Mekaniker udfører diagnosticering af Toyota's elektronik

Hvad koster fejlsøgning og arbejde af el i din Toyota?

29 juli 2019, 11:46

Moderne biler er i dag fyldt med elektriske komponenter, der gør det svært selv at fikse fejlene, hvis teknikken svigter.

Måske melder bilen om fejl på afstandsradaren (ACC, Adaptive Cruise Control) eller også er der noget galt med bilens sikringsboks eller navigationsanlæg.

Visse nyere bilmodeller er også udstyret med blindvinkelalarm, og for Toyotas vedkommende også kamera bag på bilen, som gør at der kan vises et billedet i bakspejlet, som altså ikke er et spejl, men en elektronisk skærm. Også her kan der opstå fejl.

Og så er selve bilens motor, hvis din Toyota er af nyere dato, koblet op på en computer, hvor værkstedet kan aflæse en lang række ting omkring bilen såsom motortemperatur, manifoldtryk, omdrejninger og lignende.

Hvis der opstår fejl på det elektroniske system, så ender du højst sandsynligt med at skulle have bilen på værksted. Hvad værkstedsregningen kommer til at lyde på kan være vanskeligt at give et præcist bud på. Det afhænger meget af, hvad der er galt, men er det muligt at identificere fejlen på forhånd, så er man som bilejer godt stillet. For så er det muligt at indhente flere tilbud og sammenligne indhold og pris fra flere forskellige værksteder.

Benytter du et af de autoværksteder, der er tilknyttet vores værkstedsportal, er du sikker på, at elarbejdet, som værkstederne udfører, er kvalitetsarbejde.

Nedenfor har vi listet en række priser på forskellige reparationer af det elektriske udstyr i en Toyota. Priserne er udregnet som et gennemsnit af alle tilbud, som autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler, har givet til Toyota-ejere, uanset model eller årgang.

Spar i gennemsnit*
394 kr. / 28%

Toyota Safety Sense byder på de nyeste avancerede sikkerhedsteknologier

De nyeste Toyota modeller er proppet med elektronisk udstyr, som bl.a. skal hjælpe bilisten med at undgå potentielt farlige situationer i trafikken.

Det såkaldte Pre-Collision System benytter radar og kamera til at scanne foran bilen, så farlige situationer undgås, mens det særlige Lane Departure Alert-system advarer om, hvis bilen utilsigtet forlader sin vejbane.

Desuden er de forskellige Toyota-modeller udstyret med Automatic High Beam-systemet, der automatisk skifter mellem kort og langt lys for sikker kørsel i mørke, mens den adaptive fartpilot hjælper føreren med at holde en forsvarlig afstand til forankørende biler. Hvis minimumsafstanden overskrides, nedsætter bilen automatisk farten.

Svigter sikkerhedssystemerne eller meldes der om fejl på et eller flere af systemdele skal bilen på værksted, så mekanikerne kan fejlsøge på systemet.

I fremtiden undgår man at køre bilen på værksted

Som det fremgår ovenfor, bliver bilernes elektroniske systemer mere og mere avancerede. Fremtidens intelligente bil er som en computer på hjul, og faktisk så lever bilproducenterne og bilejerne allerede midt i denne virkelighed.

Og udviklingen bevæger sig kun i én retning. Bilproducenterne leverer hele tiden nye opdateringer til bilens computer, og værkstedet sørger for at installere de nyeste opdateringer, hver gang bilen er til service.

De avancerede styresystemer har altså sit hjerte i bilens centrale computer. Flere bilproducenter arbejder i dag tæt sammen med værkstederne om at skabe den nødvendige ekspertise, så fejl på bilen hurtigt kan identificeres. Enkelte bilproducenter tilbyder sågar ekstern ekspertassistance til værkstederne, så de mest komplicerede fejl kan blive løst i fællesskab.

De effektive fejlrettelsessystemer vil i fremtiden betyde, at kun de nødvendige reservedele bliver udskiftet, og i sidste ende vil bilejernes udgifter til arbejdstid og reservedele ikke blive større end højst nødvendigt.

Ses der ind i fremtiden, så forventer eksperterne, at ved hjælp af den trådløse teknologi vil bilens computersystem automatisk sender fejlmeddelelser til værkstederne. Dermed kan værkstederne via computersystemerne, og uden at bilen behøver komme på værksted, rette fejl på bilens elektroniske systemer.

Hele denne teknologiske udvikling betyder dog samtidig også, at det bliver sværere og sværere for den almindelige bilejer selv at løse problemer på bilen, når teknikken svigter. Og for langt størstedelen af alle bilejere vil et værkstedsbesøg derfor være påkrævet, når bilens elektroniske sikkerhedssystemer melder om fejl.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.