Sommervejr og bil med hund, der stikker hovedet ud

Er bilen klar til sommerferie?

22 juni 2021, 10:53

Sommeren er her, og det er vigtigt at forberede din bil, så kan klare sommerens udflugter og ferier. Vi anbefaler at du får tjekket bilen før din ferie.

Olie og oliefilter

Olien på bilen sørger for, at motoren bliver smurt korrekt for at undgå, at motoren brænder sammen. Derfor er det vigtigt at sikre, at der er den rette mængde olie på, og at den ikke er gammel. Hvis du skifter olien, bør du også skifte oliefilter.

Læs mere om "olieskift og skift af oliefilter" og bestil tilbud på olieskift og skift af oliefilter

Dæk

Mange kilometer på vejene slider på dækkene, og derfor er det vigtigt at sikre, at dækkene ikke er slidte og har det korrekte dæktryk. Husk også at have et reservedæk og reparationsgrej med i bilen, hvis uheldet skulle være ude.

I bilens servicebog eller ved dørstolpen vil der stå, hvorledes dæktrykket skal være, afhængigt af hvordan bilen er læsset. Kontroller at dæktrykket er korrekt, også når bilen er fuldt læsset. Dette sparer dig i brændstof og sikrer, at dækkene slides jævnt. Husk at tjekke de individuelle regler for dækmønster i de forskellige lande, hvis du skal på kør-selv-ferie.

Læs mere om "dæk og dækskifte" her »

Lys og lygter

Tjek at alle lygter lyser, som de skal. Når du fylder bagagerummet, og på den måde løfter fronten, skal du sikre, at du ikke blænder andre med dine lygter. Nogle biler har ikke selvnivellerende (Automat-indstillede) lygter, og her kan et "lokalt værksted" hurtigt hjælpe dig med at få indstillet dine lygter korrekt.

Bremser

Overvejer du en tur til udlandet, er det ekstra vigtigt, at bilens bremser er i orden. Bremserne skal kunne klare en større belastning, hvis du skal køre i områder med andre stigninger end dem i Danmark. For at sikre at du ikke slider for meget på dine bremser, anbefaler vi dig at huske tommelfinger reglen: ”Kør altid ned ad bjerget i samme gear, som du ville have kørt op ad bjerget i”. På den måde risikerer du ikke, at dine bremser er overophedede og derfor ikke formår at standse bilen.

Læs mere om "bremser" her

Viskerblade

Vinteren er slut, men derfor skal viskerbladene stadig være i orden. Danmark har mange regnfulde dage, og derfor er det vigtigt, at dit udsyn i bilen er i orden.

Bilbatteri

Kontrollér at bilens batteri lader, og at generatoren virker, så du ikke risikerer, at bilen ikke vil starte, når du holder ved en tysk rasteplads i 28 grader uden AC.

Aircondition/klimaanlæg

Få kontrolleret dit AC/klimaanlæg. Mange billister glemmer desværre, at de også skal bruge deres klimaanlæg eller AC om vinteren, og derfor vil anlægget ikke altid starte, når det endelig bliver varmt nok, til at man føler behov. Få derfor kontrolleret om det virker, som det skal og få eventuelt fyldt kølemiddel på. Læs mere om "aircondition".

Tandrem

Vær opmærksom på at bilens tandrem ikke er mør, slidt eller revnet. Dette kan medføre store skader på bilens motor. Se i din servicebog om producenten anbefaler udskiftning af din vandpumpe, ved tandremsskift. Du kan ikke selv kontrollere tandremmen, så det vil altid være en god idé, at "få lavet et kontroleftersyn" inden du skal køre langt i flere dage.

Alt om bilens bremser

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.