Mekaniker gennemgår en Mini til bilsynet

Få lavet en synstest, når din Mini skal til syn

23 december 2019, 13:13

Det gælder for alle nye biler, at de efter fire år skal synes for første gang. Efter det første syn vil køretøjet automatisk blive indkaldt til et periodisk syn hvert andet år. Når man modtager indkaldelsen, så har man otte uger til at få bilen synet.

Synsreglerne er blevet skærpet i forhold til tidligere, og i synshallen gennemgås bilen i dag langt mere minutiøst. Selv mindre fejl kan i dag udløse et omsyn, og derfor kan det være en fornuftig beslutning at køre bilen på værksted og få foretaget et førsynstjek.

Det øger nemlig chancen for, at bilen bliver godkendt til det periodiske syn.

Ved et synstjek gennemgår værkstedet de vigtigste punkter på bilen efter et fastlagt skema. Derfor er det også forholdsvis enkelt at give en pris på, hvad et synstjek koster, da det så at sige er en standardvare på hylden.

Men værkstederne tager selvfølgelig forskellige priser for deres arbejde, og derfor har vi regnet lidt på prisen. Med udgangspunkt i alle de tilbud, som værkstederne har sendt til Mini-ejere, uanset model og årgang, er vi kommet frem til en gennemsnitspris på, hvad et synstjek koster til en Mini.

Spar i gennemsnit*
711 kr. / 70%

Ved at benytte de autoværksteder, som er tilknyttet Autobutler, får man 3 års garanti på alle udførte opgaver samt på reservedele. Indsend en tilbudsforespørgsel i dag og modtag tilbud på en synstest fra vores kvalitetsværksteder tæt på dig.

Mere end 100.000 bilejere har allerede bedømt autoværkstederne her på Autobutler. Du kan læse andre brugeres bedømmelser, og på den måde bliver det forhåbentligt lettere for dig at vælge værksted, uanset om du fokuserer på pris, kvalitet eller geografisk nærhed.

Derfor indkaldes bilen til syn

Alle biler indkaldes til et 2-årigt periodisk syn så det sikres, at bilerne der kører på de danske veje lever op til lovens minimumskrav. Det handler både om sikkerhed og miljø.

I synshallen kontrolleres alle de færdselssikkerhedsmæssige forhold omkring bilen, og samtidig undersøges det om bilen også lever op til de miljømæssige krav.

Vælger man at køre sin bil direkte i synshallen syn uden et forudgående synstjek, så bør man som minimum have kontrolleret disse 4 punkter.

Synsregler styrker trafiksikkerheden

I 2018 kom der nye, skærpede synsregler, som til det periodiske syn markant øgede antallet af kontrolpunkter. Formålet med de nye synsregler var at styrke trafiksikkerheden.

I dag skal synshallen gennemgå mere end 150 punkter på bilen, når den køres til syn. De vigtigste punkter har vi listet op nedenfor.

Stelnummeret skal kunne ses tydeligt og være helt intakt. Er stelnummeret rustet væk kan det lokale motorkontor eller skattemyndigheder udstede en attest, der giver tilladelse til indhugning af et nyt stelnummer.

Bilens lygter skal lyse korrekt. Samtidig skal lygteglassene være hele og intakte. Parabolerne må ikke være misfarvede, og så skal lygtejusteringen være indstillet korrekt.

Bilens ruder – det gælder især forruden, må ikke have synlige stenslag eller revner. I førerens synsfelt, som er området, hvor vinduesviskeren bevæger sig, må der eksempelvis ikke være påsat klistermærker.

Anhængertrækket skal være korrekt monteret. Har bilen et aftageligt anhængertræk skal dette medbringes til syn.

Motorrummet – i motorrummet må eksempelvis batteriet ikke sidde løst, da det kan skabe farlige situationer med korsslutninger og antændelse af benzindampe, hvis batteriet vælter om på siden. Desuden tjekkes der både for oliespild og der ses efter, at der eksempelvis ikke er nogen løse slanger.

Bremserne – i synshallen foretages der en bremsetest, hvor det kontrolleres, at bilen bremser ensartet.

Undervognen – først og fremmest ses der efter for alvorlige rustangreb. Desuden undersøges bilens styretøj. Samtidig gennemgås de bærende dele, herunder bærearme, forbro, fjederskåle og støddæmpertårne. Også her ses der efter, at der ikke er synlige tegn på rustgennemtæringer.

Dækkene – loven kræver, at der er monteret samme dæktype på alle bilens fire hjul. Slidbanemønsteret er afgørende for dækkets egenskaber, og der skal være minimum 1,6 mm. mønsterdybde. Gerne mere da dette minimerer risikoen for akvaplaning.

Miljøkontrol – det kontrolleres, at grænseværdierne for udstødningsgassen ikke er høje. Viser det sig at være tilfældet, så kan fejlen højst sandsynligt rettes ved en justering af motoren.

Prøvekørsel – bilsynet afsluttes med en prøvekørsel af køretøjet.

Godkendt efter syn. Efter syn udleveres der en synsrapport til bilejeren. Af rapporten vil det fremgå om bilen er godkendt, betinget godkendt eller ikke godkendt. Har bilen fået anmærkningen ’Betinget godkendt’ skal den ikke til et omsyn. Fejlene, der er noteret i synsrapporten, skal dog udbedres. Er der fundet fejl, som gør at køretøjet ’Kan godkendes efter omsyn’ må bilen en tur på værksted og godkendes endeligt i synshallen indenfor 33 dage.

Få tilbud og sammenlign priser på klargøring til syn

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 187 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.