Hvad skal jeg sørge for, inden min bil skal til service?

Skrevet af Autobutler.dk d. 22. maj 2015, 15.23

Reparation af bil

I modsætning til et syn, kan bilen ikke dumpe til et service, så forberedelserne er ikke så vigtige. Derfor kan det alligevel være en god ide, at sørge for nogle enkle ting, der betyder at du kan spare nogle penge ved at mekanikeren ikke behøver gøre det.

Nogle værksteder vil lave alle mulige ting, for at yde så god en service som muligt, og få et bedre salg for dem, måske endda uden du bliver gjort opmærksom på det. Du skal selvfølgelig være opmærksom på dette, og sørge for at mekanikeren er indforstået med, at du skal have besked først, eller endnu bedre at få aftalen på skrift, som du får hos os, når du vælge det bedste tilbud fra et værksted.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

Kontroller selv olie, sprinklervæske og kølervæske

Hvis din bils sprinklervæskestand eller olieniveauet er lavt, er der stor sandsynlighed for at værksteder fylder en premium udgave på til vejledende udsalgspris. Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på deres holdning til dette, og nogle værksteder har en afleverings seddel med opgavens art, hvor de også spørger om de må fylde forbrugsstoffer på, netop af samme årsag. Det er brugervenligt, men desværre ikke alle der gør det.

Hvis du selv lige sørger for at fylde væskerne på inden bilservice, kan du spare en del.

Reparation af bil


Dæk og dækskifte

Der er andre ting du selv kan gøre. F.eks. sørge for at dækkene har det korrekte dæktryk, og at der er rigeligt dækmønster.

Hvis dækkene skal skiftes, kan det være en fordel selv at have lavet noget research, så du ved hvad de dæk du gerne vil have på hedder, og hvad de koster. På den måde kan du få mekanikeren til at give dig det bedste tilbud, og ved hvis du bliver tilbudt nogle dæk der er for dyre til prisen.

Det er de færreste værksteder der har ret mange dæk på lager, så hvis du skal have nogle særlige dæk, kan det være bilen skal være på værksted i længere tid, indtil dækkene er leveret. Du kan undgå dette ved at have aftalt på forhånd hvilke dæk du skal have, så de er bestilt hjem.

Hvis du forlader værkstedet

Hvis du ikke har tid til at blive på værkstedet mens der bliver udført service på bilen, skal du sørge for at aftale, at du bliver kontaktet inden de begynder at udskifte dele der ikke er aftalt på forhånd. På den måde kan du nå at undersøge om det nu også er det bedste tilbud du får, eller om du skal forhandle med værkstedet, før du betaler deres standard pris på det ekstra arbejde.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen


Mere om bilservice og reparation

Kun ved at vælge via autobutler.dk får du:

Med Autobutler får du 2 års fuld garanti

<p>Garantien gælder, med nedenstående undtagelser, både det udførte arbejde og de anvendte reservedele.</p> <li>Garantien gælder uden km begrænsning.</li> <li>Garantien gælder alene den del af arbejdet som er formidlet og udført gennem Autobutler.dk.</li> <li>Garantien ydes udelukkende af dét værksted, som har udført arbejdet og er derfor et forhold mellem kunden og værkstedet.</li> <li>Garantien gælder i to år fra fakturadato. Det er derfor vigtigt både at gemme det bekræftede tilbud formidlet gennem Autobutler.dk og værkstedsfakturaen, da disse to dokumenter tilsammen udgør garantibeviset.</li> <p>Garantien omfatter ikke:</p> <li>Skader / behov for udskiftning som skyldes almindelig slitage</li> <li>Skader som skyldes brug af forkert brændstof, olie og andre væsker</li> <li>Skader som skyldes færdselsuheld</li> <li>Skader som følger af manglende eller mangelfuld service og vedligeholdelse</li> <li>Skader som følger af unormal brug / misbrug af bilen</li> <li>Skader som følger af deltagelse i motorløb</li> <li>Skader som følger af andre værksteders eller egen reparation, montering af ekstraudstyr, eller ombygning af bilen</li> <li>Brugte og renoverede dele</li> <li>Egne reservedele</li> <li>Dæk</li> <li>Rustbeskyttelse</li> <li>Justeringer, sporinger og indstillinger (hjul, døre m.v.)</li> <p>Reklamation over garantidækkede skader skal ske til det værksted som har udført reparationen senest på toårsdagen for udskrivelsen af fakturaen.</p>

Alle værksteder kvalitetskontrolleres af FDM

<p>FDM foretager på vegne af Autobutler stikprøvekontrol af det arbejde, som vores tilmeldte værksteder udfører. Som uvildig stikprøvekontrollant er FDM med til at kontrollere det arbejde, som du har fået udført, lige som vores brugere efter hvert enkelt værkstedsbesøg bedømmer værkstederne. Tilsammen er det din sikkerhed for, at kvaliteten af arbejdet altid er i orden.</p> <p>Ved FDMs stikprøvekontrol undersøges det bl.a., om værkstedet har fulgt FDMs reparationsaftale, for at sikre dig at arbejdet er udført som aftalt. </p> <p>Alle værksteder på autobutler.dk er underlagt FDMs stikprøvekontrol og kontrolleres løbende.</p> <p>Det betyder at: <ul> <li>Kvaliteten af det udførte arbejde kontrolleres</li> <li>Kunden skal have mulighed for at se de udskiftede reservedele</li> <li>Værksteder kan ekskluderes, hvis de ikke lever op til FDMs og Autobutlers krav</li> </ul> </p> <p>Alt sammen for at garantere dig en god oplevelse og en service, der beror på høje kvalitetskrav til vores tilknyttede værksteder.</p>

Autobutler.dks prisgaranti

<p>Hvis du får et tilbud hos et lokalt værksted, der er bedre end det, du kan opnå på autobutler.dk, kan du gøre brug af Autobutlers prisgaranti. Så vil vi matche prisen ved at sørge for, at du kan få opgaven løst til samme pris hos et af de bilværksteder, som har budt på opgaven. Du vælger selv hvilket. Hvis ingen af de værksteder, der har budt på opgaven, ønsker at udføre arbejdet til den pris, der skal matches, kan du få arbejdet udført på et værksted i det samme geografiske område. Vi sørger for, at du aldrig kommer til at betale mere, end det bedste tilbud lyder på!</p>

Lige nu siger andre bilejere

4,5
56901 bedømmelser
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Volkswagen Polo – 2016
RHC Autoservice ApS - Din BilPartner
2730 Herlev
Ford Focus – 2010
SDS Odense City ApS
5000 Odense C
Mazda 323F – 2002
Center Auto - AutoMester
6000 Kolding
Opret en opgave nu