Blog

Er bilen klar til sommerferie?

01 juni 2015, 10:53

Gør bilen klar til sommerferie

Er bilen klar til sommerferie?

Sommeren er over os, og det er vigtigt at forberede din bil til alle sommerens udflugter og ferier. Derfor anbefaler vi dig at få kontrolleret de mest gængse ting på bilen.

Olie og oliefilter

Olien på bilen sørger for, at motoren bliver smurt korrekt for at undgå at motoren brænder sammen. Derfor er det vigtigt at sikre, at der er den rette mængde olie på, og at den ikke er gammel. Hvis du skifter olien, bør du også skifte oliefilter.

Læs mere om "olieskift og skift af oliefilter" her eller bestil "3 gratis tilbud fra dine nærmeste mekanikere" her.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Dæk

Mange kilometer på vejene slider på dækkene, derfor er det vigtigt at sikre, at dækkene ikke er slidte og har det korrekte dæktryk. Husk også at have et reservedæk og reparationsgrej med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Hos Autobutler kan vi eventuelt hjælpe dig med et abonnement hos Falck. "Log ind på din autobutler-profil " og få et uforpligtende tilbud på vejhjælp med ekstra rabat, når du tegner det gennem os.

I bilens servicebog eller ved dørstolpen vil der stå, hvorledes dæktrykket skal være, afhængigt af hvordan bilen er læsset. Kontroller at dæktrykket er korrekt, også når bilen er fuldt læsset. Dette sparer dig i brændstof, og sikrer, at dækkene slides jævnt. Husk at tjekke de individuelle regler for dækmønster i de forskellige lande hvis du skal på kør-selv-ferie.

Læs mere om "dæk og dækskifte" her »

Lys og lygter

Tjek at alle lygter lyser, som de skal. Når du fylder bagagerummet, og på den måde løfter fronten, skal du sikre, at du ikke blænder andre med dine lygter. Nogle biler har ikke selvnivellerende (Automat-indstillede) lygter, og her kan et "lokalt værksted" hurtigt hjælpe dig med at få indstillet dine lygter korrekt.

Bremser

Overvejer du en tur til udlandet, er det ekstra vigtigt at bilens bremser er i orden. Bremserne skal kunne klare en større belastning, hvis du skal køre i områder med andre stigninger end dem i Danmark. For at sikre at du ikke slider for meget på dine bremser, anbefaler vi dig at huske tommelfinger reglen: ”Kør altid ned ad bjerget i samme gear, som du ville have kørt op ad bjerget i”. På den måde risikerer du ikke, at dine bremser er overophedede, og derfor ikke formår at standse bilen.

Læs mere om "bremser" her »

Viskerblade

Vinteren er slut, men derfor skal viskerbladene stadig være i orden. Danmark har mange regnfulde dage, og derfor er det vigtigt, at dit udsyn i bilen er i orden.

Bilbatteri

Kontrollér at bilens batteri lader, og at generatoren virker, så du ikke risikerer, at bilen ikke vil starte, når du holder ved en tysk rasteplads i 28 grader uden AC.

Aircondition/Klimaanlæg

Få kontrolleret dit AC/klima anlæg. Mange billister glemmer desværre, at de også skal bruge deres klimaanlæg eller AC om vinteren, og derfor vil anlægget ikke altid starte, når det endelig bliver varmt nok, til at man føler behov. Få derfor kontrolleret om det virker, som det skal og få eventuelt fyldt kølemiddel på. Læs mere om "aircondition" eller "få 3 gratis tilbud fra dine nærmeste mekanikere" her.

Tandrem

Vær opmærksom på at bilens tandrem ikke er mør, slidt eller revnet. Dette kan medføre store skader på bilens motor. Se i din servicebog om producenten anbefaler udskiftning af din vandpumpe, ved tandrems skift. Du kan ikke selv kontrollere tandremmen, så det vil altid være en god idé, at "få lavet et kontroleftersyn" inden du skal køre langt i flere dage.

"Læs mere om tandrem og tandremsskift" her »

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Alt om bilens bremser

3 tilbud og sammenlign priser på Service og eftersyn

FDM stikprøvekontrol
FDM udfører stikprøvekontrol af værkstederne på autobutler.dk. Det betyder, at kun de bedste værksteder er på autobutler.dk, og at kvaliteten på arbejdet på din bil altid er i top.
Prisgaranti på alle opgaver
Vær sikker at du alltid får den beste prisen med prisgaranti.
Fair og transparente priser
Se alle priser i forbindelse med reparationen.
24 måneders garanti
Med Autobutler får du 2 års garanti på alt service- og reparationsarbejde udarbejdet i samarbejde med FDM

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 446 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert.

Få tilbud nu