Olieskift Opel

Alt om olieskift til Opel

10 august 2017, 11:12

Er du i tvivl om, hvad det skal koste at få foretaget et olieskift på din Opel, så har Autobutler hjulpet dig på vej. Nedenfor har vi beregnet prisen på et almindeligt olieskifte til din Opel.

Spar i gennemsnit*
896 kr. / 53%

Som det fremgår, er der tale om en gennemsnitspris. Vi har udregnet prisen, som et gennemsnit af alle de tilbud på et olieskift, som Opel-ejere har accepteret fra værksteder tilknyttet vores værkstedsportal.

Overvejer du, hvilket værksted du skal vælge, så læs her på hjemmesiden, hvordan andre brugere har anmeldt de værksteder, som du overvejer.

Autobutler er din sikkerhed for et rigtigt værkstedsvalg.

Brug den rigtige motorolie til din Opel

Bilens motorolie har den funktion, at den smører og afkøler motorens enkelte dele. Motorolien er samtidig med til at sikre, at motorens bevægelige dele kan arbejde gnidningsfrit.

Som Opel-ejer kan du få en motorolie, som passer præcis til din bil. Opel har nemlig udviklet en højtydende dexos2™ motorolie, som passer både til den nye generation af Opel-modeller, men også kan bruges til tidligere modeller.

Karakteristisk for olien er bl.a., at den har ekstraordinære gode rengøringsegenskaber. Det er vigtigt, at du bruger den rigtige olie til din Opel. Bruger du en forkert olie, risikerer du i værste fald at beskadige motoren.

Er du i tvivl, så forhør dig på dit lokale værksted, hvor de med garanti kan oplyse, hvilken type olie du skal bruge. Det vil også fremgå af bilens servicehåndbog.

Hvordan kontrolleres oliestanden?

Moderne motorer har i dag et minimum af olieforbrug. Dog forbrænder motoren små mængder olie, og derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt kontrollerer oliestanden.

Det gør du på følgende måde:

 • Bilen skal holde på et lige underlag.
 • Tjek ikke oliestanden på en kold bil. Olien skal være varm, og motoren skal have været slukket i mindst 5 minutter.
 • I motorrummet finder du oliepinden, som typisk vil have en gul top.
 • Træk oliepinden op, tør den grundigt af med en klud eller et stykke papir, og sæt så igen pinden ned på plads.
 • Træk endnu engang oliepinden op, og kontroller oliestanden.
 • Der er en minimumsstreg og en maksimumsstreg på oliepinden. Dækker olien kun lige op over minimumsstregen, skal du efterfylde motorolie. Du kan roligt hælde en liter på motoren.
 • Husk altid, at bruge den samme olie. Det ødelægger motoroliens egenskaber, hvis du sammenblander to forskellige typer af motorolie.

Et olieskift er med til at holde din motor ren, og beskytte den mod slam og andre skadelige ophobninger. Opel anbefaler, at man får foretaget et olieskift hvert år, eller efter at have kørt 30.000 km.

Hvornår skal motorolien skiftes?

Hvis motoren mangler olie, vil du blive advaret om det ved, at en advarselslampe lyser i instrumentbrættet. Sørg helst for, at det ikke sker, for når først lampen lyser er det tegn på, at motoren mangler lidt for meget olie.

En Opel skal typisk have skiftet olie, når du har kørt 30.000 km. Mange værksteder foretager regelmæssige olieskift i forbindelse med bilens serviceeftersyn, men især ældre biler, hvor motoren bruger af olien, kan have behov for at få påfyldt ekstra motorolie.

Det er vigtigt, at motoren ikke har for lav oliestand, da det slider ekstra. Derfor er det en god ide, at tjekke motorens oliestand.

De fleste fabrikanter anbefaler faktisk, at du kontrollerer oliestanden en gang om ugen, eller for hver 2.000 kørte kilometer.

5 gode råd om olieskift

Skal du på en længere bilferie, så få tjekket oliestanden inden ferien. Lange køreture vil få olieforbruget til at stige, så start ikke ferien med for lidt olie på motoren.

Sørg altid for, at have en dunk olie med på bilferien.

Bland aldrig to motorolier med forskellige specifikationer. Du risikerer, at egenskaberne i den oprindelige olie forringes.

Undgå, at spilde olie på motorblokken, da det i værste fald kan forårsage brand i motorrummet.

Ved at skifte olie med regelmæssige intervaller, sikrer du, at motorens mekaniske dele smøres, som de skal.

Den nye motorolie er også med til at rengøre motoren, og opsamle det skidt, som automatisk sniger sig ind i systemet. Når olien over tid begynder at indeholde snavs, bliver bilens præstationsevne svækket, og motoren slides hurtigere.

Sådan skifter du selv motorolie

Som bil-ejer kan du godt selv foretage olieskift på bilen. Nedenfor gennemgår vi trin for trin, hvordan du skifter motorolien på din Opel.

Start med, at anskaffe dig følgende ting:

 • Dunk til at opsamle den gamle olie.
 • Tragt til påfyldning af den nye olie.
 • Sekskantnøgle eller en topnøgle til at løsne bundproppen.
 • Motorolie med de rigtige specifikationer.
 • Et par kraftige arbejdshandsker.

En motorolie er udviklet til en bestemt type motor. Undersøg derfor, hvilken type motorolie, der passer bedst til din bil.

Du kan læse mere, og finde info i bilens service- eller instruktionsbog, eller du kan spørge der, hvor du køber olien.

Køber du motorolien online, så findes der webshops, hvor du ved at indtaste bilens registreringsnummer, automatisk får tilsendt en olie, som passer til din Opel.

Olieskift trin for trin

 1. Find ud af, hvor bundproppen sidder under bilen.
 2. Start motoren, og lad den køre i tomgang et par minutter.
 3. Sluk motoren, og placer opsamlingsdunken under bundproppen.
 4. Brug topnøglen til at løsne bundproppen. Olien er varm, så husk at bruge handsker.
 5. Skru bundproppen på igen, efter at al olien er løbet ud.
 6. Husk, at bruge en tragt, når du hælder den nye motorolie på.
 7. Start motoren, og lad den stå i tomgang. Se efter, at olien ikke siver ud nede ved bundproppen. Det kan være nødvendigt, at efterspænde bundproppen.
 8. Skift helst også oliefilteret, som er med til at holde olien ren.
 9. Aflever den brugte olie på genbrugspladsen.

Har du hverken tid eller lyst, og er du ikke i besiddelse af det rigtige værktøj, så få et værksted til at skifte motorolien på din Opel.

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.