Få tandremsskifte til en god pris

Få en god pris på tandremsskift

Tandremmen er en af motorens vigtigste funktioner. Det er nemlig tandremmen, der styrer samspillet mellem stempler og ventiler. Remmen er fremstillet af et stærkt gummi materiale, som over tid og ved store temperaturudsving kan mørnes, flosse og slå revner i overfladen.

Hvis tandremmen springer, mens bilen er i gang, kan der ske uoprettelige skader på motorens ventiler og stempler. I værste fald kan det betyde, at motoren skal udskiftes.

Derfor er det vigtigt at holde øje med tandremmen på din bil. Og det er især vigtigt, hvis du har købt en brugt bil og ikke ved, hvornår der sidst blev foretaget en udskiftning af tandremmen på bilen.

Det er imidlertid de færreste bilejere, der ved, hvornår det er tid til at få foretaget et tandremsskift. Men rent faktisk fremgår det som oftest af bilens servicebog, hvor det oplyses, hvor mange kilometer bilen må have kørt, eller også hvor gammel bilen må være, førend tandremmen skal skiftes. Er du i tvivl, så er det altid en god ide at spørge mekanikeren, næste gang bilen er på værksted.

Få tilbud på ny tandrem

Hvad koster et tandremsskift?

At få skiftet tandrem kan godt være en bekostelig affære. Tandremmen i sig selv koster ikke alverden, men det kan, afhængig af bilmærke og model, være en vanskelig og tidskrævende opgave at få remmen af og den nye tandrem monteret. Er vandpumpen drevet af tandremmen, kræver det også en udskiftning af vandpumpen. Arbejdslønnen er altså den største udgift, og derfor skal du være ekstra opmærksom på værkstedernes timepris, hvor der kan være store forskelle.

Autobutler har undersøgt prisen på et tandremsskift baseret på 4.594 tandremsskift foretaget i 2015 via Autobutler. Gennemsnitsprisen er på 4.323 kroner og dækker bl.a. over de 10 mest populære bilmærker:

Gennemsnitspriser på skifte af tandrem 2015

Gennemsnitspriser på skifte af tandrem 2015

Gennemsnitspriser på skifte af tandrem 2015

Hér kan du downloade gennemsnitspriserne på tandremsskifte som PDF-fil »

Hos Autobutler får du tilbud på skift af tandrem, og du kan sammenligne værkstederne både på pris, men også på andre bilejeres bedømmelser. Det er nemt at søge efter dit sædvanlige værksted og lade det være et af de valgte til opgaven. Vi hjælper dig på en enkel og overskuelig måde med at finde et godt værksted til prisen.

Tid til et tandremsskift - det skal du være opmærksom på

En tandrem er ikke vedligeholdelsesfri og skal typisk udskiftes ved ca. 120.000-240.000 km. Eller hver 4-10 år alt afhængig af antal kørte kilometer. I din bils servicemanual står der nogle intervaller for, hvornår et tandremsskift skal ske.

Vær sikker på at få den rigtige tandrem

Før i tiden var tandremmen en kantet og trapezformet størrelse. I dag er en tandrem buet og mere elastisk. Det betyder også, at den holder væsentligt længere.

Hvis bilen holder meget stille

Tandremmen kan blive stiv, hvis der går lang tid, imellem du kører. For bilejere med et lavt kilometertal er det derfor ekstra vigtigt, at skifte tandremmen med ét års interval.

Før bilferien starter

Når bilen er pakket med et par hundrede kilos baggage, og strækninger på flere tusinde kilometer tilbagelægges, så belastes bilen mere end normalt. Derfor kan det være en god ide at overveje en udskiftning før en længere bilferie, da tandremmen ikke bør være mør, træt eller revnet.

Gode råd om tandremsskift

  • Find ud af, hvornår tandremmen skal skiftes.
  • Vær sikker på, at servicebogen er ajourført – ellers kan du ikke stole på den.
  • Ved køb af brugt bil: Spørg sælgeren, hvornår tandremmen sidst blev skiftet.
  • Er du i tvivl, så få tandremmen skiftet, inden det går galt.

Brug Autobutler for at få en god pris og service. Du er garanteret en høj kvalitet. Derudover kan du læse andre brugers bedømmelser for at føle dig tryg, når du bestemmer dig for et værksted. Samtidig gives der to års garanti på dine reparationer, ligesom samarbejdet med FDM sikrer dig som bilejer, at værkstederne løbende bliver udsat for stikprøvekontrol. Det er din garanti for, at kvaliteten er i top på alle værksteder, som samarbejder med Autobutler.

Alt om tandrem, kilerem og ventilatorring

Få tilbud og sammenlign priser på tandrem

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.