Montering af trækkrog på Seat

Se hvad et anhængertræk til din Seat koster

29 maj 2019, 09:50

Et anhængertræk giver din bil flere anvendelsesmuligheder, og mange vælger derfor at få monteret en trækanordning for at kunne køre med enten trailer, bådtrailer eller campingvogn.

Du kan enten selv vælge at montere bilens anhængertræk eller få et værksted til at løse opgaven.

Vælger du det sidste, har vi her på siden beregnet en gennemsnitspris, som dækker over alle de tilbud, som værkstederne har udsendt til bilejere med en Seat.

I vores aktuelle prisberegning er der udelukkende medtaget tilbud til Seat-ejere, som har forespurgt, hvad montering af et anhængertræk koster.

Vær opmærksom på, at prisen, som ses nedenfor, dækker over alle Seat-modeller og flere forskellige typer af anhængertræk.

Spar i gennemsnit*
1.672 kr. / 18%

Vælger du selv at gøre det, så findes der en lang række webshops, som har specialiseret sig i anhængertræk fra mærker som Bosal, Westfalia, Oris og Thule.

Husk, at du efter montering skal have synet anhængertrækket, førend du kan bruge det.

Det gælder dog ikke, hvis du fået et værksted til at løse opgaven. Så vil du i de fleste tilfælde blot få en erklæring om ’synsfri sammenkobling’, som værkstedet har underskrevet og stemplet.

Brug Autobutler til at få tilbud og få det fulde overblik over, hvad du skal betale for monteringen af et anhængertræk på din Seat.

Kørsel med cykelholder

Skal du bruge anhængertrækket på din Seat til at fastgøre en cykelholder, så er der en række forhold, som du skal være opmærksom på.

Reglerne foreskriver nemlig, at bilens nummerplade altid skal være synlig. Det betyder med andre ord, at cykelholderen, inklusive cykel, ikke må skjule nummerpladen.

Hvis den gør det, så skal der benyttes en særlig lygtebom og en ekstra nummerplade ved kørsel med cykelholderen.
Overholdes reglerne ikke risikerer man at få en bøde, og bødens størrelse stiger, hvis hverken nummerplade, stoplys eller blinklys kan ses.

Fartgrænser for kørsel med anhænger

Når der køres med trailer, eller anden form for anhænger, skal man som bilist være opmærksom på, at der gælder særlige hastighedsregler.

I byområder må der køres med en hastighed på højst 50 km/t.

Hvis køretøjet samlet set ikke vejer mere end 3.500 kg. må der lokalt i byzoner køres op til 70 km/t, når ellers skiltningen tillader det.

På motortrafikvej og landevej er hastighedsgrænsen også 70 km/t, mens der på motorvej må køres op til 80 km/t.
Planlægger man at tage på en bilferie sydpå, så gælder der andre regler i eksempelvis Tyskland. På motor- og motortrafikveje må der her køres 100 km/t med et påhængskøretøj spændt på bilen.

Dette forudsætter dog, at man har en såkaldt ’Tempo 100-godkendelse’.

En ’Tempo 100-godkendelse’ kan fås ved at køre til en dansk synshal og få bil og anhænger undersøgt og godkendt. Synshallen kontrollerer om køretøjet – campingvogn eller trailer - er egnet til at køre 100 km/t ved bl.a. at tjekke dæk, bremser og støddæmpere. Desuden er det et krav, at bilen er forsynet med ABS-bremser.

Få tilbud og sammenlign priser på anhængertræk

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.