For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Hvad skal jeg sørge for, inden min bil skal til service?

Reparation af bil

I modsætning til et syn, kan bilen ikke dumpe til et service, så forberedelserne er ikke så vigtige. Derfor kan det alligevel være en god ide, at sørge for nogle enkle ting, der betyder at du kan spare nogle penge ved at mekanikeren ikke behøver gøre det.

Nogle værksteder vil lave alle mulige ting, for at yde så god en service som muligt, og få et bedre salg for dem, måske endda uden du bliver gjort opmærksom på det. Du skal selvfølgelig være opmærksom på dette, og sørge for at mekanikeren er indforstået med, at du skal have besked først, eller endnu bedre at få aftalen på skrift, som du får hos os, når du vælge det et godt tilbud fra et værksted.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Kontroller selv olie, sprinklervæske og kølervæske

Hvis din bils sprinklervæskestand eller olieniveauet er lavt, er der stor sandsynlighed for at værksteder fylder en premium udgave på til vejledende udsalgspris. Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på deres holdning til dette, og nogle værksteder har en afleverings seddel med opgavens art, hvor de også spørger om de må fylde forbrugsstoffer på, netop af samme årsag. Det er brugervenligt, men desværre ikke alle der gør det.

Hvis du selv lige sørger for at fylde væskerne på inden bilservice, kan du spare en del.

Reparation af bil


Dæk og dækskifte

Der er andre ting du selv kan gøre. F.eks. sørge for at dækkene har det korrekte dæktryk, og at der er rigeligt dækmønster.

Hvis dækkene skal skiftes, kan det være en fordel selv at have lavet noget research, så du ved hvad de dæk du gerne vil have på hedder, og hvad de koster. På den måde kan du få mekanikeren til at give dig et godt tilbud, og ved hvis du bliver tilbudt nogle dæk der er for dyre til prisen.

Det er de færreste værksteder der har ret mange dæk på lager, så hvis du skal have nogle særlige dæk, kan det være bilen skal være på værksted i længere tid, indtil dækkene er leveret. Du kan undgå dette ved at have aftalt på forhånd hvilke dæk du skal have, så de er bestilt hjem.

Hvis du forlader værkstedet

Hvis du ikke har tid til at blive på værkstedet mens der bliver udført service på bilen, skal du sørge for at aftale, at du bliver kontaktet inden de begynder at udskifte dele der ikke er aftalt på forhånd. På den måde kan du nå at undersøge om det nu også er det bedste tilbud du får, eller om du skal forhandle med værkstedet, før du betaler deres standard pris på det ekstra arbejde.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Mere om bilservice og reparation

3 tilbud og sammenlign priser på service og eftersyn

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på at få et godt tilbud.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har 294 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer