning, og lyden vil forsvinde efter kort tids kørsel. Forsvinder lyden ikke, bør du få bremserne efterset.
  • Bremseklodserne kan være slidt skæve, hvis du oplever, at bilen trækker til siden, når du bremser.
  • Når du træder på bremsepedalen, ryger den næsten i bund, førend bremserne virker. Bremsesystemet mangler bremsevæske. Kør bilen på værksted og få undersøgt, om der er problemer med et utæt bremsesystem.
  • Oplever du det modsatte, at bremsepedalen er hård at træde ned, skyldes det formentligt, at bremseforstærkeren er gået.

Spar på bremserne

Din kørestil har betydning for, hvor ofte dine bremser skal udskiftes. Venter du som regel altid med at tage farten af til sidste øjeblik inden et lyskryds, og laver du tit hårde opbremsninger fra høj fart? Er svaret ja, så slider du mere end nødvendigt på dine bremser, og du vil opleve, at du lidt for ofte skal have bremserne udskiftet.

De hårde opbremsninger slider nemlig meget mere på bremseskiverne i modtætning til, hvis du sænkede farten i god tid, og foretog mere bløde opbremsninger. Spar på bremserne, ved at være forudseende, og slippe speederen i god tid.

Alt om bilens bremser

Få tilbud og sammenlign priser på bremser

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.