Er bilen klar til sommerferie?

Skrevet af Autobutler.dk d. 1. juni 2015, 10.53

Gør bilen klar til sommerferie

Er bilen klar til sommerferie?

Sommeren er over os, og det er vigtigt at forberede din bil til alle sommerens udflugter og ferier. Derfor anbefaler vi dig at få kontrolleret de mest gængse ting på bilen.

Olie og oliefilter

Olien på bilen sørger for, at motoren bliver smurt korrekt for at undgå at motoren brænder sammen. Derfor er det vigtigt at sikre, at der er den rette mængde olie på, og at den ikke er gammel. Hvis du skifter olien, bør du også skifte oliefilter.

Læs mere om "olieskift og skift af oliefilter" her eller bestil "3 gratis tilbud fra dine nærmeste mekanikere" her.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Dæk

Mange kilometer på vejene slider på dækkene, derfor er det vigtigt at sikre, at dækkene ikke er slidte og har det korrekte dæktryk. Husk også at have et reservedæk og reparationsgrej med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Hos Autobutler kan vi eventuelt hjælpe dig med et abonnement hos Falck. "Log ind på din autobutler-profil " og få et uforpligtende tilbud på vejhjælp med ekstra rabat, når du tegner det gennem os.

I bilens servicebog eller ved dørstolpen vil der stå, hvorledes dæktrykket skal være, afhængigt af hvordan bilen er læsset. Kontroller at dæktrykket er korrekt, også når bilen er fuldt læsset. Dette sparer dig i brændstof, og sikrer, at dækkene slides jævnt. Husk at tjekke de individuelle regler for dækmønster i de forskellige lande hvis du skal på kør-selv-ferie.

Læs mere om "dæk og dækskifte" her »

Lys og lygter

Tjek at alle lygter lyser, som de skal. Når du fylder bagagerummet, og på den måde løfter fronten, skal du sikre, at du ikke blænder andre med dine lygter. Nogle biler har ikke selvnivellerende (Automat-indstillede) lygter, og her kan et "lokalt værksted" hurtigt hjælpe dig med at få indstillet dine lygter korrekt.

Bremser

Overvejer du en tur til udlandet, er det ekstra vigtigt at bilens bremser er i orden. Bremserne skal kunne klare en større belastning, hvis du skal køre i områder med andre stigninger end dem i Danmark. For at sikre at du ikke slider for meget på dine bremser, anbefaler vi dig at huske tommelfinger reglen: ”Kør altid ned ad bjerget i samme gear, som du ville have kørt op ad bjerget i”. På den måde risikerer du ikke, at dine bremser er overophedede, og derfor ikke formår at standse bilen.

Læs mere om "bremser" her »

Viskerblade

Vinteren er slut, men derfor skal viskerbladene stadig være i orden. Danmark har mange regnfulde dage, og derfor er det vigtigt, at dit udsyn i bilen er i orden.

Bilbatteri

Kontrollér at bilens batteri lader, og at generatoren virker, så du ikke risikerer, at bilen ikke vil starte, når du holder ved en tysk rasteplads i 28 grader uden AC.

Airconditio/Klimaanlæg

Få kontrolleret dit AC/klima anlæg. Mange billister glemmer desværre, at de også skal bruge deres klimaanlæg eller AC om vinteren, og derfor vil anlægget ikke altid starte, når det endelig bliver varmt nok, til at man føler behov. Få derfor kontrolleret om det virker, som det skal og få eventuelt fyldt kølemiddel på. Læs mere om "aircondition" eller "få 3 gratis tilbud fra dine nærmeste mekanikere" her.

Tandrem

Vær opmærksom på at bilens tandrem ikke er mør, slidt eller revnet. Dette kan medføre store skader på bilens motor. Se i din servicebog om producenten anbefaler udskiftning af din vandpumpe, ved tandrems skift. Du kan ikke selv kontrollere tandremmen, så det vil altid være en god idé, at "få lavet et kontroleftersyn" inden du skal køre langt i flere dage.

"Læs mere om tandrem og tandremsskift" her »

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Alt om bilens bremser

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu