Anhængertræk på bilen - det er nemt at få monteret

Skrevet af Autobutler.dk d. 29. juli 2016, 10.33

Pris på montering af anhængertræk, jydekrog eller trækkrog

Sommeren er for alvor over os, og uanset om man skal kunne montere et cykelstativ bag på bilen, drømmer om en ferie med campingvogn eller bare har brug for at kunne køre traileren på genbrugspladsen med affald, så kræver det et anhængertræk på bilen.

Eftermontering af anhængertræk, jydekrog, trækkrog eller tilkoblingsanordning er ikke nogen hel billig udskrivning. Autobutler.dk har undersøgt gennemsnitspriserne for en række populære bilmærker. Undersøgelsen er baseret på mere end 3.441bilejere, som i 2015, via autobutler.dk, har forespurgt på et tilbud om at få eftermonteret et anhængertræk.

Gennemsnitsprisen, fordelt på 10 forskellige bilmærker, var på 4.858 kr., men der kan være store besparelser, hvis du gør dit forarbejde og er villig til at køre lidt efter værkstedet.

Nedenfor ses priser for de 10 mest populære bilmærker:

Gennemsnitspriser på montering af anhængertræk 2015
Gennemsnitspriser på montering af anhængertræk 2015
Gennemsnitspriser på montering af anhængertræk 2015

Hér kan du downloade gennemsnitspriserne på montering af anhængertræk som PDF-fil »

Gør som mere end 300.000 andre bilejere allerede har gjort. Få 3 tilbud på vores værkstedsportal, autobutler.dk, og husk på, at når man bruger autobutler.dk er du blandt andet sikret FDMs stikprøvekontrol, 24 måneders reparationsgaranti og aftaler på skrift. Vi giver vores brugere gennemsigtighed og tryghed og sikrer, at alle reparationer og værkstedsbesøg fås til en fair pris.

Det skal du være opmærksom på

Inden du klikker for at bestille et tilbud, så giver vi dig nedenfor en række gode råd til, hvad skal du være opmærksom på, når du vil have eftermonteret et anhængertræk på din bil.


Hvor tung en anhænger giver dit kørekort og din bil dig ret til at trække?

Alle må køre med trailer eller campingvogn i Danmark på et almindeligt kørekort (B). Er du i tvivl om, hvor meget vægt du må køre med, så er det altid en god ide at forhøre dig på dit lokale værksted. Og er du stadigvæk i tvivl, så er der faktisk hjælp at hente på politiets hjemmeside.

Hovedreglen er, at anhængeren inkl. last maksimalt må veje 750 kg. Samtidig må bil og anhænger ikke have en totalvægt på mere end 3500 kg. Ved at supplere med ekstra kurser hos en køreskole er det dog muligt at kunne køre med en anhænger, som alene vejer 3500 kg. Endelig kan den tilladte vægt på anhængeren øges yderligere ved erhvervelse af lastbilkørekort.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Model og design

Der findes flere forskellige typer af anhængertræk. Først og fremmest er det vigtigt, at man vælger en trækkrog, som overholder de gældende europæiske og danske regler. Vælger du selv at købe anhængertrækket, så køb gennem en dansk online butik. Det øger nemlig chancen for, at anhængertrækket rent faktisk er godkendt til brug i Danmark. Herhjemme er svanemodellen den mest brugte model. Den er godkendt af myndighederne og fås både som et fastmonteret eller et aftageligt anhængertræk. Endelig kan man vælge et justerbart anhængertræk, som kan indstilles, så kuglen sidder i en passende højde i forhold til det, som der køres med.

Den aftagelige krog vil for mange bilejere nok være det foretrukne valg. Bilen får nemlig et flottere udtryk, men når de fleste alligevel vælger en fast monteret krog, så skyldes det bl.a. besværet med at skulle koble krogen af og på. Samtidig risikerer man, at de bevægelige dele på det aftagelige anhængertræk med tiden ruster og sætter sig fast.

Skal der være bremser på anhængeren?

Hvis anhængeren vejer mere end 750 kg inkl. last, skal den have sit eget bremsesystem. Har traileren eller campingvognen eget bremsesystem, så er det vigtigt, at du ind imellem får det tjekket på dit værksted, så du er sikker på at det virker korrekt. Er bremserne defekte kan det koste en bøde.

Husk at bilen skal omregistreres

Det er fuldt lovligt selv at installere anhængertrækket, men husk, at gør man det selv, så skal bilen efterfølgende til syn. Vil du slippe for besværet, så få det lokale værksted til at montere anhængertrækket på din bil.

Uanset om du er gør-det-selv typen eller ej, så skal bilen omregistreres. Men den skal kun forbi en synshal, hvis den er 8 år eller ældre. Er bilen nyere end 8 år, og er anhængertrækket monteret af et godkendt værksted eller en autoriseret forhandler, kan man få en såkaldt "Erklæring om synsfri sammenkobling", som værkstedet/forhandleren har underskrevet og stemplet. Kør herefter til den nærmeste synshal og fremvis dokumentet. Så er du klar til at køre med anhænger. Er du i tvivl om, hvordan det foregår, eller vil du slippe for besværet, så spørg på værkstedet, som ofte tilbyder en samlet pakke, der gør bil plus anhængertræk helt klar til brug.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Løbende tjek og sikkerhed

Når anhængeren kobles på bilen skal der altid benyttes en såkaldt springwire, som sættes fast i et lille øje på anhængertrækket. Den lille anordning sikrer, at anhængeren ikke løber løbsk, hvis den skulle ryge af krogen. Husk, at du skal kontrollere lys, nummerpladelys, blinklys og bremselys, hver gang anhængeren kobles til bilen. Hvis der er en defekt vanker der en bøde, så det gælder om at få det repareret på et kvalitetsværksted, inden der køres med anhængeren.


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Volkswagen Golf VI – 2012
God service - smilende og venlige. Fik bilen på værksted samme dag og kunne hente den senere på d...
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Volkswagen Golf VI – 2012
God service - smilende og venlige. Fik bilen på værksted samme dag og kunne hente den senere på d...
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Opret en opgave nu