Mekaniker laver elarbejde på Audi

Sammenlign gode priser på elektrisk arbejde i Audi

23 december 2019, 15:01

En sammenligning af biler, som blev lavet for 10 år siden med biler, der sendes på gaden i dag afslører, at der er en verden til forskel.

Hvad koster det så at få rettet elektriske fejl på en Audi?

Vi kender alle sammen til, at prisen for et værkstedsbesøg kan variere alt afhængig af, hvilket værksted man vælger. For at hjælpe dig med dit værkstedsvalg, har vi beregnet gennemsnitprisen på en række forskellige reparationer af elektronisk udstyr til Audi.

Priserne er beregnet ud fra alle de tilbud, som Audi-ejere har modtaget fra autoværksteder, der er tilknyttet Autobutler.

Vær opmærksom på, at priserne på de enkelte reparationer kan være enten højere eller lavere afhængig af, hvilken Audi-model og -årgang, som du har.

Spar i gennemsnit*
770 kr. / 25%

Hvad gør du, hvis der er en elektronisk fejl i bilen?

Moderne biler er i dag spækket med elektronisk udstyr. Tag bare som eksempel nogle af Audi’s nyeste modeller, der alle er udstyret med en lang række innovative teknologier, der giver mere komfort og større sikkerhed.

I takt med at der kommer mere og mere elektronik ind i bilerne, såsom airbags, navigationssystem m.m., så risikerer man også, at der opstår fejl på de elektriske systemer. Fejl, som kræver, at bilen skal på værksted.

For modsat tidligere, hvor man måske godt selv kunne løse småproblemer med bilen, så kræver det i dag som oftest, at bilen skal tilkobles en computer for at finde fejlen.

På værkstederne er nye begreber som fejlsøgning og nulstilling af fejlkoder blevet det, som der tales om. Hvis bilen melder om fejl på vejskiltegenkendelsen eller dæktrykmåleren, så kan mekanikeren ved hjælp af sit fejlsøgningsværktøj udlæse bilens fejlkoder.

Ved hjælp af værkstedets computersystem bliver mekanikeren altså i stand til at finde ud af, hvad fejlen består i.

Fremtidens bil skal ikke på værksted

De nyeste Audi-modeller, som eksempelvis Audi Q3, indeholder en lang række avancerede sikkerhedssystemer.

Er bilen eksempelvis udstyret med den pakke, som Audi kalder for ’Assistentpakke City’, så får man en bil med udbygget nødbremse, som holder et vågent øje med modkørende trafik, når bilen holder og skal svinge til venstre. Samtidig advares man om både biler og cyklister, når skal man åbne døren.

På visse modeller kan man tilkøbe de avancerede Matrix LED-forlygter, hvor bilens lys automatisk styres ud fra trafikken, vejens forløb og hastigheden, der køres med.

Og ellers er Audi’s modeller typisk udstyret med teknologier som radarbaseret adaptiv fartpilot, vognbaneassistent, herunder vognbaneafvigelsesadvarsel, der hjælper med at forhindre, at bilen forlader sin bane utilsigtet.

Audi pre sense basic og Audi pre sense front er standardudstyr. Systemerne benytter bl.a. radar til at advare om kritiske situationer i trafikken, og kan få bilen til at foretage en automatisk nødbremsning.

Med så mange elektriske features kan det ikke undgås, at systemet ind imellem melder om fejl.

Den intelligente bil i er dag som en computer på fire hjul, og derfor vil det også i langt de fleste tilfælde være nødvendigt at køre bilen på værksted, for at få mekanikeren til at udlæse fejlkoder og dermed være i stand til at løse fejlen.

Men måske kommer det til at se helt anderledes ud i fremtiden. Den trådløse teknologiske udvikling går nemlig så stærkt, at det åbner op for helt nye perspektiver.

Man kan sagtens forestille sig, at værkstederne i fremtiden bliver i stand til at rette en lang række fejl på bilen, selvom den slet ikke befinder sig på værkstedet.

Når en af bilens sensorer melder om fejl, vil mekanikeren automatisk modtage en notifikation om en fejlmelding. Nu vil værkstedet på fjerndistance kunne koble sig op på bilens computer. Som sagt er det alt sammen noget der foregår uden at bilen behøver blive kørt på værkstedet.

For den almindelige ’Gør-det-selv’-mekaniker betyder dette scenarie, at det bliver sværere og sværere selv at løse selv mindre tekniske problemer på bilen. Derfor vil langt størstedelen af alle bilejere i fremtiden også være nødt til at kontakte et værksted, hvis der opstår fejl på bilens elektriske installationer.

Få tilbud og sammenlign priser på elektrisk arbejde

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 60%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16592 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 218 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.