For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Hvorfor er et bilservice så vigtigt?

02 september 2015, 09:00

Reparation af bil

Det første du skal være opmærksom på når du tager bilen til et service er, at det ikke er det samme som et bilsyn.

Bilsynet tester kun bilen om den er sikker, og ikke sviner mere end tilladt, det er ikke en sikkerhed for at den er driftsikker og ikke går i stykker. Du kan altså ikke springe det “frivillige” bilservice over ved at få foretaget det obligatoriske bilsyn!

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Bilservice

Et bilservice kan hjælpe med at fange problemer før de opstår. Det kan give dig en tryghed at vide, at bilen er driftsikker, og ikke bare bryder sammen lige pludselig midt ude på motorvejen. Samtidig vil det give dig tid til at tænke over hvordan du skal finansiere en evt. større reparation, når mekanikeren kan oplyse dig om at noget bør skiftes inden længe.

Selv om et service koste penge, kan du risikerer det er dyrere IKKE at have et service. Ofte vil et sammenbrud af dele have uventede konsekvenser, og kan potentielt skade flere dele, så det ikke kun er den oprindelige årsag der skal skiftes.

Desuden har biler der ikke får foretaget service tendens til at have et højere brændstofforbrug, når olien ikke smører optimalt, bremserne hænger måske en anelse osv.

Reparation af bil

Er service nødvendigt?

Nogle mener ikke det er nødvendigt med periodisk bilservice, og selvfølgelig kan bilen fortsætte med at køre selvom den ikke serviceres. Men gammel olie og bevægelige dele der ikke smøres, giver større slitage og risiko for pludselige nedbrud.

Der er en del ting du selv kan gøre, som ikke behøver et service, som f.eks. kontrollere og efterfylde olie, sprinklervæske og kølervæske. Men mange andre dele er lidt mere omfattende at lave selv, og så kræver det en mekaniker med de rigtige kompetencer, det rigtige udstyr og mulighed for at udføre reparation eller service i al slags vejr.

Samtidig kan moderne biler være rimeligt komplicerede med hensyn til elektronikken og specielle dele der skal måles og indstilles korrekt. Hvis du selv forsøger, kan det være katastrofalt, også selvom du kan købe en tester, der kan give dig mulighed for at se om de justeringer du laver, virker som de skal.

Service er vigtig for sikkerheden

Et service sikrer altså både at bilen er sikker at køre i, har den bedste ydelse så den er så økonomisk som muligt, men også at du får vished for driftsikkerhed og om der er forestående reparationer der skal udføres.

Endelig er det sidste argument for at overholde service intervallerne, at der ofte er en garanti på bilen, der kun er gyldig hvis bilen serviceres efter forskrifterne. Til gengæld er det ikke et krav, at det er et autoriseret værksted fra producenten der udfører bilservice, det er blot de punkter der står i servicehæftet der skal være udført, med stempel.

Få 3 tilbud på bilservice

Mere om bilservice og reparation

3 tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer