Fiat 500 Cabriolet koster dig mindst

Skrevet af Autobutler.dk d. 12. juni 2013, 09.32

Fiat 500 Cabriolet har bedste økonomi

Den 2-cylindrede Fiat 500 Cabriolet er den bil med blød hat, der har bedste totaløkonomi.

Hvilken cabriolet er billigst?

I Cabrioletanalysen 2012 fra bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk var Smart billigste cabriolet med 1,74 kr. pr. kørt kilometer, men i år må den åbne bybil nøjes med andenpladsen efter Fiat 500. Det skyldes primært, at Fiat har sænket prisen på billigste 500 cabriolet fra 189.000 kroner i 2012-analysen til 150.000 kr. i 2013-analysen. Til gengæld må køberen nu nøjes med 2 cylindre, mens sidste års deltager var 4-cylindret.

Men også den 4-cylindrede udgave er blevet betragteligt billigere, og da Smart ikke har sat prisen tilsvarende ned i perioden og desuden belastes af forhøjede ejerafgifter på dieselbiler indført siden 2012-analysen, har det forrykket regnestykket så meget, at også den 4-cylindrede Fiat 500 kniber sig et par øre under kilometerprisen for Smart.

Sagt på en anden måde: I år kan man få hele to bilmodeller med »blød hat« under 2 kroner pr. kilometer. I 2012-analysen kun en bilmodel, nemlig Smart. Og da sidstnævnte er en ren 2-sæder, mens der er plads til 4 inklusive et par mindre personer bag i den åbne Fiat, må det konstateres, at drømmen om en cabriolet er rykket nærmere for mange danskere.

Man kan jo også købe brugt. Ifølge Bilmagasinet kan det snildt finde fine brugte cabrioleter til 150.000 kr. op opefter. Ofte er der med ældre cabrioleter det problem, at kalechen er i stykker. En udskiftning kan for eksempel koste 13.525 kr. for en Renault 19 og 19.994 kr. for en BMW 320, viser tal fra autobutlers store database. Vil man have en sikker indikation på opgavens pris, bør man sende en gratis forespørgsel til 3 lokale autobutler-værksteder.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Det samlede regnestykke

Man kan undre sig over, at den 4-cylindrede Fiat 500C har bedre totaløkonomi end Smart. Udgiften til brændstof er nemlig 16.000 kr. højere for den 4-årige perioden. Men værditabet på Smart’en er til gengæld tilsvarende 16.000 kr. højere. Og da den koster 2.160 kr. mere i ejerafgift, tipper det samlede regnestykke til fordel for italieneren.

Sammenligner vi de åbne udgaver af Fiat 500 og Smart med deres lukkede søskende, er der stadig en ekstrapris forbundet med luft i håret. Men for Fiats vedkommende er forskellen ikke voldsom. Kilometerprisen for en lukket 500 er 1,63 kr. i følge Småbilsanalysen 2013 fra Bilpriser.dk. Blot 12 øre mindre end for den åbne udgave. At vælge Smart som cabriolet er dog fortsat lidt af en luksusbeslutning. Merpris pr. kilometer er betragtelige 57 øre pr. kilometer.

Hvor merprisen for at gå en klasse op fra mikro til mini eller fra mini til lille mellemklasse ikke nødvendigvis er voldsom stor, når det gælder biler med fast tag, er der for cabrioleternes vedkommende en høj pris at betale. Billigste åbne mini er Citroen DS3 cabriolet til 2,63 kr. pr. kilometer. ca. 50 pct. mere end billigste åbne mikro koster. Endnu et skridt op ad den åbne trappe til den lille mellemklasse koster knap 1 krone mere pr. kilometer. Beetle 1,2 TSI er billigst med 3,51 kr. pr. kilometer.

Bilernes værditab

Vurderes cabrioletanalysens deltagere efter relativ værdifasthed, tegner der sig et noget andet billede. VW Golf og Beetle Cabriolet er suveræne i denne disciplin med et samlet værditab på 44 – 45 pct. over 4-års perioden.

Den voldsomt nedsatte Fiat hænger dog godt på med et værditab kalkuleret til 46 – 47 pct. Den 4-cylindrede udgave har forholdsvis det mindste værditab. Et par BMW’er (inkl. BMW’ejede Mini Cooper cabrio) og nogle Audier sniger sig også under 50 pct. i værditab, mens alle andre mister mindst halvdelen af deres værdi over de 4 år.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Vink farvel til en million på 4 år

Størst afskrivning af alle tegner BMW 640 Ci sig for. Kun 39 pct. af nyprisen er der tilbage efter de 4 år. Det kræver en solid likviditet (og solide nerver) at vinke farvel til over en mill. kroner på fire år. Knap 23.000 kr. kr. om måneden alene til bilens værditab.

Analysens forudsætninger er 4 års ejertid, 20.000 km/årligt, 12,00 kr. / 11,00 kr. pr. ltr. benzin / diesel, og leveringsomkostningerne på 3.680 kr. er lagt ind i værditabet. Der er forudsat fuld finansiering til 6 pct. i rente. Personligt afhængige udgifter til forsikring og service er ikke medregnet.


Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu