Hvorfor er et bilservice så vigtigt?

Skrevet af Autobutler.dk d. 2. september 2015, 09.00

Reparation af bil

Det første du skal være opmærksom på når du tager bilen til et service er, at det ikke er det samme som et bilsyn.

Bilsynet tester kun bilen om den er sikker, og ikke sviner mere end tilladt, det er ikke en sikkerhed for at den er driftsikker og ikke går i stykker. Du kan altså ikke springe det “frivillige” bilservice over ved at få foretaget det obligatoriske bilsyn!

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Bilservice

Et bilservice kan hjælpe med at fange problemer før de opstår. Det kan give dig en tryghed at vide, at bilen er driftsikker, og ikke bare bryder sammen lige pludselig midt ude på motorvejen. Samtidig vil det give dig tid til at tænke over hvordan du skal finansiere en evt. større reparation, når mekanikeren kan oplyse dig om at noget bør skiftes inden længe.

Selv om et service koste penge, kan du risikerer det er dyrere IKKE at have et service. Ofte vil et sammenbrud af dele have uventede konsekvenser, og kan potentielt skade flere dele, så det ikke kun er den oprindelige årsag der skal skiftes.

Desuden har biler der ikke får foretaget service tendens til at have et højere brændstofforbrug, når olien ikke smører optimalt, bremserne hænger måske en anelse osv.

Reparation af bil

Er service nødvendigt?

Nogle mener ikke det er nødvendigt med periodisk bilservice, og selvfølgelig kan bilen fortsætte med at køre selvom den ikke serviceres. Men gammel olie og bevægelige dele der ikke smøres, giver større slitage og risiko for pludselige nedbrud.

Der er en del ting du selv kan gøre, som ikke behøver et service, som f.eks. kontrollere og efterfylde olie, sprinklervæske og kølervæske. Men mange andre dele er lidt mere omfattende at lave selv, og så kræver det en mekaniker med de rigtige kompetencer, det rigtige udstyr og mulighed for at udføre reparation eller service i al slags vejr.

Samtidig kan moderne biler være rimeligt komplicerede med hensyn til elektronikken og specielle dele der skal måles og indstilles korrekt. Hvis du selv forsøger, kan det være katastrofalt, også selvom du kan købe en tester, der kan give dig mulighed for at se om de justeringer du laver, virker som de skal.

Service er vigtig for sikkerheden

Et service sikrer altså både at bilen er sikker at køre i, har den bedste ydelse så den er så økonomisk som muligt, men også at du får vished for driftsikkerhed og om der er forestående reparationer der skal udføres.

Endelig er det sidste argument for at overholde service intervallerne, at der ofte er en garanti på bilen, der kun er gyldig hvis bilen serviceres efter forskrifterne. Til gengæld er det ikke et krav, at det er et autoriseret værksted fra producenten der udfører bilservice, det er blot de punkter der står i servicehæftet der skal være udført, med stempel.

Få 3 tilbud på bilservice


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56719 bedømmelser
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Citroen C1 – 2013
Apex Auto
2610 Rødovre
Volkswagen Transporter – 2009
Perfekt
A2 Auto - AutoMester
2690 Karlslunde
Audi 1.6 – 0
Troværdig service og en rigtig god pris. Jeg vil helt sikkert anbefale dette værksted.
UserTribe
2300 København S
Opret en opgave nu