Mekaniker laver elarbejde på Volvo

Volvo - opnå gode priser på elektrisk arbejde

14 april 2020, 13:32

Prisen for et værkstedsbesøg, hvor der skal udføres elektrisk arbejde, kan være svær at fastsætte. Men ved at bruge autobutler.dk får du automatisk tilsendt flere tilbud på samme opgave.

Nedenfor har vi beregnet gennemsnitpriserne på en række forskellige reparationer af det elektriske udstyr i en Volvo. Samtlige prisudregninger er foretaget på baggrund af alle de tilbud, som autoværkstederne, der er tilknyttet autobutler.dk, har givet til Volvo-ejere.

Husk på, at prisen på de enkelte reparationer kan variere i forhold til, hvilken model og årgang, der er tale om.

Spar i gennemsnit*
605 kr. / 22%

Elektronik i en ny Volvo

Når en Volvo i dag ruller ud fra fabrikken, så er den fyldt med innovative teknologier. En del af teknologien indgår i bilens avancerede sikkerheds- og komfortsystemer.

I takt med at der kommer mere og mere elektronik ind i bilerne som airbags, navigationssystem, brake control system osv., så øges chancen for, at der opstår fejl på de elektriske systemer.

De avancerede sikkerhedssystemer og komplekse modelopbygninger er kædet sammen til et samlet netværk, bestående af en række hovedsystemer (motor, klimaanlæg osv.) flere hunderede undersystemer (startmotor, ventilator osv.) samt oftest mere end 3.000 komponenter.

Derfor kan det også være vanskeligt at finde eventuelle fejlen med mindre man har det rigtige udstyr.

Som oftest vil det være påkrævet, at bilen kommer på værksted, hvis der opstår fejl på de elektriske systemer, og indenfor værkstedsfaget er nye begreber som fejlsøgning og nulstilling af fejlkoder blevet det, som der tales om. For hvis bilen eksempelvis melder om fejl på enten onlinelåsesystemet eller Volvo City Safety nødbremsesystemet, så kræver det, at driftsteknikeren på værkstedet ved hjælp af sit fejlsøgningsværktøj diagnosticerer fejlen og udlæser fejlkoder.

I fremtiden undgår man at køre bilen på værksted

Moderne bilers elektroniske systemer bliver til stadighed mere og mere avancerede.

I dag er en ny bil nærmest at betragte som en computer på fire hjul. Udviklingen bevæger sig med lynets hast, og bilproducenterne finder hele tiden på nye, spændende features.

De avancerede sikkerheds- og styresystemer er styret af et computersystem, og ser man ud i fremtiden, så forventer eksperterne, at brugen af den trådløse teknologi eksempelvis vil betyde, at bilens computersystem automatisk sender besked til værkstederne, hvis en sensor på bilen melder om en fejl.

Fejlkoderne lagres i computersystemet, og når mekanikeren modtager en notifikation, så vil fejlen kunne rettes ved at værkstedet kobler sig direkte op på bilens computer og nulstiller fejlen. Alt sammen uden at bilen behøver blive kørt på værkstedet.

Og ikke nok med, at fremtidens bil, i en lang række tilfælde, måske slet ikke behøver komme på værksted. En række bilproducenter arbejder også med visionære tanker om at skabe den selvkørende bil, hvor passagererne undervejs både kan sove og arbejde i et hjemmekontor.

I 2018 udsendte Volvo en pressemeddelelse, hvor man løftede sløret for et ambitiøst forskningsprojekt. Den svenske bilgigant kalder projektet for 360c. Volvo Cars ide er at afskaffe mennesket bag rattet og lade ’den autonome kørselsteknologi’ tage over.

Den selvkørende bil skal ses som et attraktivt rejsetilbud, som kan konkurrere med fly-, bus- og togtrafik, men med konkurrencefordele som komfort, bekvemmelighed og privatliv. Det hele er selvfølgelig styret af avancerede køre- og sikkerhedssystemer.

Melder din bil om fejl på det elektriske system, så brug tilbudsfunktionen her på siden til at indhente tilbud på dit næste værkstedsbesøg.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16551 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 224 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.