Serviceeftersyn - olien bliver bl.a. skiftet

Hvad skal jeg sørge for, inden min bil skal til service?

22 maj 2015, 15:23

I modsætning til et syn, kan bilen ikke dumpe til et serviceeftersyn, så forberedelserne er ikke så vigtige. Derfor kan det alligevel være en god ide at sørge for nogle enkle ting, der betyder, at du kan spare nogle penge ved at mekanikeren ikke behøver gøre det.

Nogle værksteder vil lave alle mulige ting for at yde så god en service som muligt og få et bedre salg for dem, måske endda uden du bliver gjort opmærksom på det. Du skal selvfølgelig være opmærksom på dette og sørge for, at mekanikeren er indforstået med, at du skal have besked først, eller endnu bedre at få aftalen på skrift, som du får hos os, når du vælger et godt tilbud fra et værksted.

Få tilbud på service

Kontroller selv olie, sprinklervæske og kølervæske

Hvis din bils sprinklervæskestand eller olieniveauet er lavt, er der stor sandsynlighed for, at værksteder fylder en premium udgave på til vejledende udsalgspris. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på deres holdning til dette, og nogle værksteder har en afleveringsseddel med opgavens art, hvor de også spørger, om de må fylde forbrugsstoffer på, netop af samme årsag. Det er brugervenligt, men desværre ikke alle der gør det.

Hvis du selv lige sørger for at fylde væskerne på inden serviceeftersynet, kan du spare en del.

Dæk og dækskifte

Der er andre ting, du selv kan gøre. F.eks. sørge for at dækkene har det korrekte dæktryk, og at der er rigeligt dækmønster.

Hvis dækkene skal skiftes, kan det være en fordel selv at have lavet noget research, så du ved, hvad de dæk du gerne vil have på, hedder, og hvad de koster. På den måde kan du få mekanikeren til at give dig et godt tilbud, og du ved, hvis du bliver tilbudt nogle dæk, der er for dyre til prisen.

Det er de færreste værksteder, der har ret mange dæk på lager, så hvis du skal have nogle særlige dæk, kan det være, at bilen skal være på værksted i længere tid, indtil dækkene er leveret. Du kan undgå dette ved at have aftalt på forhånd, hvilke dæk du skal have, så de er bestilt hjem.

Hvis du forlader værkstedet

Hvis du ikke har tid til at blive på værkstedet, mens der bliver udført service på bilen, skal du sørge for at aftale, at du bliver kontaktet, inden de begynder at udskifte dele, der ikke er aftalt på forhånd. På den måde kan du nå at undersøge, om det nu også er det bedste tilbud, du får, eller om du skal forhandle med værkstedet, før du betaler deres standard pris på det ekstra arbejde.

Få tilbud på service

Mere om bilservice og reparation

Få tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.