Olieskift Volvo

Husk olieskifte til din Volvo

28 december 2015, 07:16

Olie er en essentiel komponent til smøring og afkøling af alle motorens enkelte dele. Derfor er det vigtigt at kontrollere og skifte olie efter de anbefalinger der er fastlagt fra producentens side.

Hvis du mener, at din Volvo trænger til et olieskifte, er du sikkert interesseret i at vide, hvad det kommer til at koste, inden du kører på værkstedet. Vi har beregnet en gennemsnitspris, som du kan få her.

Spar i gennemsnit*
826 kr. / 48%

Prisen afspejler et gennemsnit af alle Volvo-modeller, og hvis du ønsker prisen helt specifikt på din Volvo, kan du få tilbud.

Typisk anbefaler Volvo, at deres biler får skiftet olie for hver 15.000 km, hvilket ofte passer med et helt almindeligt serviceeftersyn. Men ved ældre biler fx, som ikke kommer til service så ofte, er det en god idé at overveje et olieskift regelmæssigt.

Hvad består prisen af ved et olieskifte?

Arbejdslønnen er en væsentlig del af prisen for et olieskifte, da det kun er olie og oliefilter, der ellers indgår i denne opgave. Selve olien og oliefilter er der ikke stor forskel på i prisen, så det er primært værkstedernes timeløn, der vil udgøre en difference i tilbuddene.

Netop derfor kan det være en fordel at undersøge markedet, inden du beslutter dig for, hvilket værksted der skal udføre olieskifte på din Volvo.

Hvordan ved jeg, at det er tid til olieskifte på min Volvo?

I bilens servicebog kan du se, hvilket kilometerinterval det bør udføres ved. For de fleste modeller gælder det, at de skal have skiftet motorolie for hver 15.000 km, hvilket er nogenlunde standard, og hvilket som nævnt også passer med et serviceeftersyn.

Der er en motorlampe i instrumentpanelet, der indikerer, når det er tid til service, hvor et olieskifte også er inkluderet. Hvis du ikke har din bil til regelmæssige services, er det værd at være opmærksom på intervallerne for olieskifte og få det foretaget separat.

Der er desuden en fejlindikator i instrumentpanelet, der lyser, når oliestanden er for lav. Dette har dog intet med olieskifte at gøre, og betyder blot at der skal efterfyldes olie snarest muligt. Dette bør dog undgås ved at kontrollere oliestanden jævnligt, fx af og til ved påfyldning af brændstof.

Hvis din Volvo har for lav oliestand, så skal den mindre mængde olie arbejde så meget desto hårdere, og så er det ikke sikkert, at den kan rense din Volvos motor lige så godt. Samtidig bliver olien hurtigere beskidt, og så risikerer du, at det hurtigt går ned ad bakke for oliens rensende egenskaber.

Hvorfor skal motorolien i min Volvo skiftes?

Motoren har en masse bevægelige dele, som alle sammen gerne skal køre i hak. Olien hjælper med at smøre alle disse dele, så de kører så gnidningsfrit som muligt. Gammel olie betyder, at den renser dårligere, og så kommer der mere friktion mellem delene, så hurtigere bliver slidt og dermed hurtigere skal skiftes.

Så det er både vigtigt, at du ikke har for gammel olie i din Volvo, men du skal også have nok olie, og så skal det være af den rigtige slags. Se i bilens servicebog, hvilken olie der bliver anbefalet, og hvor ofte den skal skiftes.

Hvis du gerne vil købe motorolie og selv fylde ekstra på, kan du sagtens gøre det online. På de fleste webshops kan du vælge din bil, model, årgang, motor osv., og så får du at vide, hvilken olie du skal købe.

Husk:

 • Det kan godt betale sig at købe en kvalitetsolie
 • Du skal fylde den samme olie på, som der er i motoren.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken olie du skal købe til din Volvo, så kan du kontakte vores dygtige support på 77 34 32 21, og så hjælper vi dig videre.

5 tips til olie til din Volvo

 1. Tjek endelig oliestanden inden en lang bilferie. Motoren bruger mere af olien på lange køreture, så hvis du starter med en lav oliestand, kan du risikere at løbe tør – og ingen gider starte ferien ud med at stå i vejkanten og vente på vejhjælp til en bil med en sammenbrændt motor.
 2. I samme ombæring er det smart at have en ekstra dunk olie med, når du skal på bilferie, så du alligevel har mulighed for at fylde ekstra olie på.
 3. Husk at du ikke må blande to forskellige olier – så risikerer du, at din Volvo ikke får de gode egenskaber fra nogen af olierne.
 4. Hvis du skal efterfylde olie, så pas godt på med oliepletter i motorrummet – de kan i værste fald gå i brand.
 5. Regelmæssige olieskift sørger for, at din motor har det bedst muligt, og at alle de bevægelige dele bliver godt smurt. Det er med til at forlænge levetiden på din Volvos motor.

Sådan kontrollerer du selv oliestanden på din Volvo

Selvom nye biler bruger mindre motorolie end ældre modeller, så bruger alle biler altså af motorolien, og du kan derfor på alle biler risikere at skulle efterfylde olie. Men første skridt er, at du selv tjekker oliestanden på din Volvo, og her har vi lavet en lille vejledning:

 1. Find et sted med fladt underlag, hvor du kan parkere bilen
 2. Sluk motoren og vent 5 minutter. Så er olien faldt til bunds
 3. Find så oliepinden i motorrummet. Kig efter en smal top, der stikker lidt op – tit er den gul. Hvis du ikke kan finde den, så se i din instruktionsbog, hvor det er beskrevet, hvor den er
 4. Hiv oliepinden op og hav så en klud eller noget papir klar, som du kan tørre den af med. Sæt den ned igen.
 5. Nu skal du hive den op igen og aflæse oliestanden. Den skal være markeret gerne midt mellem minimum- og maksimumstregen. Hvis den er tæt på minimum, kan du putte lidt ekstra olie i - ½-1 liter.
 6. Husk at efterfylde samme slags olie, som der allerede er i. Hvis du ikke kan huske det, så kan det være en god idé at få værkstedet til at skifte olien, og så forhøre dig hvilken olie der er puttet i, så du ved det til en anden gang.
 7. En motor er ikke bare en motor, og de har forskellige behov, og derfor findes der forskellige typer motorolie. Se i din instruktionsbog, hvilken olie lige præcis din motor har godt af.

Hvis du ikke helt kan overskue selv at gøre det, eller er nervøs for om du nu får fundet den korrekte olie, så få tilbud fra værksteder nær dig – så slipper du for olie på fingrene.

Kort om Volvo

Efter grundlæggelsen i 1927 i Sverige, er Volvo blevet anerkendt som en af de bedste bilproducenter i Europa.

Volvo er mest kendt for deres gennembearbejdede sikkerhed, hvor tre-punkts selen er blevet international standard, og med V40-modellen som den mest sikre bil, der nogen sinde er bygget.

Volvo har deres eget team til analyse af uheld, og har gennemanalyseret mere end 40.000 uheld siden 1970.

Læs mere om Volvo her

Når du skal have skiftet olie, kan du med fordel få tilbud, så du kan sidde hjemme og beslutte, hvilket der er det bedste. Du vælger ud fra prisen, andre bilejeres bedømmelser, værkstedets beskrivelse, afstand til værkstedet eller en af de andre oplysninger du får stillet til rådighed.

Du får de tilbud direkte i din indbakke. Her har du tilbuddet på skrift, så du trygt kan køre på værkstedet og vide, at prisen holder.

Hvis du er i tvivl om, hvordan opgaven skal beskrives, eller har andre spørgsmål, kan du kontakte os på chat, telefon 77 34 32 21 eller email.

Priser på reparationer af Volvo

Mere om olieskifte og oliefilter

Få tilbud og sammenlign priser på olieskifte

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

 • Få tilbud fra værksteder nær dig
 • Spar op til 70%*
 • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16548 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 212 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.