Undervognsbehandling og rustbeskyttelse - Opel

Pris på rustbeskyttelse & undervognsbehandling - Opel

Vinteren er over os, og tiden er inde til at få undervognsbehandlet din Opel. Vinterens våde og kolde vejr gør, at bilen er "fugtigt" i mange måneder af gangen. Derfor er det vigtigt at få beskyttet bilen mod rust. Der findes mange forskellige typer af rustbehandling, så det anbefales, at det udføres af et undervognscenter, der har sprøjteskemaet til netop din Opel.

Autobutler har undersøgt gennemsnitsprisen for bilmærket Opel. Prisen for en undervognsbehandling dækker over alle modeller og alle udførte opgaver, som er foretaget af værksteder tilknyttet Autobutler.

Spar i gennemsnit*

Undervognsbehandling sikrer et sundt karrosseri

Når din bil er helt ny, så er den første undervognsbehandling den vigtigste. Den sikrer nemlig, at alle de dele, som ikke i forvejen er ordentligt beskyttet, nu bliver det.

Undervognsbehandlingen er derfor med til at sikre et sundt karrosseri, og køber du en brugt Opel, så er hovedreglen den, at du skal få den undervognsbehandlet med det samme.

Det gælder også modeller, hvor bilens undervogn er galvaniseret. Når først din bil er blevet undervognsbehandlet, så anbefaler de fleste værksteder, at den løbende rustbeskyttelse sker med 2-3 års intervaller.

I sidste ende er det kørselsmønsteret og netop din Opel-model, der afgør, hvor ofte bilen skal efterbehandles. Er du i tvivl, så spørg din mekaniker, inden du sender bilen afsted for at få den rustbeskyttet.

Rustbeskyttelse – forebyggelse er det bedste valg

Vil du sikre din bil en lang levetid, så gå ind på Autobutler og bed om tilbud på en undervognsbehandling.

Det er bedre og langt billigere at forebygge rust end at stoppe begyndende rust.

Prisen for at få din Opel undervognsbehandlet svinger alt afhængig af behandlingsform og årstid. Generelt er den opfølgende behandling billigere end den første og mest omfattende rustbeskyttelse.

Brug Autobutler til at få tilbud. Vi sikrer dig fair priser og gennemsigtighed i dine aftaler. På vores værkstedsportal kan du bl.a. læse om, hvad andre brugere har sagt om det værksted du vælger. Klik herunder for at bestille tilbud.

Rustbeskyttelse er en tillidssag

På mange moderne biler findes der i undervognen diverse dækplader, som har til formål at mindske vindmodstanden og sænke energiforbruget.

Som bilejer er der bare det lille problem, at der oppe under disse plader let samler sig fugt og saltholdigt skidt. Desværre betyder det optimale betingelser for rustdannelser i bilens mange hulrum.

Rustangreb nedbryder karrosseriet, og reducerer levetiden på mekaniske dele, som bremserør og bærearme.

Når du skal have din Opel undervognsbehandlet er det derfor vigtigt, at værksteder afmonterer bundplader og sørge for at rengøre bilens undervogn, inden selve rustbeskyttelsen påføres.

Vil du have garanti for, at rustbeskyttelsen foretages korrekt, så vælg et af de anerkendte værksteder, som er underlagt stikprøvekontrol fra eksempelvis Autobutler.

En undervognsbehandling skal foregå sådan her:

Afdækning:
Bilens kabine dvs. interiør, rat, måtter, sæder m.m. tildækkes med plast og papirmåtter.

Klargøring:
Alle dækplader og inderskærme afmonteres og der bores de nødvendige sprøjtehuller, så rustbeskyttelsen kan komme ind i alle hulrum. Hele arbejdsprocessen gennemføres ud fra det specifikke sprøjteskema til lige netop din bilmodel.

Vask & afrensning:
Nu skal undervognen højtryksrenses for salt og snavs. Al løs belægning, herunder rustflager afskrabes. Til sidst kontrolleres undervognen og hulrum for alvorlige rustangreb.

Tørring:
Inden selve sprøjteprocessen sættes i gang varmlufttørres bilen.

Sprøjteproces:
Hele bilens undervogn samt alle hulrum sprøjtes med rustbeskyttelse. Sprøjtehuller tilproppes og bilen sættes til afdrypning.

Man skal huske på, at undervognsbehandlingen kan stoppe eller sænke en igangværende rustproces. Undervognscentrene tilbyder derfor også specialbehandlinger til biler, hvor der er fremskredne rustangreb. Men erfarer du, at der er gennemtæringer på din bil, så værd opmærksom på, at rustskaden bliver udbedret på et pladeværksted, før end bilen rustbeskyttes.

Fakta og gode råd om rustbeskyttelse af din Opel

  • Ofte bliver man som helt almindelig bilejer nemt lidt rundtosset over de mange tekniske betegnelser man støder på, når bilen skal undervognsbehandles. Hulrumsbehandling, komplet behandling, dobbelt behandling og specialbehandling. Hvad betyder egentlig alt dette? Der er dog ingen grund til at afholde sig fra at få et tilbud på en undervognsbehandling, for det seriøse værksted eller rustbeskyttelsescenter er nemlig i stand til at rådgive om den rette behandling. Husk også at spørge efter skriftlig dokumentation af den behandlingsform, som du anbefales.

  • Indhenter du tilbud fra flere forskellige rustbeskyttelsescentre, så tjek om de forskellige priser dækker over samme undervognsbehandling.

  • Et seriøst værksted gemmer altid opgaven i et såkaldt sprøjteskema, og nogle værksteder tilbyder endda også fotodokumentation, hvor det fremgår, hvordan alle hulrum er blevet korrekt behandlet.

  • Det er vigtigt, at du vælger et værksted, som du har tillid til. Der findes utal af eksempler på skuffede og frustrerede bilejere, som er blevet snydt. Undgå at blive en af dem. Spørg efter ordentligt dokumentation, og brug så i øvrigt et værksted, som er med i en stikprøvekontrolordning.

  • En undervognsbehandling tager typisk 1-2 dage. Arbejdstiden og en korrekt udført undervognsbehandling afspejles i prisen. Derfor skal du heller ikke falde for fristelsen til at benytte dig af et alt for billigt spottilbud. Pris og kvalitet hænger sammen.

  • Hvis du vil sikre dig, at du kommer helt ude i alle afkroge og hjørner, når bilen skal vaskes, så skal du vaske din bil i hånden. En vaskerobot er aldrig lige så grundig, som du kan være det.

  • Vær påpasselig med undervognens rustbeskyttelse – undlad at bruge undervognsvasken, hvis du kører din Opel i en vaskehal. Gentagne ganges brug af undervognsvasken medfører nemlig unødvendigt slid på rustbeskyttelsen.

Mere om undervognsbehandling og rustbeskyttelse

Få tilbud og sammenlign priser på undervognsbehandling

Få tilbud »

Fordele med autobutler.dk

  • Få tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar op til 70%*
  • 3 års garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
Trustpilot_ratings_4halfstar-RGB Created with Sketch.
Fremragende 4.3 / 5 - 16538 anmeldelser

Få tilbud nær dig

Vi har 193 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.