Det her skal du vide om serviceeftersyn

Hvorfor er et bilservice så vigtigt?

02 september 2015, 09:00

Det første, du skal være opmærksom på, når du tager bilen til et service, er, at det ikke er det samme som et bilsyn.

Bilsynet tester kun bilen, om den er sikker, og ikke sviner mere end tilladt, det er ikke en sikkerhed for, at den er driftsikker og ikke går i stykker. Du kan altså ikke springe det “frivillige” bilservice over ved at få foretaget det obligatoriske bilsyn!

Få tilbud på serviceeftersyn

Bilservice

Et bilservice kan hjælpe med at fange problemer, før de opstår. Det kan give dig en tryghed at vide, at bilen er driftsikker, og ikke bare bryder sammen lige pludselig midt ude på motorvejen. Samtidig vil det give dig tid til at tænke over, hvordan du skal finansiere en evt. større reparation, når mekanikeren kan oplyse dig om, at noget bør skiftes inden længe.

Selv om et service koste penge, kan du risikerer, det er dyrere IKKE at have et service. Ofte vil et sammenbrud af dele have uventede konsekvenser, og kan potentielt skade flere dele, så det ikke kun er den oprindelige årsag, der skal skiftes.

Desuden har biler, der ikke får foretaget service, tendens til at have et højere brændstofforbrug, når olien ikke smører optimalt, bremserne hænger måske en anelse osv.

Er service nødvendigt?

Nogle mener ikke, det er nødvendigt med periodisk bilservice, og selvfølgelig kan bilen fortsætte med at køre, selvom den ikke serviceres. Men gammel olie og bevægelige dele, der ikke smøres, giver større slitage og risiko for pludselige nedbrud.

Der er en del ting, du selv kan gøre, som ikke behøver et service, som f.eks. kontrollere og efterfylde olie, sprinklervæske og kølervæske. Men mange andre dele er lidt mere omfattende at lave selv, og så kræver det en mekaniker med de rigtige kompetencer, det rigtige udstyr og mulighed for at udføre reparation eller service i al slags vejr.

Samtidig kan moderne biler være rimeligt komplicerede med hensyn til elektronikken og specielle dele, der skal måles og indstilles korrekt. Hvis du selv forsøger, kan det være katastrofalt, også selvom du kan købe en tester, der kan give dig mulighed for at se, om de justeringer du laver, virker som de skal.

Service er vigtig for sikkerheden

Et service sikrer altså både, at bilen er sikker at køre i, har den bedste ydelse så den er så økonomisk som muligt, men også at du får vished for driftsikkerhed, og om der er forestående reparationer, der skal udføres.

Endelig er det sidste argument for at overholde serviceintervallerne, at der ofte er en garanti på bilen, der kun er gyldig, hvis bilen serviceres efter forskrifterne. Til gengæld er det ikke et krav, at det er et autoriseret værksted fra producenten, der udfører bilservice, det er blot de punkter, der står i servicehæftet, der skal være udført, med stempel.

Få tilbud på bilservice

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.